:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:apie senbernius kas čia per rubrika?

Adutis
Štai širdučių dienos proga paskaitinėkite mano palyginus menkos patirtėlės išvadas ir pasakykite: teisybę rašau ar ne?




Patarimai dėl elgesio su gerule

Moterys atsirado ne iš kažkieno šonkaulio. Jas mūsų planetoje užveisė ufonautai. Todėl kartais mes ir jos vaikštome skirtinguose matmenyse ir todėl kartais niekaip nepavyksta nuspėti jų minčių tėkmės. Elkis su kitais taip, kaip nori, kad elgtųsi su tavim, bet su moterimis verčiau elkis taip, kaip jos nori, kad su jomis elgtumeisi.

1. Neversk savo gerulės kartoti tau tą patį daugiau nei porą kartų. Kuo atidžiau klausyk visko, ką ji sako, o jei pamiršai jos pusbrolio vardą, arba kurioje lentynoje guli pipirai, arba kelintą dieną kitais metais įvyks spektaklis, į kurį būtų neblogai jums kartu nueiti, tai sukis kaip išmanai, sakyk, kad skanu ir be pipirų, bet neišsiduok, kad pamiršai. Nė negalvok teisintis, kad neva įsimeni informaciją, kuri tau aktualesnė, o ne tą, kurią bet kada gali pasitikrinti. Nes jeigu jai tenka trečią kartą pakartoti vieną žodį, mirktelt nespėsi ir tas vienas žodis pavirs į krūvelę nesmagių sakinių apie tavo dėl kvaišalų vartojimo atrofavusias atminties ląsteles. Ir besišypsanti gerulė akimirksniu gali tapti susierzinusia gerule. Geriau nerizikuok ir neklausk to paties dalyko net ir antrą kartą, nes gal netyčia tai ne antras, o jau trečias kartas – ląstelės juk atrofavusios...

2. Niekada nesakyk "ne" jei gerulė prašo paslaugos. Jokiais atvejais. Net jei žinai, kad tikrai negalėsi paslaugos padaryti, geriau jau pasakyk "taip", o po to jau kaip nors sugalvosi kokią painią detektyvinę istoriją ir "atsifutbolinsi" nuo duoto pažado. Gali sakyti ne "taip", o kaip nors neaiškiai numykti: "mhm...", "okey...", "gerai..." – numykimai mažiau panašūs į tikrą pažadą. Jei vėliau kaltins, kad esi melagis, tai atvožk, kad melas – tai tyčinis netiesos sakymas žinant tiesą, o tu tuo metu, kai žadėjai, manei, kad tikrai galėsi pažadą įvykdyti. Nes jei iškart sakysi "ne", stipriai rizikuoji užsirauti ant "Tavęs nieko neįmanoma paprašyti!" arba (neduoktudieve!) "Tu ne vyras, o mazgotė!". Jei ji sako "primink man rytoj, kad paskambinčiau mamai, nusipirkčiau rankų kremą ir sumokėčiau už mobiliaką", jokiu būdu nesugalvok jai patarti pasinaudoti "Reminder" funkcija jos mobiliajame telefone! Jokiu būdu! Pats užsidėk "remainderį" ir kitą dieną jai tuos prašytus priminimus primink. Tada būsi "dėmesingas" ir "paslaugus".

3. Negailėk pagyrų ir komplimentų. Pavyzdžiui jei ji pagamino tau maisto, pagirk po pirmojo kąsnio, po to neužilgo ji paklaus, ar skanu, tada, panaudodamas kuo daugiau vaizdingų žodžių, patikink, kad tikrai labai skanu. Dar po keleto minučių ji pasakys "Na, man tai buvo skanu", tada tu turi būtinai (būtinai!) pasakyti "O taip, man taip pat be galo skanu". Ką nors panašaus pakartok pabaigęs vartoti maistą.

