Autorius |
Pranešimas |
Jurgita Gigakrutikas
Prisijungė: 2004 12 13 Pranešimai: 1512
|
2007.11.16 16:21 Tema: |
|
|
nu aisku, aciu. is tiesu tai nereikia bijot zalios zuvies, gi visas susis yra zalia zuvis. svarbu kad ta zuvis butu sviezia, ko LT nelabai imanoma gauti:/ |
|
Atgal į viršų |
|
|
Naktibaldas Megapūtikas
Prisijungė: 2004 08 31 Pranešimai: 2070 Miestas: Vilnius
|
2007.11.16 16:31 Tema: |
|
|
Jurgita rašo: | nu aisku, aciu. is tiesu tai nereikia bijot zalios zuvies, gi visas susis yra zalia zuvis. svarbu kad ta zuvis butu sviezia, ko LT nelabai imanoma gauti:/ |
nebijai?
_________________
|
|
Atgal į viršų |
|
|
Jurgita Gigakrutikas
Prisijungė: 2004 12 13 Pranešimai: 1512
|
2007.11.16 16:36 Tema: |
|
|
:) nu ne, bet tik tokiu atveju jeigu tai tikrai yra sviezia zuvis, ne saldyta ir neatsaldyta, tada tikrai nera ko bijoti.
atsimenu vienam korejieciu fime scena, kai zvejys pagauna zuvi, atsikanda ir paleidzia:) jie ten viska sviezia valgo, geriausia kai susikisa astunkuoji gyva. tik galima numirti jeigu neteisingai susikisi gerklen, jis ten gali issikeroti, ir tada padusiti galima:) |
|
Atgal į viršų |
|
|
grad Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 01 13 Pranešimai: 1500 Miestas: Pasvalys
|
2007.11.16 18:09 Tema: |
|
|
Kad šviežia ar nešviežia ne taip svarbu kaip svarbu ar nešioja ji tuos blogus dalykus savyje ( kaip Ripley), ar ne. Japonams gerai - pas juos žuvys švarios, tobish gali ir žalią krimst. _________________ "In omnibus requiem quaesivi, et nusquam inveni nisi in angulo cum libro" Thomas à Kempis |
|
Atgal į viršų |
|
|
Jurgita Gigakrutikas
Prisijungė: 2004 12 13 Pranešimai: 1512
|
2007.11.16 18:43 Tema: |
|
|
nu jo, tejsybe, kazkaip nepagalvojau... Lietuvje tai ir nevalgiau, be turbut geliavandenes ir nesivalgo zalios. nu kazkaip apie karpi zalia nesigalvoja visai:/ |
|
Atgal į viršų |
|
|
Aurora Megakrutikas
Prisijungė: 2004 07 09 Pranešimai: 555 Miestas: Vilnius
|
2007.11.16 22:00 Tema: |
|
|
Girdejau dar kazkur, kad sudant lasisa cukru beria . Tik nelabai suprantu kam. Ka, isisudo geriau? As tai nededu, nes cukrus (ypac baltas) siaip nera geris, o as pati manau, kad jis lasisai kitokios naudos neduoda, tik islaiko grazia spalva (kaip ir pvz. svogunu). O del prieskoniu, tai cia pagal skoni. Man patinka uzbarstyti grustu (nemaltu) juoduju pipiru ir smulkintu svieziu krapu. Ir palaikyti vertetu kokia para saldytuve, o paskui paragavus, likusia suvynioti i folija ir i saldymo kamera. Ji folijoje nesusala i leda, o ir pjaunasi graziai pasalusi. Isiimi, atsipjauni, citrinos uzsilasini, degtines prisipili ir sypsaisi su draugais:) O siaip tai jurini upetaki taip pat darau - skonis tas pats, kaina- mazesne:)
