:apie mus
:naujienos
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:pritonizmo teorija
:folklioras
------------------
:senberniu kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senberniu muzika
:zmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniska ezoterika
:keliones
------------------
:diskusijos



Baidariu nuoma
Reklama internete


:senberniu diskusijos
DUK    Ieškoti    Narių sąrašas    Vartotojų grupės  Registruotis 
Aprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimus    Prisijungti 

Pereiti prie Atgal  1, 2, 3 ... 23, 24, 25, 26  Toliau rašyti atsakymą
Pagrindinis puslapis -> Senbernių portalas sukurti naują temą
Autorius Pranešimas
Ra
Megakrutikas


Prisijungė: 2007 10 22
Pranešimai: 570
Miestas: Alytus/Briuselius

Pranešimas2008.10.06 14:39 
Tema:
Atsakyti su citata

aiiiiii Klebonija, priminei vieną mano mėgiamiausių patiekalų.

Bet ir sutapk tu man, vakar buvau turguj, prisipirkau burokų, o užvakar prisipirkau silkių. Reiks kiba paklot tai silkei patalus.....
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Gizmo
Fetišas


Prisijungė: 2005 09 29
Pranešimai: 2258
Miestas: Vilnius

Pranešimas2008.10.06 17:10 
Tema:
Atsakyti su citata

Paklokit. Abidvi. Aš gi šalia nat stalo "paklosiu" geros ~80% namų gamybos obuolių sidro spirito produkcijos. Arba serbentų vyno - irgi naminio.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Naktibaldas
Megapūtikas


Prisijungė: 2004 08 31
Pranešimai: 2070
Miestas: Vilnius

Pranešimas2008.10.06 21:06 
Tema:
Atsakyti su citata

Piliac, net sirdis supyko pasiskaicius cia tas jusu silkines temas. Man tai silke pataluose kelia asociacijas su kaimieciais, prasmirdusiais svogunais ir ziovaujanciais priesais telika vakare, panoramos laiku...ir su mirtim dar turbut...

Va Gizmo 80% raketinis kuras, tai ciuju maloniai nuteiktu gomuri, NIAM!:)
_________________
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
klebonija
Gigakrutikas


Prisijungė: 2006 02 10
Pranešimai: 1057
Miestas: Vilnius

Pranešimas2008.10.06 23:55 
Tema:
Atsakyti su citata

Tai, Naktibaldai, mielasai, juk taip ir turi būti. Juk silkė pataluose ir yra kaimietiškas valgis. Ir ypač tai yra ŽYDŲ valgis.
Su sąlyga, kad kiekvienas lietuvis yra arba kaimietis, arba žydas - tai jų nuo tokių patiekalų nepykina.
Tai va tau prašom.

Žinai, tau, kaip vienam geriausiam savo draugų - ant stalelio pakločiau skumbrę. :) Bet už pajuoką ant žagrės brolių - tai čierka būtų pašildyta :D
_________________
Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Ra
Megakrutikas


Prisijungė: 2007 10 22
Pranešimai: 570
Miestas: Alytus/Briuselius

Pranešimas2008.10.07 08:47 
Tema:
Atsakyti su citata

Gizmo rašo:
Paklokit. Abidvi. Aš gi šalia nat stalo "paklosiu" geros ~80% namų gamybos obuolių sidro spirito produkcijos. Arba serbentų vyno - irgi naminio.


kad bijau tavo stalas taip toli nuo mano... silkę spėsiu suvalgyt kol tas prašmatnus naminis gėrimas atsidurs čia...
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Naktibaldas
Megapūtikas


Prisijungė: 2004 08 31
Pranešimai: 2070
Miestas: Vilnius

Pranešimas2008.10.30 16:40 
Tema:
Atsakyti su citata

As tai ziauriai megstu astriai paesti ir kol leidzia sveikata tuo megaujuosi. Kiek perragaves visokiausiu formu adziku, tai visos gryniausias gaidys- gali saukstu is sloyko semti.
Prisiruosiau pasidaryti pats. Rezultatu likau daugiau nei patenkintas, o gamybos budas paprastas, kaip 2 pirstus...
Reiskias reikia puskilio raudonuju aitriuju papriku, 300g zaliuju aitriuju papriku, 1\4 stiklines druskos ir cesnako galvos. Is papriku pasalinti seklas ir viska kelis kartus pravaryti pro mesmale. Gaunasi ta geroji senoji sovietine adzika (tikiuosi pamenat ja), kurios puse sauksto jau net man per mocna, o ne tas gaidys, kur pardaskose. NIAM!
_________________
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
klebonija
Gigakrutikas


