Autorius |
Pranešimas |
Kilimandzaras miglų upės irklininkas
Prisijungė: 2004 06 22 Pranešimai: 2053 Miestas: 9789 km nuo Lhasos
|
2005.04.21 14:35 Tema: |
|
|
Aurora rašo: | [
Ne, su koldunais kazkaip sudetinga ant Lietuvos dabar. Nu nera skaniu. Nera. Va vakar vakarienei ishsiviriau "liutuko" koldunu su mesa. Nu neskanu. N e s k a n u. Burzumas uzsuko i svecius, tai pavaisinau. Ale anas protingas, isidejo i koldunus spanguoliu dzemo ir gavosi kinietiski koldunai:) Sake taip skaniau. As tai net neragavau:) |
Jo, sunku ant Lietuvos su koldūnais... Aš tai Liūtuką šiaip nelabai vertinu, jie man kažkokie ne tokie atrodo, ryju "Dzūkų", bo kitokių mano parduotuvėj ir nėra.
Anksčiau tai būdavo dar tokie sultingi, apetitnai atrodantys, ir didesni, savitos formos (sakyčiau netgi klasikinės koldūnų formos), tokiuose pailguose stačiakampiuose popieriniuose pakeliuose, tik neatsimenu, kas gamino. Dabar jau nebėra, popierių turbūt į dešreles kiša dėl sąnaudų optimizavimo... _________________ agrarinės genų technologijos Trojos arklys
jau turi du blogus: http://www.myspace.com/kilimandzaras
http://www.blogas.lt/kilimandzaras/ |
|
Atgal į viršų |
|
|
Jurgita Gigakrutikas
Prisijungė: 2004 12 13 Pranešimai: 1512
|
2005.04.21 14:46 Tema: |
|
|
tai va dar vienas biednas viengungishkas makaru receptas:
isverdi makarus, atskirai pakepini susmulkinta karstai rukyta sonine (nereiks nei reibalu), sudedi i makarus, imusi pora kiausiniu, ismaisai, palaikai ant ugnies, kol kiausiniai iskeps, idedi surio, mineto gojaus. prieskonis- salavijas (salvia).
jeigu kas paklaus- pasta a ala carbonara.
va, jau seile nutyso, ainu pietaut |
|
Atgal į viršų |
|
|
Stactas Nuliovas
Prisijungė: 2004 08 06 Pranešimai: 66
|
2005.04.21 15:01 Tema: |
|
|
Jurgita rašo: | tai va dar vienas biednas viengungishkas makaru receptas:
isverdi makarus, atskirai pakepini susmulkinta karstai rukyta sonine (nereiks nei reibalu), sudedi i makarus, imusi pora kiausiniu, ismaisai, palaikai ant ugnies, kol kiausiniai iskeps, idedi surio, mineto gojaus. prieskonis- salavijas (salvia).
jeigu kas paklaus- pasta a ala carbonara.
va, jau seile nutyso, ainu pietaut |
Man atrodo, kad šis patiekalas vadinasi "Šamarliakas".:) |
|
Atgal į viršų |
|
|
Jurgita Gigakrutikas
Prisijungė: 2004 12 13 Pranešimai: 1512
|
2005.04.21 17:12 Tema: |
|
|
atveciaju- cia yra originalus pasta alla carbonara receptas.
viskas kas genialu yra elementaru. nu, gerai- makarai subtiliau:
- uzvirini puoda, apverdi brokolius. nuvarvini, sumeti makarus. kol makarai verda, brokolius susmulkini ir apkepi aliejuje. nusunki makarus, sudedi brokolius, pabarstai suriu. panasus variantas yra ir su spinatais. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Kilimandzaras miglų upės irklininkas
Prisijungė: 2004 06 22 Pranešimai: 2053 Miestas: 9789 km nuo Lhasos
|
2005.04.22 10:36 Tema: |
|
|
Jurgita rašo: | tai va dar vienas biednas viengungishkas makaru receptas:
isverdi makarus, atskirai pakepini susmulkinta karstai rukyta sonine (nereiks nei reibalu), sudedi i makarus, imusi pora kiausiniu, ismaisai, palaikai ant ugnies, kol kiausiniai iskeps, idedi surio, mineto gojaus. prieskonis- salavijas (salvia).