4. Būtinai turėk savo nuomonę. Gerulei dažnai prireikia tavo patarimų. Pavyzdžiui jei kartu trinatės po parduotuves, ji gali paklausti "Ar man tinka šita bliuska?". Dėmesio! Moterų kalboje klausiamoji struktūra su pirmu žodžiu "ar" nereiškia, kad galimi atsakymai yra "taip" arba "ne". Dar daugiau: šie atsakymai yra grubiausia klaida! Jei nenori, kad būtų "tu visai manęs nesupranti ir manim nesidomi!" šioje situacijoje reikia elgtis taip: kelias akimirkas įdėmiai žiūrėti į bliuską, pasakyti mįslingą "hmm...", paprašyti gerulės parodyti bliuską labiau apšviestoje vietoje, paprašyti parodyti visas bliuskos puses, dar kelias akimirkas įdėmiai žiūrėti, ir tik tada – ne anksčiau – pasakyti savo nuomonę. Bet ne bet kaip! Jei tavo nuomonė yra "taip", tai derėtų atsakyti kažką panašaus į "mmm... jo, tau tinka šitas spalvų derinys, tiks prie tavo languoto sijono ir juodų batų, man patinka, kaip šis rūbas ant tavęs guli, jaučiasi, kad daiktas kokybiškas, o ar patogu?" ir t.t. Jei nuomonė yra "ne", derėtų sakyti kažką panašaus į "na, man atrodo, šiam rūbui kažko trūksta... tau patinka šita spalva? Man ji atrodo kažkokia blankoka... Na, reiktų palyginti su kokiu kitu panašiu rūbu...".

5. Jei sergi, jautiesi pavargęs, kas nors skauda, bloga nuotaika, neišreišk to žodžiais, kol ji pati nepasidomės. Ištarti nusiskundimai sudaro inkščiančio silpnuolio įvaizdį, nutylėtas skausmas daro "tikro vyro" įspūdį. Kuo mažiau kalbėsi apie save, tuo daugiau dėmesio ir rūpesčio sulauksi.

6. Nepamiršk, kad tai, ką sako tavo gerulė, gali galioti tik tuo momentu, o vėliau anuliuotis. Moters mąstymas, veiksmai ir net vertybių sistemos gali lengvai kisti priklausomai nuo jos nuotaikos ir savijautos. Jei esi atstumtas, neišgirstas, neįvertintas – nenuleisk rankų: už dienos, ar net už valandos, viskas gali apsiversti. Tai normalu. Stenkis kuo geriau pažinti savo gerulę ir elgtis atatinkamai su jos nuokaika.

7. Kartais gerulė nori, kad elgtumeis taip, kaip ji tikisi, o kartais nori, kad ją stebintum. Jos reakcija į tam tikrą tavo elgesį gali būti keturių rūšių: "maloniai nustebinta", "nemaloniai nustebinta", "maloniai nenustebinta", "nemaloniai nenustebinta". Jei turi telepatinių sugebėjimų, problemų nekils, jei ne – tiesiog atidžiai stebėk gerulės elgesį, tirk ją, po truputį gal išmoksi atspėti, kaip kada elgtis.

O šiaip linksmo helovy... tpfu! Linksmos Valentino dienos! Būkite dėmesingi, mylėkite ir rūpinkitės vieni kitais!




2005 m. vasario m?n. 14 d.



Komentarai 




sese 2008-01-23 20:11:12
patys laxtote su stajaku paskui gerules, o paskui verkiat, kad esat nuskriausti...parurintumete aglijoj lenkes metelius, tai letuvaites ant ranku nesiotumete ir bato pada buciuotumet visa liksi gyvenima...