Prisijungė: 2006 02 10
Pranešimai: 1057
Miestas: Vilnius

Pranešimas2008.12.01 15:17 
Tema:
Atsakyti su citata

Štai jau ir žiema žvelgia visiems į tarpuakį. Atėjo metas visiems burtis prie stalelio, nuleisti lempą ir mėgautis ne tik viens kito, bet ir užkandos teikiama šiluma, beigi malonumu. Šiuolaikinis senbernis svečiams dažniausiai tingi pateikti karštų patiekalų. Tad šį kartą aktuali šalta zakūstkė.
Kaip žinia, senberniams rūpi sveikata, ir jos siekia ne tik tablečių ir alkogolio pagalba, bet ir pasitelkami maistines medžiagas. Atėjus šaltajam sezonui, finansinei krizei grūmojant sustirusiu kumštuku, labai svarbu organizmui suteikti geležies atsargų. O dar turint omeny, kad nemaža dalis senbernių neabejingi geležinei muzikai - štai ir dvigubas naudingumo koeficientas.
Patiekalas lengvai gaminamas, nebrangus, o sveikatai atnešantis daugel džiaugsmingumo ir naudos. Ir vadinasi jisai:
PAŠTETAS:
Šiam nuostabiam patiekalui jemame vištienos kepenėles ir verdam lengvai pasūdytame vandenyje, kol išverda, tas priklauso nuo kiekio ir puodo kokybės. Virti per daug nevertėtų, ba vištienos kepenėlės išvirsta labai greitai, o pervirt nėra reikalo, kadangi skanskoninėms savybės didelės naudos tai neduoda. Išvirtas kepenėles nuvandeniname ir arba perleidžiame per mėsmalę porą kartų, nors kaži ar turit tokią. O ir vargo mažiau būtų su taip vadinamu „blenderiu“ susmulkint į tyrę, paliekam šiek tiek šlapokas kepenėles ir štai jau kepenėlių malinys gatavas. Betgi kaip matom - gautas pusfabrikatis ir konsistencijos keistos, ir vartoti nepatogus, ir skoninėmis savybėmis nepasižymi. Taigi imame baltąjį šeimininko džiaugsmą svogūną, jį nuvalom ir smulkiausiai supjaustę kepinam padoriame kiekyje sviesto. Barstome druska, pipirais. Pilam visą gėrį į smulkintas kepenaites. Dedam visa tai ant ugnies ir kaitinam, idant suteiktumėm geresnės konsistencijos - įdedam dar šiek tiek sviestuko, arba dar geriau įpilam šiek tiek grietinėlės ir verdam. Paverdam ir supilstom į norimą tarą. Jei esat iškrypę - galit pridėti krapų, virtų morkų, pistacijų ar šliukštelti gramulį konjako.

Visą šitą hemoglobino pritvinkusį patiekalą tepam ant paskrudintos duonos ir puošiame agurko, pomidoro, gal net svogūno pjaustinėliu.

Pašteto rutuliukų galime dėti į daržovių salotas. Gaminti blynelius, ir dar mažą ką.

--
Tam kartui tiek.
Sveikinu visus sulaukus žiemos. Kažin ar visi ją išgyvensim?

--
Vegetarams paguoda - kad balkonuose jau šalta. Čiupkit ne iš gyvūlių pagamintą želatiną ir gaminkit želė pagrindo desertukus. Nervuotoms senmergėms puikus būdas nusiraminti - gaminti kuo plonesnių ir kuo daugiau sluoksnių želines stalo ir pilvo džiugsmenas.
_________________
Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Ra
Megakrutikas


Prisijungė: 2007 10 22
Pranešimai: 570
Miestas: Alytus/Briuselius

Pranešimas2008.12.01 15:22 
Tema:
Atsakyti su citata

manyčiau kapūstas yr darpigiau ir sveikiau nei vištos kepenys.

taigi imam kopūsto galvos kokį ketvirtį, sutarkuojam. Pusėj stiklinės pieno užmerkiam saują manų kruopų. Kai tos išmirksta, sumaišom su tarkuotu kopūstu, smulkiai sukapotu česnaku arba svogūnu, pridedam porą kiaušinių - gaunasi tešla (pridedam druskų ir prieskonių kokių pageidaujam). Darom katlietukus ir kepam ant sviesto ar aliejaus. Nu baisiai skanu ir dar vegetariška.

jei tingisi terliotis - atilaužiam kopūsto lapą nuo tos pat galvos, padažom į majonezą ir kapojam...
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
klebonija
Gigakrutikas


Prisijungė: 2006 02 10
Pranešimai: 1057
Miestas: Vilnius

Pranešimas2008.12.01 15:28 
Tema:
Atsakyti su citata

Jooo, kopūstas - zeba. Tik vietoj manų kruopų gal geriau morkos dėti ir kokių nors avižinių dribsnių. Ale negalima man kopūstų.
_________________
Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
be sijono
Gigakrutikas


Prisijungė: 2007 02 15
Pranešimai: 1365
Miestas: kaimas prie miškų ir geležinkelio ir dar upės

Pranešimas2008.12.01 19:38 
Tema:
Atsakyti su citata

Vakar dariau primąkart Cezario salotas namie. Žiauriai skanu!