Bet va berasydama prisiminiau tarybines sudytas kilkes. Mmmmm...ju dar yra krautuvese? |
|
Atgal į viršų |
|
|
klebonija Gigakrutikas
Prisijungė: 2006 02 10 Pranešimai: 1057 Miestas: Vilnius
|
2007.11.16 23:58 Tema: |
|
|
O aš va prisimenu švediškas silkes iš bačkų, po rublį aštuoniasdešimt už kilogramą... _________________ Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Gizmo Fetišas
Prisijungė: 2005 09 29 Pranešimai: 2258 Miestas: Vilnius
|
2007.11.17 18:29 Tema: |
|
|
Cukrus suteikia švelnumo skoniui :). O laikyti galima ir 24 val. - bent jau tiek žuvį laiko ir mano maman'. O kilkių - tų, mažučių tokių (?) - taip, dar vis pasitaiko parduotuvėse :). _________________ NIEKŠAS |
|
Atgal į viršų |
|
|
Meškiukas Free Air Director
Prisijungė: 2004 06 22 Pranešimai: 2727 Miestas: Vilnius
|
2007.12.23 01:23 Tema: |
|
|
Pusiausvyra ? _________________ ...meškinai nepriima kritikos iš kritinių...ps. NEPAMIRŠKITE PAŽIŪRĖT LAIKO ! ;) |
|
Atgal į viršų |
|
|
Gizmo Fetišas
Prisijungė: 2005 09 29 Pranešimai: 2258 Miestas: Vilnius
|
2007.12.27 10:13 Tema: |
|
|
Ragavau vakar kalėdinio kepto kalakuto "pagal amerikiečius" - tik nebuvo padažo iš mėsos sultinio su miltais. Užtat buvo kimštas kokiu tai firminiu stuff'u iš duonos masės, razinų, slyvų, faršo dešrelių ir dar kažin kokio velnio (stuff'as, kaip man paaiškino jau vėliau, buvo gaminamas apie 7 valandas, pats kalakutas kepė orkaitėje apie 4,5 val.). Tiesa pasakius, labiausiai tai man patiko viskis, kuriuo tą kalakutieną užgėrėme. _________________ NIEKŠAS |
|
Atgal į viršų |
|
|
be sijono Gigakrutikas
Prisijungė: 2007 02 15 Pranešimai: 1365 Miestas: kaimas prie miškų ir geležinkelio ir dar upės
|
2007.12.27 16:28 Tema: |
|
|
be sijono kuryba:
- jūros ešerys rukytas, suplėšytas gabaliukais
- 3-4 kiaušiniai virti, susumulkinami
- 1 didelė svogūno galva ir česnakiuks supjaustoma griežinėliais pakepinama iki tamsiai auksinės sp., paskui nuriebinama popieriniuose rankšluoščiuose
- parmezano ir zaprasto sūrio su smulkia ta\rka pagal skonį
- keptos bulvytės fritūrkėj, nuriebinam pop rankšluosčiuose
- prieskoniukų
- majonezo
sumaišom, valgom, žiauriai tinka prie alaus
vat tokios buvo mūsų kalėdos.
Ai, dar buvo ir moliuskų vyno padaže, bet jie ne tokie skanūs |
|
Atgal į viršų |
|
|
Ra Megakrutikas
Prisijungė: 2007 10 22 Pranešimai: 570 Miestas: Alytus/Briuselius
|
2008.01.08 09:10 Tema: |
|
|
vakar perskaičiau absoliučiai paprastą vegetarišką receptą:
išvirti ryžius (geriau būt kokius natūralius ar laukinius) ir sumaišyti su sutrintu avokadu, pabarstyt viską druska ir pipiriukais.
