:apie mus
:naujienos
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:pritonizmo teorija
:folklioras
------------------
:senberniu kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senberniu muzika
:zmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniska ezoterika
:keliones
------------------
:diskusijos



Baidariu nuoma
Reklama internete


:senberniu diskusijos
DUK    Ieškoti    Narių sąrašas    Vartotojų grupės  Registruotis 
Aprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimus    Prisijungti 

Pereiti prie Atgal  1, 2, 3 ... 22, 23, 24, 25, 26  Toliau rašyti atsakymą
Pagrindinis puslapis -> Senbernių portalas sukurti naują temą
Autorius Pranešimas
Jurgita
Gigakrutikas


Prisijungė: 2004 12 13
Pranešimai: 1512

Pranešimas2007.11.16 16:21 
Tema:
Atsakyti su citata

nu aisku, aciu. is tiesu tai nereikia bijot zalios zuvies, gi visas susis yra zalia zuvis. svarbu kad ta zuvis butu sviezia, ko LT nelabai imanoma gauti:/
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Naktibaldas
Megapūtikas


Prisijungė: 2004 08 31
Pranešimai: 2070
Miestas: Vilnius

Pranešimas2007.11.16 16:31 
Tema:
Atsakyti su citata

Jurgita rašo:
nu aisku, aciu. is tiesu tai nereikia bijot zalios zuvies, gi visas susis yra zalia zuvis. svarbu kad ta zuvis butu sviezia, ko LT nelabai imanoma gauti:/


nebijai?

_________________
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Jurgita
Gigakrutikas


Prisijungė: 2004 12 13
Pranešimai: 1512

Pranešimas2007.11.16 16:36 
Tema:
Atsakyti su citata

:) nu ne, bet tik tokiu atveju jeigu tai tikrai yra sviezia zuvis, ne saldyta ir neatsaldyta, tada tikrai nera ko bijoti.
atsimenu vienam korejieciu fime scena, kai zvejys pagauna zuvi, atsikanda ir paleidzia:) jie ten viska sviezia valgo, geriausia kai susikisa astunkuoji gyva. tik galima numirti jeigu neteisingai susikisi gerklen, jis ten gali issikeroti, ir tada padusiti galima:)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
grad
Gigakrutikas


Prisijungė: 2005 01 13
Pranešimai: 1500
Miestas: Pasvalys

Pranešimas2007.11.16 18:09 
Tema:
Atsakyti su citata

Kad šviežia ar nešviežia ne taip svarbu kaip svarbu ar nešioja ji tuos blogus dalykus savyje ( kaip Ripley), ar ne. Japonams gerai - pas juos žuvys švarios, tobish gali ir žalią krimst.
_________________
"In omnibus requiem quaesivi, et nusquam inveni nisi in angulo cum libro" Thomas à Kempis
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Jurgita
Gigakrutikas


Prisijungė: 2004 12 13
Pranešimai: 1512

Pranešimas2007.11.16 18:43 
Tema:
Atsakyti su citata

nu jo, tejsybe, kazkaip nepagalvojau... Lietuvje tai ir nevalgiau, be turbut geliavandenes ir nesivalgo zalios. nu kazkaip apie karpi zalia nesigalvoja visai:/
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Aurora
Megakrutikas


Prisijungė: 2004 07 09
Pranešimai: 555
Miestas: Vilnius

Pranešimas2007.11.16 22:00 
Tema:
Atsakyti su citata

Girdejau dar kazkur, kad sudant lasisa cukru beria . Tik nelabai suprantu kam. Ka, isisudo geriau? As tai nededu, nes cukrus (ypac baltas) siaip nera geris, o as pati manau, kad jis lasisai kitokios naudos neduoda, tik islaiko grazia spalva (kaip ir pvz. svogunu). O del prieskoniu, tai cia pagal skoni. Man patinka uzbarstyti grustu (nemaltu) juoduju pipiru ir smulkintu svieziu krapu. Ir palaikyti vertetu kokia para saldytuve, o paskui paragavus, likusia suvynioti i folija ir i saldymo kamera. Ji folijoje nesusala i leda, o ir pjaunasi graziai pasalusi. Isiimi, atsipjauni, citrinos uzsilasini, degtines prisipili ir sypsaisi su draugais:) O siaip tai jurini upetaki taip pat darau - skonis tas pats, kaina- mazesne:)
Bet va berasydama prisiminiau tarybines sudytas kilkes. Mmmmm...ju dar yra krautuvese?
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
klebonija
Gigakrutikas