jeigu kas paklaus- pasta a ala carbonara.
va, jau seile nutyso, ainu pietaut |
Nieko nevalgiau vakar namo grįžęs:) Labai pavargęs buvau, ir šiaip labai jau čia painu viskas... _________________ agrarinės genų technologijos Trojos arklys
jau turi du blogus: http://www.myspace.com/kilimandzaras
http://www.blogas.lt/kilimandzaras/ |
|
Atgal į viršų |
|
|
Zemaite666 Gigakrutikas
Prisijungė: 2004 08 12 Pranešimai: 1251
|
2005.04.23 22:02 Tema: |
|
|
Tęsiant maisto temą...
Šiandien nudžiuginau savo šeima (bendrabutyje:)) žemaitišku šiupiniu. Vat :) Valgėm kiek tik lindo... Mmmm... _________________ Aš ne boba, aš susimoku už save. |
|
Atgal į viršų |
|
|
naktinuke Bridget Jones ir Sargas
Prisijungė: 2005 04 03 Pranešimai: 2257 Miestas: Vilnius
|
2005.04.24 01:40 Tema: |
|
|
Vat man kazkaip irgi siandien valgyt niekas nedave... pritariu Kilimandzarui, labai painu cia viskas... |
|
Atgal į viršų |
|
|
grad Gigakrutikas
Prisijungė: 2005 01 13 Pranešimai: 1500 Miestas: Pasvalys
|
2005.04.27 08:03 Tema: |
|
|
Aurora rašo: | grad rašo: | Siulau liutuko koldunus su mesa ypac tinka ketvirtadieniui. :) |
Ne, su koldunais kazkaip sudetinga ant Lietuvos dabar. Nu nera skaniu. Nera. Va vakar vakarienei ishsiviriau "liutuko" koldunu su mesa. Nu neskanu. N e s k a n u. Burzumas uzsuko i svecius, tai pavaisinau. Ale anas protingas, isidejo i koldunus spanguoliu dzemo ir gavosi kinietiski koldunai:) Sake taip skaniau. As tai net neragavau:) |
Na atsakymas kaip elgtis manau slypi ne kazkur anapus, o Jusu zinuteje. Gero padazo deka net ir "Liutuko" koldunai gali tapt skanus. :) Kita vertus as abejoju ar beda negalejo but kur nors kitur. Gal Jus gaminot koldunus be meiles tada ir gavos neskanus. :) _________________ "In omnibus requiem quaesivi, et nusquam inveni nisi in angulo cum libro" Thomas à Kempis |
|
Atgal į viršų |
|
|
Kilimandzaras miglų upės irklininkas
Prisijungė: 2004 06 22 Pranešimai: 2053 Miestas: 9789 km nuo Lhasos
|
2005.04.27 08:59 Tema: |
|
|
Jurgita rašo: | geri greiti makaronai yra su pesto padazu (yra IKI, pirkti brangesni, apie 7 lt, uztenka dviem kartam).
isverdi makaronus (jokiu budu ne lietuviskus!), nusunki, sumaisai su padazu, galima uzbarsyti gojaus surio.
galima sveciui pasakyti kad sutrynei keturis glebelius baziliko, pridejai anakardzio reisutu, cesnako, extra virgin alyvuogiu aliejaus ir parmezano surio.
