Autorius |
Pranešimas |
Adutis Gigakrutikas
Prisijungė: 2004 06 22 Pranešimai: 2752 Miestas: Vilnius
|
2005.04.26 11:40 Tema: NAUJA PORTALO RUBRIKA: senbernių virtuvė (receptai) |
|
|
Žemaitė666 pasiūlė, girdėjau pritarimo šūksnkiukų, kas turi kokių įdomių receptų, atsiųskite į info@senberniai.com
tik kai rašysite, parašykite kuo išsamiau, plačiau, įdomiau. skatiname ir gumoro gyslelę.
tik nesiųskite receptų, kurie jau yra kur nors parašyti lietuviškai, arba žodis žodin išversti iš kokio užsienietiško i-puslapio.
ir atsiųskite paruošto patiekalo nuotrauką arba piešinuką (galima ir ne vieną). jei neatsiųsite, jūsų patiekalo receptą patalpinsime tik kai patys išmėginsime ir nufotografuosime.
ir dar parašykite su kuo jums asocijuojasi to patiekalo skonis ir ką primena ir kokius jausmus sukelia. ir kada ir kur geriausia vartoti (naktį, ant pagirių, lėktuve, po vandeniu ir pan.).
visi šie reikalavimai ne griežti, nebūtini, bet pageidautini.
lauksime.
:)
šį pranešimą, o taip pat ir bet kokį skatinimą talpinti mūsų puslapyje bet kokią (visiškai bet kokią!) kūrybą perduokite visiems draugams ir pažįstamiems. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Naktibaldas Megapūtikas
Prisijungė: 2004 08 31 Pranešimai: 2070 Miestas: Vilnius
|
2005.05.06 00:10 Tema: |
|
|
tai gi imesk mano recepta...kuri jau pries laika buvau parases i sia rubrika ir prasiau netrinti..:) _________________
|
|
Atgal į viršų |
|
|
Melka Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 03 23 Pranešimai: 1060 Miestas: Kaunas
|
2005.09.28 11:01 Tema: |
|
|
skanus troškinukas :)
Reikia: svogunu, cesnaku, farso, pomidoru,paprikos, keciupo, pupeliu, aliejaus, prieskoniu.
Procesas: pakepinam svogunus ir cesnakus ant aliejus, idedam farsa, su sakute sumaigom, kad butu daug mazu gabaliuku, ipilam keciupo,sudedam paprika, po kokiu 4-5 min sumetam pupeles ( turi buti is konservu arba virtos), pabaigoje -pomidorus.
skanu, sotu, o sudeti galima keisti pagal saldytuvo turini :) _________________ Miau :) |
|
Atgal į viršų |
|
|
Bembis Megakrutikas
Prisijungė: 2004 08 31 Pranešimai: 960
|
2005.09.28 11:10 Tema: |
|
|
Melka rašo: | skanus troškinukas :)
Reikia: svogunu, cesnaku, farso, pomidoru,paprikos, keciupo, pupeliu, aliejaus, prieskoniu.
|
Siūlyčiau pakeisti ketčupą pomidorų pasta, nesbokadangi į ketčupo sudėtį įeina krakmolas, kuris kaitinamas fermentuojasi ir keičia savo skonines ir kitas savybes |
|
Atgal į viršų |
|
|
Melka Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 03 23 Pranešimai: 1060 Miestas: Kaunas
|
2005.09.28 11:40 Tema: |
|
|
je patiks kita karta idesiu recepta troskinio,kurio sudetyje yra alaus :) _________________ Miau :) |
|
Atgal į viršų |
|
|
boro Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 05 24 Pranešimai: 1484 Miestas: Vilnius
|
2005.09.28 11:58 Tema: |
|
|
kuklus zakusonas prie vyno (raudono): nulupamas ir išdaromas geras prinokęs melionas. supjaustomas vieno kąsnio kubeliais. šalto (būtent, tik šalto) rūkymo kumpis (gal šoninė - nežinau kaip ana vadinasi tiksliai - žodžiu tokia šaltai rūkyta mėsa, kur be jokių lašinių) supjaustomas plonai (geriausia pirkti pjaustytą) - ilgomis plonomis juostelėmis. meliono kubelis apvyniojamas kumpio juostele, persmeigiama mediniu pagaliuku (tuo dantų krapštuku). sudedame padarytą zakuskė į lėkštę ir apibarstome džiovintu ir smulkintu baziliku. ir kokiam pusvalandžiui įdedame į šaldytuvą.
rezultatas maždaug toks: melionas saldus ir šaltas, kumpis kažkiek sūrus, nu o bazilikas viską apjungia |
|
Atgal į viršų |
|
|
Bembis Megakrutikas
Prisijungė: 2004 08 31 Pranešimai: 960
|
2005.09.28 12:48 Tema: |
|
|
Bruschetta:
reikės : alyvuogių aliejaus, poros skiltelių česnako, gerai išnokusių pomidorų, bazilikų beigi prancūziško batono.