Vakar pat ir išbandžiau. Baisiai skanu. |
|
Atgal į viršų |
|
|
klebonija Gigakrutikas
Prisijungė: 2006 02 10 Pranešimai: 1057 Miestas: Vilnius
|
2008.06.17 11:12 Tema: |
|
|
Atėjus vasarai ir prasidėjus šviežių daržovių sezonui - bei tradiciniams neišponėjusių senbernių turistiakams, visuomet prisimename rytmetinės kavos ir cigaretės palydovą - kopūstų sriubą, virtą ant laužo. Tam reikia vykstant žygin nepamiršti apsiūrpinti tradicinėmis lietuvio virtuvės daržovėmis: svogūnais, morkomis, kopūstais, cukinijomis, salierais, pomidorais, bulvėmis ir kt. Esant reikalui ir kokybiškos mėsos fragmentais, kurie pakepti suberiami ant išvirusios sriubos, arba verdami kartu.
Pagardinimui vis dažniau naudojama ne grietinė, o lyditas sūrelis. Sušildo dvasią, maloniai nuteikia per naktį kankintą skrandį ir suteikia jėgos tolimesniam lėbavimui po atviru dangumi.
Tegu bus pagarbinta vasara ir žvaigždėtas dangus virš kiekvieno susipratusio senbernio smegeninės. _________________ Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Gizmo Fetišas
Prisijungė: 2005 09 29 Pranešimai: 2258 Miestas: Vilnius
|
2008.06.17 12:58 Tema: |
|
|
klebonija rašo: | Tam reikia vykstant žygin nepamiršti apsiūrpinti tradicinėmis lietuvio virtuvės daržovėmis: svogūnais, morkomis, kopūstais, cukinijomis, salierais, pomidorais, bulvėmis ir kt. Esant reikalui ir kokybiškos mėsos fragmentais, kurie pakepti suberiami ant išvirusios sriubos, arba verdami kartu. |
Ne, tam reikia kartu su savimi į žygį pasiimti Kleboniją :). |
|
Atgal į viršų |
|
|
klebonija Gigakrutikas
Prisijungė: 2006 02 10 Pranešimai: 1057 Miestas: Vilnius
|
2008.10.05 15:04 Tema: |
|
|
Atėjo ruduo, pjankių ir pachmielo metas. Kiekvienas save gerbiantis senbernis, turi pasirūpinti sezonine zakūske, svečiui priimti ir save pamylėti.
Taigi, atsižvelgiant į tai, kad silkė valgyti sveika, o derlius jau nuimtas ir suštabeliuotas rūsiuose, sandėliukuose ir kapčiuose, labai naudingas organizmui zakusonas yra - silkė pataluose.
Jemam silkę, išsilkinėjam ją (negi išmesinėjam) ir arba pamarinuojam (tokiu atveju, šlakelis degtinėlės nepakenktų (ant silkės šį kartą, o ne vidujai)). Arba nemarinuojam, o kaip mat' jai pasiekus reikiamą sūrumą - pjaustom elegantiškom juostelėm. Ir tada ruošiam patalą šiai žaviai riebuilei - svogūną čečkavojam, obalį raudonskruostį, kiaušinį (vaisingumo simbolį - nepamirškim, kad ruduo nuo senovės lietuviams asociuojasi su poravimusi) smulkinam (būt gerai jį prieš tai išvirt, o po to ir nulupt, ba taip yra po to paprasčiau valgyt, nereik lukštų spjaudyt, taip ir patalpa išlieka tvarkingesnė, lengviau sužaist romantikos žaidimą). Na ir jei jums anemija, ar šiaip į sveikatą nenusispjaut - dar ir ukrainietiškos virtuvės pasididžiavimą - burokėlį - išvirtą - sutarkuojam apystambiai. Ir sluoksniuojam.. Palaistant majonezu. Jei kas los, kad majonezas nesveika, tai eikit nx, nes majonezą save gerbiantis senbernis pats gaminasi. Va taip va.
--
Dabar tiesiam ant stalo naują žurnalo F&M numerį, statom indą su patiekalu, atkemšam marinuotų grybų sloinikėlį. Padedam šakutes, švarias lėkšteles ir jau pagal pageidavimą gėrimų arsenalą. Vualia!
--
Į sveikatą, alkogolikai! _________________ Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus. |
|
Atgal į viršų |
|
|
|
|