Autorius |
Pranešimas |
Ra Megakrutikas
Prisijungė: 2007 10 22 Pranešimai: 570 Miestas: Alytus/Briuselius
|
2008.10.06 14:39 Tema: |
|
|
aiiiiii Klebonija, priminei vieną mano mėgiamiausių patiekalų.
Bet ir sutapk tu man, vakar buvau turguj, prisipirkau burokų, o užvakar prisipirkau silkių. Reiks kiba paklot tai silkei patalus..... |
|
Atgal į viršų |
|
|
Gizmo Fetišas
Prisijungė: 2005 09 29 Pranešimai: 2258 Miestas: Vilnius
|
2008.10.06 17:10 Tema: |
|
|
Paklokit. Abidvi. Aš gi šalia nat stalo "paklosiu" geros ~80% namų gamybos obuolių sidro spirito produkcijos. Arba serbentų vyno - irgi naminio. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Naktibaldas Megapūtikas
Prisijungė: 2004 08 31 Pranešimai: 2070 Miestas: Vilnius
|
2008.10.06 21:06 Tema: |
|
|
Piliac, net sirdis supyko pasiskaicius cia tas jusu silkines temas. Man tai silke pataluose kelia asociacijas su kaimieciais, prasmirdusiais svogunais ir ziovaujanciais priesais telika vakare, panoramos laiku...ir su mirtim dar turbut...
Va Gizmo 80% raketinis kuras, tai ciuju maloniai nuteiktu gomuri, NIAM!:) _________________
|
|
Atgal į viršų |
|
|
klebonija Gigakrutikas
Prisijungė: 2006 02 10 Pranešimai: 1057 Miestas: Vilnius
|
2008.10.06 23:55 Tema: |
|
|
Tai, Naktibaldai, mielasai, juk taip ir turi būti. Juk silkė pataluose ir yra kaimietiškas valgis. Ir ypač tai yra ŽYDŲ valgis.
Su sąlyga, kad kiekvienas lietuvis yra arba kaimietis, arba žydas - tai jų nuo tokių patiekalų nepykina.
Tai va tau prašom.
Žinai, tau, kaip vienam geriausiam savo draugų - ant stalelio pakločiau skumbrę. :) Bet už pajuoką ant žagrės brolių - tai čierka būtų pašildyta :D _________________ Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Ra Megakrutikas
Prisijungė: 2007 10 22 Pranešimai: 570 Miestas: Alytus/Briuselius
|
2008.10.07 08:47 Tema: |
|
|
Gizmo rašo: | Paklokit. Abidvi. Aš gi šalia nat stalo "paklosiu" geros ~80% namų gamybos obuolių sidro spirito produkcijos. Arba serbentų vyno - irgi naminio. |
kad bijau tavo stalas taip toli nuo mano... silkę spėsiu suvalgyt kol tas prašmatnus naminis gėrimas atsidurs čia... |
|
Atgal į viršų |
|
|
Naktibaldas Megapūtikas
Prisijungė: 2004 08 31 Pranešimai: 2070 Miestas: Vilnius
|
2008.10.30 16:40 Tema: |
|
|
As tai ziauriai megstu astriai paesti ir kol leidzia sveikata tuo megaujuosi. Kiek perragaves visokiausiu formu adziku, tai visos gryniausias gaidys- gali saukstu is sloyko semti.
Prisiruosiau pasidaryti pats. Rezultatu likau daugiau nei patenkintas, o gamybos budas paprastas, kaip 2 pirstus...
Reiskias reikia puskilio raudonuju aitriuju papriku, 300g zaliuju aitriuju papriku, 1\4 stiklines druskos ir cesnako galvos. Is papriku pasalinti seklas ir viska kelis kartus pravaryti pro mesmale. Gaunasi ta geroji senoji sovietine adzika (tikiuosi pamenat ja), kurios puse sauksto jau net man per mocna, o ne tas gaidys, kur pardaskose. NIAM! _________________
|
|
Atgal į viršų |
|
|
klebonija Gigakrutikas
Prisijungė: 2006 02 10 Pranešimai: 1057 Miestas: Vilnius
|
2008.12.01 15:17 Tema: |
|
|
Štai jau ir žiema žvelgia visiems į tarpuakį. Atėjo metas visiems burtis prie stalelio, nuleisti lempą ir mėgautis ne tik viens kito, bet ir užkandos teikiama šiluma, beigi malonumu. Šiuolaikinis senbernis svečiams dažniausiai tingi pateikti karštų patiekalų. Tad šį kartą aktuali šalta zakūstkė.