tinka baltas vynas. skanaus! |
Prašom paklausyti kaip man sekėsi šitas receptas:
Praeitą savaitę kaip tik buvau Iki, tai nutariau pasinaudoti Jurgitos receptu. Nusipirkau itališkų (ne lietuviškų!) makaronų, ir kokio tai lenkiško padažo pastai su parmezano sūriu (gojaus sūrio nepirkau, padaže gi buvo, sutaupiau). Parsinešęs spėriai viską namo, išviriau makarus (labai maži pasirodė), ir nutariau pašildyti keptuvėj padažą. Įmetęs du šaukštus padažo į keptuvę, supratau, kad įvyko didelė klaida - jis pradėjo ne kepti, o svilti ir sproginėti. Tai likusio turinio nebekepiau, o suverčiau pusę padažo į lėkštę su makaronais. Išmaišyti nelabai pavyko, kadangi lėkštė buvo negili. Skonis buvo šūdinas, galvojau dar nufotografuoti patiekalą ir įdėti nuotrauką čia, bet pastovėjau, pažiūrėjau, pačiam pasidarė nuo vaizdo labai baisu, tai nefotografavau.
Anei balto, anei raudono vyno neturėjau. Šūdas, šūdas, šūdas :) _________________ agrarinės genų technologijos Trojos arklys
jau turi du blogus: http://www.myspace.com/kilimandzaras
http://www.blogas.lt/kilimandzaras/ |
|
Atgal į viršų |
|
|
Adutis Gigakrutikas
Prisijungė: 2004 06 22 Pranešimai: 2752 Miestas: Vilnius
|
2005.04.27 09:10 Tema: |
|
|
Kilimandžaras rašo: | Jurgita rašo: | geri greiti makaronai yra su pesto padazu (yra IKI, pirkti brangesni, apie 7 lt, uztenka dviem kartam).
isverdi makaronus (jokiu budu ne lietuviskus!), nusunki, sumaisai su padazu, galima uzbarsyti gojaus surio.
galima sveciui pasakyti kad sutrynei keturis glebelius baziliko, pridejai anakardzio reisutu, cesnako, extra virgin alyvuogiu aliejaus ir parmezano surio.
tinka baltas vynas. skanaus! |
Prašom paklausyti kaip man sekėsi šitas receptas:
Praeitą savaitę kaip tik buvau Iki, tai nutariau pasinaudoti Jurgitos receptu. Nusipirkau itališkų (ne lietuviškų!) makaronų, ir kokio tai lenkiško padažo pastai su parmezano sūriu (gojaus sūrio nepirkau, padaže gi buvo, sutaupiau). Parsinešęs spėriai viską namo, išviriau makarus (labai maži pasirodė), ir nutariau pašildyti keptuvėj padažą. Įmetęs du šaukštus padažo į keptuvę, supratau, kad įvyko didelė klaida - jis pradėjo ne kepti, o svilti ir sproginėti. Tai likusio turinio nebekepiau, o suverčiau pusę padažo į lėkštę su makaronais. Išmaišyti nelabai pavyko, kadangi lėkštė buvo negili. Skonis buvo šūdinas, galvojau dar nufotografuoti patiekalą ir įdėti nuotrauką čia, bet pastovėjau, pažiūrėjau, pačiam pasidarė nuo vaizdo labai baisu, tai nefotografavau.
Anei balto, anei raudono vyno neturėjau. Šūdas, šūdas, šūdas :) |
va kas būna kai netiksliai vykdai nurodymus ir bandai pataupyti... :] |
|
Atgal į viršų |
|
|
Nemalonus žmogus .