Ant keptuvės pakaitiname nedidelį kiekį aliejaus, į jį sumetame į keturias dalis perpjauto ir peiliu sutraiškyto česnako (būtinai ne traiškykle, o peiliu), česnakui apkepus į keptuve sumetame nuluptus (nužievintus) pomidorus be sėkliukių, supjaustytų, apkepiname ir įdedame druskos ir pageidautina šviežio, jei nėra - džiovinto. pakaitiname kol pomidorai kiek patęžta ir vsio.
Batoną papjaustome riekelėmis ir kišame į įkaitintą orkaitę, ten palaikome kelias minutes kad apdžiūtų. viskas. Ant batono šaukšteliu tepamės pomidorų tyrę, jei yra noro galima uždėti fermentinio sūrio arba virtų krevečių. Labai skanu su vynu, man su baltuoju :) |
|
Atgal į viršų |
|
|
Melka Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 03 23 Pranešimai: 1060 Miestas: Kaunas
|
2005.09.28 13:00 Tema: |
|
|
bliacha, geras savaitgalis nusimato:)
turiu pora klausimu:
Cesnako traiskymas,tai tiesiog smulkinimas?
apkepiname ir įdedame druskos ir pageidautina šviežio, jei nėra - džiovinto. ??
Praleistas zodis, gal baziliko ?
Butinai isbandysiu viska :) _________________ Miau :) |
|
Atgal į viršų |
|
|
Bembis Megakrutikas
Prisijungė: 2004 08 31 Pranešimai: 960
|
2005.09.28 13:04 Tema: |
|
|
Česnako traiškymas: skiltelę perpjauti į keturias lygias dalis ir padėjus ant lentelės su peilio plokštuma pertrėkšti (česnako skiltelių kokiu 2 - 3) bet viskas priklauso nuo bendro kiekio česnako turi jaustis.
Jo ten teisi baziliko :) |
|
Atgal į viršų |
|
|
Kilimandzaras miglų upės irklininkas
Prisijungė: 2004 06 22 Pranešimai: 2053 Miestas: 9789 km nuo Lhasos
|
|
Atgal į viršų |
|
|
Melka Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 03 23 Pranešimai: 1060 Miestas: Kaunas
|
2005.09.29 08:09 Tema: |
|
|
Sauksteliu gali iskabinti tas sekliukes, juk pomidoras tai ne agurkas :) _________________ Miau :) |
|
Atgal į viršų |
|
|
boro Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 05 24 Pranešimai: 1484 Miestas: Vilnius
|
2005.09.29 14:49 Tema: |
|
|
pomidorai lengvai nusilupa, kuomet juos nuplikai verdančiu vandeniu. nu o sėklas šaukšteliu, šaukšteliu... |
|
Atgal į viršų |
|
|
Zemaite666 Gigakrutikas
Prisijungė: 2004 08 12 Pranešimai: 1251
|
2005.09.29 15:07 Tema: |
|
|
Aš būtinai čia parašysiu. Oi, ka parašysiu...
Bet ne daba... Šūds daba yra... Atsiprašau, ka prie maisto čia taip... _________________ Aš ne boba, aš susimoku už save. |
|
Atgal į viršų |
|
|
boro Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 05 24 Pranešimai: 1484 Miestas: Vilnius
|
2005.09.29 15:17 Tema: |
|
|
imi žalią (nevirtą) brokolį, nuplikai jį verdančiu vandeniu, supjaustau valgomo dydžio gabaliukais, imi pomidorą, jį supjaustai nemažais gabaliukais, imi mozarelos sūrio ir supjaustai kubeliais. viską sumaišome. darom padažą: truputį majonezo (arba lieso (nesaldaus) jogurto) sumaišome su išspaustos citrinos sultimis, įpilame truputį sojos, išmaišome ir užpilam ant salotų. valgom su prancūzišku batonu, dar geriau su sezamine bandele. man skanu |
|
Atgal į viršų |
|
|
Melka Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 03 23 Pranešimai: 1060 Miestas: Kaunas
|
2005.09.29 15:58 Tema: |
|
|
Ponas gal koks virtuves sefas? tokiu dalyku zinoti.. _________________ Miau :) |
|
Atgal į viršų |
|
|
|