Autorius |
Pranešimas |
boro Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 05 24 Pranešimai: 1484 Miestas: Vilnius
|
2005.09.30 07:31 Tema: |
|
|
nea, nėra kas padaro, tenka pačiam |
|
Atgal į viršų |
|
|
Bembis Megakrutikas
Prisijungė: 2004 08 31 Pranešimai: 960
|
2005.09.30 10:56 Tema: |
|
|
Spagheti Bologniese
Reikes: Jautienos faršo, svogūnų, česnakų, pomidorų pastos (už kečupo vartojimą bausti mirtimi, TIK pasta), grietinėlės, makarų (gali būti ir pasta), alyvuogių aliejaus, parmegiano sūrio, beigi prieskonių.
Makarus tradiciškai išverdam kol bus vos vos kietoki (siūlyčiau virti paraleliai),
Į keptuvę įpilam aliejaus ir ant mažos ugnies pakepinam faršą, pasmulkindami žinoma kad subyrėtų, kai faršas jau neberaudonas, sudedame pjaustytus svogūnus (aš mėgstu, kai anų daugiau), viska pakepiname, kai svogūnai jau "pabliūkšta" užpilame viską pomidorų pasta ir dar pakaitiname, pasūdome ir sudedame prieskonius, man patinka su juodaisiais pipirais, biški Čili, saldziosios trintos paprikos ir gelsvės lapų. Vėliau įpilame grietinėlę (pageidautina visą pakuotę ir riebesnės, man patinka Biržų) viską išmaišome kol gaunasi vientisa masė. Prieš pat nuimant nuo ugnies sudedame labai stipriai susmulkinta česnaką (vėlgi man patinka kiek daugiau česnako) patiekiame apibarstę smulkiai tarkuotu sūriu . Labai tinka su raudonu sausu vynu.
Blia valgyt noriu... |
|
Atgal į viršų |
|
|
Jurgita Gigakrutikas
Prisijungė: 2004 12 13 Pranešimai: 1512
|
2005.09.30 11:15 Tema: |
|
|
Kai kalba pareina apie pasta, tai reiketu bausti ir uz zodzio "makarai" vartojima:) |
|
Atgal į viršų |
|
|
Gizmo Fetišas
Prisijungė: 2005 09 29 Pranešimai: 2258 Miestas: Vilnius
|
2005.09.30 12:16 Tema: |
|
|
Paprasta ir skanu :
reikės obuolių (tiks įprasti iš visokių maximų), porų ir šalto rūkymo kiaulienos kumpelio (gali būti ir sprandinė ar pan., tik kad be "riebaliukų").
Obuolių ir porų maždaug po lygiai, kumpelio - perpus mažiau. Obuoliai ir kumpelis supjaustomi kubeliais, porai - griežinėliais (tik nepjaustykit porų lapų ;)). Visa tai išmaišoma su majonezu. Skanaus. _________________ NIEKŠAS |
|
Atgal į viršų |
|
|
Melka Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 03 23 Pranešimai: 1060 Miestas: Kaunas
|
2005.10.01 18:30 Tema: |
|
|
Patiekaliukas skubantiems:
Reikės: koldūnų (šaldytų) su mėsa, grietinės, kumpio ar šoninės, aliejaus, fermentinio sūrio.
Orkaitę įkaitinam, koldūnus šiek tiek palaikom kambario temperatūroje, į skardą įpilam aliejaus, sumetam koldūnus, įdedam susmulkintą kumpiuką, grietinės, apibarstom tarkuotu fermentiniu sūriu.
Orkaitėj kepam 10-15 min. Beveik nesiskiria nuo koldūnų "Čili". Skanaus :) _________________ Miau :) |
|
Atgal į viršų |
|
|
bro1 Nuliovas
Prisijungė: 2004 08 05 Pranešimai: 29
|
2005.10.01 23:09 Tema: |
|
|
Tradicinis patiekalas.
Reikes:sasisku (pienisku desreliu), bulku, pomidoru padazo ir agurko.
Sasiskas i orkaite pasaunam ir 200 laipsniu temperaturoj kaitinam jas apie 8 minutes. Tada sumetam bulkas (pvz trikapeikines arba kitokias) i orkaite ir kaitinam dar kokia minute, viska istraukiam, apipilam sasiskas pomidoru padazu, atpjaunam agurko smota.
M... niam niam.
Gamyba: 30 sekundziu
Laukimas: ~10 minuciu _________________ islamas.lt: "Vartojama kiauliena pamažu slopina gėdos jausmą" |
|
Atgal į viršų |
|
|
Melka Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 03 23 Pranešimai: 1060 Miestas: Kaunas
|
2005.10.02 18:23 Tema: |
|
|
Sita daryti reiktu 2 asmenim arba nealkaniems ir ne vegetarams :)
Reikia: vistienos, darzoviu (as perku saldytu darzoviu misini), bulviu, pomidoru, pieno, aliejaus.
Pakepam vistiena su daug daug prieskoniu (pipirai, druska, aitrioji paprika). Metam dubenelin.
Kepinam darzoves. Pakepe sudedam dubenelin.