Prisijungė: 2006 02 10
Pranešimai: 1057
Miestas: Vilnius

Pranešimas2007.11.16 23:58 
Tema:
Atsakyti su citata

O aš va prisimenu švediškas silkes iš bačkų, po rublį aštuoniasdešimt už kilogramą...
_________________
Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Gizmo
Fetišas


Prisijungė: 2005 09 29
Pranešimai: 2258
Miestas: Vilnius

Pranešimas2007.11.17 18:29 
Tema:
Atsakyti su citata

Cukrus suteikia švelnumo skoniui :). O laikyti galima ir 24 val. - bent jau tiek žuvį laiko ir mano maman'. O kilkių - tų, mažučių tokių (?) - taip, dar vis pasitaiko parduotuvėse :).
_________________
NIEKŠAS
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Meškiukas
Free Air Director


Prisijungė: 2004 06 22
Pranešimai: 2727
Miestas: Vilnius

Pranešimas2007.12.23 01:23 
Tema:
Atsakyti su citata

Pusiausvyra ?
_________________
...meškinai nepriima kritikos iš kritinių...ps. NEPAMIRŠKITE PAŽIŪRĖT LAIKO ! ;)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Gizmo
Fetišas


Prisijungė: 2005 09 29
Pranešimai: 2258
Miestas: Vilnius

Pranešimas2007.12.27 10:13 
Tema:
Atsakyti su citata

Ragavau vakar kalėdinio kepto kalakuto "pagal amerikiečius" - tik nebuvo padažo iš mėsos sultinio su miltais. Užtat buvo kimštas kokiu tai firminiu stuff'u iš duonos masės, razinų, slyvų, faršo dešrelių ir dar kažin kokio velnio (stuff'as, kaip man paaiškino jau vėliau, buvo gaminamas apie 7 valandas, pats kalakutas kepė orkaitėje apie 4,5 val.). Tiesa pasakius, labiausiai tai man patiko viskis, kuriuo tą kalakutieną užgėrėme.
_________________
NIEKŠAS
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
be sijono
Gigakrutikas


Prisijungė: 2007 02 15
Pranešimai: 1365
Miestas: kaimas prie miškų ir geležinkelio ir dar upės

Pranešimas2007.12.27 16:28 
Tema:
Atsakyti su citata

be sijono kuryba:


- jūros ešerys rukytas, suplėšytas gabaliukais
- 3-4 kiaušiniai virti, susumulkinami
- 1 didelė svogūno galva ir česnakiuks supjaustoma griežinėliais pakepinama iki tamsiai auksinės sp., paskui nuriebinama popieriniuose rankšluoščiuose
- parmezano ir zaprasto sūrio su smulkia ta\rka pagal skonį
- keptos bulvytės fritūrkėj, nuriebinam pop rankšluosčiuose
- prieskoniukų
- majonezo
sumaišom, valgom, žiauriai tinka prie alaus

vat tokios buvo mūsų kalėdos.
Ai, dar buvo ir moliuskų vyno padaže, bet jie ne tokie skanūs
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Ra
Megakrutikas


Prisijungė: 2007 10 22
Pranešimai: 570
Miestas: Alytus/Briuselius

Pranešimas2008.01.08 09:10 
Tema:
Atsakyti su citata

vakar perskaičiau absoliučiai paprastą vegetarišką receptą:
išvirti ryžius (geriau būt kokius natūralius ar laukinius) ir sumaišyti su sutrintu avokadu, pabarstyt viską druska ir pipiriukais.
Vakar pat ir išbandžiau. Baisiai skanu.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
klebonija
Gigakrutikas


Prisijungė: 2006 02 10
Pranešimai: 1057
Miestas: Vilnius

Pranešimas2008.06.17 11:12 
Tema:
Atsakyti su citata

Atėjus vasarai ir prasidėjus šviežių daržovių sezonui - bei tradiciniams neišponėjusių senbernių turistiakams, visuomet prisimename rytmetinės kavos ir cigaretės palydovą - kopūstų sriubą, virtą ant laužo. Tam reikia vykstant žygin nepamiršti apsiūrpinti tradicinėmis lietuvio virtuvės daržovėmis: svogūnais, morkomis, kopūstais, cukinijomis, salierais, pomidorais, bulvėmis ir kt. Esant reikalui ir kokybiškos mėsos fragmentais, kurie pakepti suberiami ant išvirusios sriubos, arba verdami kartu.