Tetukas 2007-02-01 16:16:18
to: mama rocken roll
Vistos negimdo :-)



Eim 2006-06-22 10:51:28
Nieko veiksmingo cia :))



determinantas 2006-04-20 21:56:32
straipsnyje pateikta absoliuti ir negincijama teisybe, o ka kai kurios bobos komentaruose peza nereikia kreipti demesio, jom tiesiog sunku faktus pripazinti



mama rocken roll 2006-04-02 19:25:57
jus tik apie mergas rasot o is kur vyrai atsirado :) gal vista isperejo a ?



seksy leidi:) 2006-04-02 19:22:16
jegeleeeeeeeeeeeeeeeeee;)bet dar galetumei aprasyti kokiomis pozomis varei:);):)na siaip visai niekoooooooooooooooooooooooo:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).



kamazs 2006-02-22 14:03:55
gerbiamos pateles, pabandykit i save paziureti is salies, pries mizdant ant vyru galvu



tas kur aukstai 2006-01-05 13:26:09
to mikas: duok penkis :) trumpai ir teisingai.



mikas 2006-01-03 18:55:36
Komediantai jus, skaitai ir raitais :) radot del ko ginchytis, visi savaip teisus, pas kiekviena skirtingi skoniai ir reikalavimai antrai pusei, tad jus skirtingi, tereikia atitinkamos antros puses susirast, tai nereishkia, kad kitas asmuo neteisus, gerbkit ir kitokia nuomone ;)



Barbė 2005-12-28 14:11:33
Afigennas straipsnis, šventa teisybė:DDD Mano buvęs vyras rankom plotų skaitydamas, ypač apie bliuzkas:)))



mano_idejos@yahoo.com 2005-11-15 22:51:30
visiska nesamone! tokio BLOGIO dar nesu skaites! susiraskite David DeAngelo, pati geriausia pasaulyje vyru-moteru santykiu specialista ir suprasit kodel. aprasytu atveju vyras yra moters sugertukas, o ne vyras. o sugertukai lieka senberniais, jei kas nori sutaupyti 39$ parasykit man maila, atsiusiu knyga!



Mergina 2005-11-08 17:18:50
pripazistu, didele teisybe tame rasinelyje! Be o kodel as tureciau buti nenaturali ir elgtis kitaip?:)



Algis 2005-11-06 20:11:04
Pz pz :))) juokiaus juokiaus, nukritau nuo kedes, uzlipau ir vel juokiaus iki nukritimo :)) O kai atejo nukritimo momentas, susimasciau...... O kai pradedi mastyt, tai ne taip jau ir juokinga... Gi viskas cia teisybe ir apie tai, kas tikra...



Melisa 2005-10-24 22:37:51
Siuose patarimuose yra tiesos, kuri atsisuka pries pacius vyrus.
1 punktas - aisku, piktina, kad JIS nuolat klausineja tu paciu dalyku, arba teigia, kad pirma karta girdi dalykus, apie kuriuos kalbejau pries savaite. Kontrapunktas - nepriekaistauk, jei po treju metu bendro gyvenimo JIS pasako: "Pala, pala, KADA tas tavo gimtadienis?", ispek apie tai (savo gimtadieni) pries diena ir nepamirsk priminti, kad tai proga nupirkti dovana, ir butinai pasakyk, ka konkreciai noretum gauti. Atsimink, kad vyrai geba isisavinti ribotus informacijos kiekius.
2 punktas - Be abejones, jei vyras neatsimena, kada tavo gimtadienis, jis tureti buti naudingas bent jau buityje:) Turetu moketi bent jau pakeisti nuleista padanga, ir sutepti girgzdancias duris po kokiu 3 savaiciu nuolatiniu priminimu kasdien po du kartus. Nepamirsk JAM priminti, kad papietautu, pasiimtu striuke is bendradarbio automobilio, nueitu pas stomatologa, kirpeja, etc., kad nepaliktu raktu darbe.
3 punktas - man dazniau buna atvirksciai - kai vyras pagamines ka nors "raunasi ant komplimento", sunycio akimis paziuredamas klausia "Turbut buvo neskanu", "Nemeluok, kad buvo skanu". Kartoti, kartoti ir vel kartoti, neprarandant itikinamumo "skanu, skaniau, skaniausia"
4 punktas - superinis, neturiu kaip prisikabinti. Gryniausia tiesa. Kontrapunkto nesugalvoju.
5 punktas - nepamirsk, kad vos tik vyrui parodai demesi ir uzuojauta del tokios pavojingos ligos kaip pvz., sloga, jis iskart puls elgtis kaip mazas ispaikintas vaikas ir tau prireiks ne tik vaistu, bet ir pedagoginiu sugebejimu.
6 punktas - be kontrapunkto.
7 punktas - sakyciau, toks pat kaip 6.
Prideciau papildymus VYRU instrukcijai:
- jei vyras ziuri TV, neklausk jo nieko ir nieko jam nepasakok, nes jis dabar kitame matavime.
- jei vyras vairuodamas automobili nezinomoje vietoje pasiklysta, jokiu budu nesiulyk kieno nors pasiklausti kelio, nes jam tai vyrisko orumo izeidimas (apie tai beje, kalbeta ir spektaklyje "Urvinis zmogus")
- jei vyras nuolat ir ilgai dirba virsvalandzius, mokykis pati (jei dar neismokai) sutepti girgzdancias duris, ikalti vini, prisukti varzta, pasikeisti padanga, partempti pirkiniu maisus ir ... pati save pamaloninti:) Aij, ir dar pagirti vyra uz jo begalini atsidavima darbui.
Dabar kai viska perskaiciau, ka parasiau, rimtai susimasciau - ir ka as su juo veikiu..... Hmmmmmm......