Kaip žinia, senberniams rūpi sveikata, ir jos siekia ne tik tablečių ir alkogolio pagalba, bet ir pasitelkami maistines medžiagas. Atėjus šaltajam sezonui, finansinei krizei grūmojant sustirusiu kumštuku, labai svarbu organizmui suteikti geležies atsargų. O dar turint omeny, kad nemaža dalis senbernių neabejingi geležinei muzikai - štai ir dvigubas naudingumo koeficientas.
Patiekalas lengvai gaminamas, nebrangus, o sveikatai atnešantis daugel džiaugsmingumo ir naudos. Ir vadinasi jisai:
PAŠTETAS:
Šiam nuostabiam patiekalui jemame vištienos kepenėles ir verdam lengvai pasūdytame vandenyje, kol išverda, tas priklauso nuo kiekio ir puodo kokybės. Virti per daug nevertėtų, ba vištienos kepenėlės išvirsta labai greitai, o pervirt nėra reikalo, kadangi skanskoninėms savybės didelės naudos tai neduoda. Išvirtas kepenėles nuvandeniname ir arba perleidžiame per mėsmalę porą kartų, nors kaži ar turit tokią. O ir vargo mažiau būtų su taip vadinamu blenderiu susmulkint į tyrę, paliekam šiek tiek šlapokas kepenėles ir štai jau kepenėlių malinys gatavas. Betgi kaip matom - gautas pusfabrikatis ir konsistencijos keistos, ir vartoti nepatogus, ir skoninėmis savybėmis nepasižymi. Taigi imame baltąjį šeimininko džiaugsmą svogūną, jį nuvalom ir smulkiausiai supjaustę kepinam padoriame kiekyje sviesto. Barstome druska, pipirais. Pilam visą gėrį į smulkintas kepenaites. Dedam visa tai ant ugnies ir kaitinam, idant suteiktumėm geresnės konsistencijos - įdedam dar šiek tiek sviestuko, arba dar geriau įpilam šiek tiek grietinėlės ir verdam. Paverdam ir supilstom į norimą tarą. Jei esat iškrypę - galit pridėti krapų, virtų morkų, pistacijų ar šliukštelti gramulį konjako.
Visą šitą hemoglobino pritvinkusį patiekalą tepam ant paskrudintos duonos ir puošiame agurko, pomidoro, gal net svogūno pjaustinėliu.
Pašteto rutuliukų galime dėti į daržovių salotas. Gaminti blynelius, ir dar mažą ką.
--
Tam kartui tiek.
Sveikinu visus sulaukus žiemos. Kažin ar visi ją išgyvensim?
--
Vegetarams paguoda - kad balkonuose jau šalta. Čiupkit ne iš gyvūlių pagamintą želatiną ir gaminkit želė pagrindo desertukus. Nervuotoms senmergėms puikus būdas nusiraminti - gaminti kuo plonesnių ir kuo daugiau sluoksnių želines stalo ir pilvo džiugsmenas. _________________ Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Ra Megakrutikas
Prisijungė: 2007 10 22 Pranešimai: 570 Miestas: Alytus/Briuselius
|
2008.12.01 15:22 Tema: |
|
|
manyčiau kapūstas yr darpigiau ir sveikiau nei vištos kepenys.
taigi imam kopūsto galvos kokį ketvirtį, sutarkuojam. Pusėj stiklinės pieno užmerkiam saują manų kruopų. Kai tos išmirksta, sumaišom su tarkuotu kopūstu, smulkiai sukapotu česnaku arba svogūnu, pridedam porą kiaušinių - gaunasi tešla (pridedam druskų ir prieskonių kokių pageidaujam). Darom katlietukus ir kepam ant sviesto ar aliejaus. Nu baisiai skanu ir dar vegetariška.
jei tingisi terliotis - atilaužiam kopūsto lapą nuo tos pat galvos, padažom į majonezą ir kapojam... |
|
Atgal į viršų |
|
|
klebonija Gigakrutikas
Prisijungė: 2006 02 10 Pranešimai: 1057 Miestas: Vilnius
|
2008.12.01 15:28 Tema: |
|
|
Jooo, kopūstas - zeba. Tik vietoj manų kruopų gal geriau morkos dėti ir kokių nors avižinių dribsnių. Ale negalima man kopūstų. _________________ Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus. |
|
Atgal į viršų |
|
|
be sijono Gigakrutikas
Prisijungė: 2007 02 15 Pranešimai: 1365 Miestas: kaimas prie miškų ir geležinkelio ir dar upės
|
2008.12.01 19:38 Tema: |
|
|
Vakar dariau primąkart Cezario salotas namie. Žiauriai skanu!