Pagardinimui vis dažniau naudojama ne grietinė, o lyditas sūrelis. Sušildo dvasią, maloniai nuteikia per naktį kankintą skrandį ir suteikia jėgos tolimesniam lėbavimui po atviru dangumi.

Tegu bus pagarbinta vasara ir žvaigždėtas dangus virš kiekvieno susipratusio senbernio smegeninės.
_________________
Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Gizmo
Fetišas


Prisijungė: 2005 09 29
Pranešimai: 2258
Miestas: Vilnius

Pranešimas2008.06.17 12:58 
Tema:
Atsakyti su citata

klebonija rašo:
Tam reikia vykstant žygin nepamiršti apsiūrpinti tradicinėmis lietuvio virtuvės daržovėmis: svogūnais, morkomis, kopūstais, cukinijomis, salierais, pomidorais, bulvėmis ir kt. Esant reikalui ir kokybiškos mėsos fragmentais, kurie pakepti suberiami ant išvirusios sriubos, arba verdami kartu.

Ne, tam reikia kartu su savimi į žygį pasiimti Kleboniją :).
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
klebonija
Gigakrutikas


Prisijungė: 2006 02 10
Pranešimai: 1057
Miestas: Vilnius

Pranešimas2008.10.05 15:04 
Tema:
Atsakyti su citata

Atėjo ruduo, pjankių ir pachmielo metas. Kiekvienas save gerbiantis senbernis, turi pasirūpinti sezonine zakūske, svečiui priimti ir save pamylėti.
Taigi, atsižvelgiant į tai, kad silkė valgyti sveika, o derlius jau nuimtas ir suštabeliuotas rūsiuose, sandėliukuose ir kapčiuose, labai naudingas organizmui zakusonas yra - silkė pataluose.
Jemam silkę, išsilkinėjam ją (negi išmesinėjam) ir arba pamarinuojam (tokiu atveju, šlakelis degtinėlės nepakenktų (ant silkės šį kartą, o ne vidujai)). Arba nemarinuojam, o kaip mat' jai pasiekus reikiamą sūrumą - pjaustom elegantiškom juostelėm. Ir tada ruošiam patalą šiai žaviai riebuilei - svogūną čečkavojam, obalį raudonskruostį, kiaušinį (vaisingumo simbolį - nepamirškim, kad ruduo nuo senovės lietuviams asociuojasi su poravimusi) smulkinam (būt gerai jį prieš tai išvirt, o po to ir nulupt, ba taip yra po to paprasčiau valgyt, nereik lukštų spjaudyt, taip ir patalpa išlieka tvarkingesnė, lengviau sužaist romantikos žaidimą). Na ir jei jums anemija, ar šiaip į sveikatą nenusispjaut - dar ir ukrainietiškos virtuvės pasididžiavimą - burokėlį - išvirtą - sutarkuojam apystambiai. Ir sluoksniuojam.. Palaistant majonezu. Jei kas los, kad majonezas nesveika, tai eikit nx, nes majonezą save gerbiantis senbernis pats gaminasi. Va taip va.
--
Dabar tiesiam ant stalo naują žurnalo F&M numerį, statom indą su patiekalu, atkemšam marinuotų grybų sloinikėlį. Padedam šakutes, švarias lėkšteles ir jau pagal pageidavimą gėrimų arsenalą. Vualia!
--
Į sveikatą, alkogolikai!
_________________
Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pagrindinis puslapis -> Senbernių portalas sukurti naują temą
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3 ... 22, 23, 24, 25, 26  Toliau rašyti atsakymą