Padažui:

- žalio kiaušinio trynys
- ančiuvių smulkinam
- citrinos sulčių biškiuką
- alyvuogių aliejaus pilam plonyte srovele plakdami
- vyno acto
- česnakiuko truputuką truputuką įspaudžiam

su šluotele viską išplakam iki grietinės tirštumo


pagrindas:

-kumpelis su lašinukais supjaustomas ruoželiais, apskrudinamas
-kepta viščiuko krūtinėlė supjaustoma
-salotos suplėšomos
-pomidoriukas supjaustomas
-bazilikas ir kt.
-krutonai(batons kubeliais apkepints ) paarstomi.

Visks į lėkšę gražiai išdėliojama, užpilama tuo padažiuku ir užbarstoma (negailint) parmezano.
Nu žiauriai skanu. Didžiuojuosi savim.
_________________
esu maloniai durna kad visiems būtų maloniau šalia protingiems
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
PostFactum
Megakrutikas


Prisijungė: 2006 10 13
Pranešimai: 585

Pranešimas2008.12.02 20:27 
Tema:
Atsakyti su citata

Ra rašo:
taigi imam kopūsto galvos kokį ketvirtį, sutarkuojam. Pusėj stiklinės pieno užmerkiam saują manų kruopų. Kai tos išmirksta, sumaišom su tarkuotu kopūstu, smulkiai sukapotu česnaku arba svogūnu, pridedam porą kiaušinių - gaunasi tešla (pridedam druskų ir prieskonių kokių pageidaujam). Darom katlietukus ir kepam ant sviesto ar aliejaus. Nu baisiai skanu ir dar vegetariška.

jei tingisi terliotis - atilaužiam kopūsto lapą nuo tos pat galvos, padažom į majonezą ir kapojam...

Nuo kada kiaušianiai ir pienas augalinės kilmės produktai...?
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
klebonija
Gigakrutikas


Prisijungė: 2006 02 10
Pranešimai: 1057
Miestas: Vilnius

Pranešimas2008.12.03 10:48 
Tema:
Atsakyti su citata

Nepainiokim veganų ir vegetarų.
_________________
Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Gizmo
Fetišas


Prisijungė: 2005 09 29
Pranešimai: 2258
Miestas: Vilnius

Pranešimas2008.12.03 11:26 
Tema:
Atsakyti su citata

Šiandien ryte užmačiau interviu su A. Šliogeriu - kažkokioje A. Budrės-Tamošiūnienės ar kažkaip panašiai besivadinančios asabos, atsisakiusios Seimo narės mandato (bet tai pch, bo vyras vis tiek Seime bus), laidoje. Tai anas anei kiek nesidrovėdamas abu tuos mitybos grandinės porūšius išvadino ligoniais ir degradais :).

A propos, dabar įnirtingai žiūriu youtube'je visokius klipus apie Maki Rolls (Maki Sushi). Kol kas trūksta tik produktų ir kilimėlio, kurio pagalba tos "dešros" susukamos. :)
_________________
NIEKŠAS
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Ra
Megakrutikas


Prisijungė: 2007 10 22
Pranešimai: 570
Miestas: Alytus/Briuselius

Pranešimas2008.12.03 11:56 
Tema:
Atsakyti su citata

va, Klebonija tinkamai atsakė postfactumui, nėr ką ir pridėt.

Gizmo, kai jau gerai išmoksi tuo makius sukti, tai galėtum ir į svečius kviest.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Gizmo
Fetišas


Prisijungė: 2005 09 29
Pranešimai: 2258
Miestas: Vilnius

Pranešimas2008.12.03 13:21 
Tema:
Atsakyti su citata

OK, tik atsivežk geros dzūkiškos naminės (jei tokios dar būna) ir Karmeliet Tripel užugėrimui (ar ko nors panašaus), bo tradiciniai sušiai puikiai "eina" su degtine - tai kuo jau maki turėtų būt blogesni.
_________________
NIEKŠAS
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pagrindinis puslapis -> Senbernių portalas sukurti naują temą
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3 ... 23, 24, 25, 26  Toliau rašyti atsakymą