Padažui:
- žalio kiaušinio trynys
- ančiuvių smulkinam
- citrinos sulčių biškiuką
- alyvuogių aliejaus pilam plonyte srovele plakdami
- vyno acto
- česnakiuko truputuką truputuką įspaudžiam
su šluotele viską išplakam iki grietinės tirštumo
pagrindas:
-kumpelis su lašinukais supjaustomas ruoželiais, apskrudinamas
-kepta viščiuko krūtinėlė supjaustoma
-salotos suplėšomos
-pomidoriukas supjaustomas
-bazilikas ir kt.
-krutonai(batons kubeliais apkepints ) paarstomi.
Visks į lėkšę gražiai išdėliojama, užpilama tuo padažiuku ir užbarstoma (negailint) parmezano.
Nu žiauriai skanu. Didžiuojuosi savim. _________________ esu maloniai durna kad visiems būtų maloniau šalia protingiems |
|
Atgal į viršų |
|
|
PostFactum Megakrutikas
Prisijungė: 2006 10 13 Pranešimai: 585
|
2008.12.02 20:27 Tema: |
|
|
Ra rašo: | taigi imam kopūsto galvos kokį ketvirtį, sutarkuojam. Pusėj stiklinės pieno užmerkiam saują manų kruopų. Kai tos išmirksta, sumaišom su tarkuotu kopūstu, smulkiai sukapotu česnaku arba svogūnu, pridedam porą kiaušinių - gaunasi tešla (pridedam druskų ir prieskonių kokių pageidaujam). Darom katlietukus ir kepam ant sviesto ar aliejaus. Nu baisiai skanu ir dar vegetariška.
jei tingisi terliotis - atilaužiam kopūsto lapą nuo tos pat galvos, padažom į majonezą ir kapojam... |
Nuo kada kiaušianiai ir pienas augalinės kilmės produktai...? |
|
Atgal į viršų |
|
|
klebonija Gigakrutikas
Prisijungė: 2006 02 10 Pranešimai: 1057 Miestas: Vilnius
|
2008.12.03 10:48 Tema: |
|
|
Nepainiokim veganų ir vegetarų. _________________ Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Gizmo Fetišas
Prisijungė: 2005 09 29 Pranešimai: 2258 Miestas: Vilnius
|
2008.12.03 11:26 Tema: |
|
|
Šiandien ryte užmačiau interviu su A. Šliogeriu - kažkokioje A. Budrės-Tamošiūnienės ar kažkaip panašiai besivadinančios asabos, atsisakiusios Seimo narės mandato (bet tai pch, bo vyras vis tiek Seime bus), laidoje. Tai anas anei kiek nesidrovėdamas abu tuos mitybos grandinės porūšius išvadino ligoniais ir degradais :).
A propos, dabar įnirtingai žiūriu youtube'je visokius klipus apie Maki Rolls (Maki Sushi). Kol kas trūksta tik produktų ir kilimėlio, kurio pagalba tos "dešros" susukamos. :) _________________ NIEKŠAS |
|
Atgal į viršų |
|
|
Ra Megakrutikas
Prisijungė: 2007 10 22 Pranešimai: 570 Miestas: Alytus/Briuselius
|
2008.12.03 11:56 Tema: |
|
|
va, Klebonija tinkamai atsakė postfactumui, nėr ką ir pridėt.
Gizmo, kai jau gerai išmoksi tuo makius sukti, tai galėtum ir į svečius kviest. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Gizmo Fetišas
Prisijungė: 2005 09 29 Pranešimai: 2258 Miestas: Vilnius
|
2008.12.03 13:21 Tema: |
|
|
OK, tik atsivežk geros dzūkiškos naminės (jei tokios dar būna) ir Karmeliet Tripel užugėrimui (ar ko nors panašaus), bo tradiciniai sušiai puikiai "eina" su degtine - tai kuo jau maki turėtų būt blogesni. _________________ NIEKŠAS |
|
Atgal į viršų |
|
|
|