Prisijungė: 2004 08 12 Pranešimai: 2895 Miestas: Vilnius
|
2005.04.27 09:10 Tema: |
|
|
Kai sakoma, jei tarpinė bloga, tai jau niekas nepadės.... :))) Roberto receptus ar žiūrėjai nors kartą? O gal ir tu be meilės virei, a? :))) Jokie makaronai, sasyskos anei koldūnai (nors pastarųjų smogiamosios galios nedera nuvertinti) nesusilygins su pavojingąja kiaušiniene. Oooooo..... :) |
|
Atgal į viršų |
|
|
Aurora Megakrutikas
Prisijungė: 2004 07 09 Pranešimai: 555 Miestas: Vilnius
|
2005.04.27 09:14 Tema: |
|
|
baronas rašo: | Kai sakoma, jei tarpinė bloga, tai jau niekas nepadės.... :))) Roberto receptus gal pažūrėtum, ar ką? O gal ir tu be meilės virei, a? :))) |
Ai.. šūdą virk neviręs su meile - vis tiek šūdas bus:) |
|
Atgal į viršų |
|
|
Kilimandzaras miglų upės irklininkas
Prisijungė: 2004 06 22 Pranešimai: 2053 Miestas: 9789 km nuo Lhasos
|
2005.04.27 09:19 Tema: |
|
|
Baronas rašo: | Kai sakoma, jei tarpinė bloga, tai jau niekas nepadės.... :))) Roberto receptus ar žiūrėjai nors kartą? O gal ir tu be meilės virei, a? :))) Jokie makaronai, sasyskos anei koldūnai (nors pastarųjų smogiamosios galios nedera nuvertinti) nesusilygins su pavojingąja kiaušiniene. Oooooo..... :) |
Kiaušinienė fignia, kiaušinienę aš ore vartyt galiu.
O dėl taupymo - taigi netaupiau, brangus tas padažas buvo - 5 Lt :) _________________ agrarinės genų technologijos Trojos arklys
jau turi du blogus: http://www.myspace.com/kilimandzaras
http://www.blogas.lt/kilimandzaras/ |
|
Atgal į viršų |
|
|
Jurgita Gigakrutikas
Prisijungė: 2004 12 13 Pranešimai: 1512
|
2005.04.27 09:58 Tema: |
|
|
Kilimandžaras rašo: |
Praeitą savaitę kaip tik buvau Iki, tai nutariau pasinaudoti Jurgitos receptu. Nusipirkau itališkų (ne lietuviškų!) makaronų, ir kokio tai lenkiško padažo pastai su parmezano sūriu (gojaus sūrio nepirkau, padaže gi buvo, sutaupiau). Parsinešęs spėriai viską namo, išviriau makarus (labai maži pasirodė), ir nutariau pašildyti keptuvėj padažą. Įmetęs du šaukštus padažo į keptuvę, supratau, kad įvyko didelė klaida - jis pradėjo ne kepti, o svilti ir sproginėti. Tai likusio turinio nebekepiau, o suverčiau pusę padažo į lėkštę su makaronais. Išmaišyti nelabai pavyko, kadangi lėkštė buvo negili. Skonis buvo šūdinas, galvojau dar nufotografuoti patiekalą ir įdėti nuotrauką čia, bet pastovėjau, pažiūrėjau, pačiam pasidarė nuo vaizdo labai baisu, tai nefotografavau.
Anei balto, anei raudono vyno neturėjau. Šūdas, šūdas, šūdas :) |
nu blaimba, vos neapsiverkiau (ba vakar kaip tik situos makaronus praktikavau) . Taigi parashyta aiskiai- padazas PESTO. P-E-S-T-O. Pasta yra pasta, o pesto yra pesto. o ir KUR buvo aparsyta kad ji reikia sildyti? KUR? Tai galejai paskambinti, buciau prakonsultvausi.
Rankos dabar man nusviro visai. Sitoks pasityciojimas! |
|
Atgal į viršų |
|
|
Nemalonus žmogus .
Prisijungė: 2004 08 12 Pranešimai: 2895 Miestas: Vilnius
|
2005.04.27 10:00 Tema: |
|
|
Baronas rašo: | Kai sakoma, jei tarpinė bloga, tai jau niekas nepadės.... :) |
Koks kaifas pačiam save cituoti.... aaaaa...:) |
|
Atgal į viršų |
|
|
|
|