Kazkas tuo metu turi nuskusti bulves, jas isvirti ir padaryti bulviu kose.
Ikaitinam orkaite ir i indziuka dedam vistiena, darzoves, supjaustytus pomodoriukus, bulviu kose.
Kepam orkaitej apie 10 min.
Skanu, sotu ir sakyciau nelab brangu. _________________ Miau :) |
|
Atgal į viršų |
|
|
Melka Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 03 23 Pranešimai: 1060 Miestas: Kaunas
|
2005.10.14 11:56 Tema: |
|
|
Pasidarai triju skoniu zele is vakaro viso berods 5 stiklines.
Supjaustai ta zele gabaliukais meniskai netvarkingai.
Atskiri 10 kiausiniu baltymu, isplak,i kad visi butu purus ir neliktu skystimo.
Tada pusej stiklines istirpini 3 didelius su kaupu saukstus zelatinos.
Stiklinej vandens istirpini stikline cukraus ir uzvirini.
Letai maisant plaktus kiausiniu baltymus supilam verdanti cukraus tirpala, istirpintus 3 saukstus zelatinos ir 2 arbatinius saukstukus citrinos rugsties.
Tada inda su mase reikia ausinti maisant kabinant is apacios, nes mase linkus sluoksniuotis. (ausinti galima idejus puoda i vonia, prileista salto vandens)
kai mase pradeda kibti pilam supjaustita zele ir pilam i forma isklota celofanu.
Dedam pusdieniui i saldytuva ne i kamera kad sustingtu.
Neragavau, bet sako, kad skanu, tik kad darbo daug. _________________ Miau :) |
|
Atgal į viršų |
|
|
Gizmo Fetišas
Prisijungė: 2005 09 29 Pranešimai: 2258 Miestas: Vilnius
|
2005.10.14 12:41 Tema: |
|
|
Melka rašo: | Pasidarai triju skoniu zele is vakaro |
Čia man primena situaciją, kai vienas bičas darėsi serbentų vyno savo gimdieniui (kovo gale). Vyną "užmerkė" rugpjūtį, o pratempė jis (vynas), dargi pilnai nespėjęs "subręsti", tik iki lapkričio mėn. Labai tą bičą ir jo chebrą po vienos pjankės troškino ;). _________________ NIEKŠAS |
|
Atgal į viršų |
|
|
Melka Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 03 23 Pranešimai: 1060 Miestas: Kaunas
|
2005.10.14 13:08 Tema: |
|
|
Cha :)
Beje receptas tikro nunokusios senbernio :) _________________ Miau :) |
|
Atgal į viršų |
|
|
Bronislovas Krutikas
Prisijungė: 2004 08 12 Pranešimai: 208
|
2005.10.14 20:39 Tema: |
|
|
Labai pigu spageti su grybais (pievagrybiais). Supjaustai stambiai grybus ir svoguna, juos sumeti i ikaitinta alieju, ir truputi pabarstai druskos:) per ta laika uzkaiti vandeni ir issiverdi spageti ar siaip paparastu makaronus. Isvirus makaronus pagardiname jiems skirtais prieskoniais (saldva ar santa marija) ir zinoma negailint petrazoliu ar kitu dziovintu prieskoniu (bazilikai labai paskanina). Ir i bebaigianti kepti grybu ir svogunu misinuka suverciame makaronus, ir pagal skoni galima ideti sojos padazo ar pomidoru pastos:) |
|
Atgal į viršų |
|
|
VolkHan Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 05 12 Pranešimai: 2299 Miestas: Vilnius
|
2005.10.18 11:36 Tema: |
|
|
Kaip žmogus, savo šaldytuve paprastai nerandantis nieko valgomo, apsidžiaugiau radusi puslapį, kuriame galima pažymėti produktus, kurie šiuo metu yra namuose. Pažymi sau, o šis protingas reikalas išmeta patiekalus, kuriuos galima pasidaryti iš turimų sūrio gabalėlių, apdžiūvusios morkos, šlakelio aliejaus ir t.t.
http://www.cookingbynumbers.com/frames.html
skanaus :] _________________ Bienvenue en Europe! |
|
Atgal į viršų |
|
|
Melka Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 03 23 Pranešimai: 1060 Miestas: Kaunas
|
2005.10.18 13:24 Tema: |
|
|
Fantastika, Volkhan.
bet tai reiskia, kad sito skyrelio jau nereik :( _________________ Miau :) |
|
Atgal į viršų |
|
|
VolkHan Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 05 12 Pranešimai: 2299 Miestas: Vilnius
|
2005.10.18 13:26 Tema: |
|
|
reikia reikia.
o nuotraukos (kur jos?)
o ir tame dalyke ne visi receptai yra. anaiptol :) _________________ Bienvenue en Europe! |
|
Atgal į viršų |
|
|
Melka Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 03 23 Pranešimai: 1060 Miestas: Kaunas
|
2005.10.18 13:35 Tema: |
|
|
is kompo paskelbti nuotrauku neleidzia.. o inetan ideti ne visur gali gi. _________________ Miau :) |
|
Atgal į viršų |
|
|
|