Converse 2005-10-23 14:42:15
o neatrodo, kad patys vyrai iki tokio lygio išlepino moteris? juk ir moterys, lygiai taip pat, kaip ir vyrai, trokšta susirasti sau antrąją pusę. taigi, jei vyrai taip labai nenuolaidžiautų ir išliktų patys savimi, mažiau gilintųsi į "moterų logiką" ir civilizuotai priimtų bendrą sprendimą vietoj nuolatinio nuolaidžiavimo ar pokalbio, bandant įrodyti savo teisyvę ar partnerio(-ės) neteisyvę, dažniausiai pasibaigiančio "trijų dienų mirtina tyla"ir pan. galų gale susiraskite protingą partnerį(-ę) ir problemų neturėtų kilti. na, žinoma, jei esate toks pat blankios spalvos gyvenimo būdo atstovas, tai tikėtis supratingo partnerio kaip ir neverta...o jei jau taip nutiktų, tai ko skundžiatės? vis vien esate bukas kaip bato aulas, o bukumas niekada nepasižymėjo teisingais sprendimais



tamsiaplawke 2005-10-19 22:24:02
ziauriai patiko:))))
ir daug tiesos radau:))))))
super!



2005-10-19 14:19:38
kazkoks sovinistiskas tekstas, nepavydziu, jei jau kazkas taip gyvena...



cattia 2005-07-21 01:07:43
jei esat senberniai, tai teorines zinios nepadeda jums ryskiai :))))))))



snx 2005-07-13 18:23:10
manau kad naudingas ir rimtas straipsnis, gal netiek duotais patarimais... kiek humoro jausmu.. sugebantis net pralinksminti.

dekui. buvo idomu skaityti



krc 2005-07-06 05:01:07
krc......



Meškiukas 2005-07-01 11:36:29
Sauleli - čia gi standartinis paaugliškas komentaras - taip sakant kritkos ir neigimo užuomazgos...



Saulelis 2005-06-30 21:33:55
to efka:

tai ir tu toliau taip jučiom galvok, "freestyle american" struktūros žinove. Tik žiūrėk, nepersitempk begalvodamas :)

Ir iš kur pas žmones tiek paranojos ar pavydo ar kas čia per biesas?...



efka 2005-06-30 16:36:16
Skaitau sy tekstuka ir nejuciom pagalvoju kad autorius bene pasizymi neribota erudicija ir begaliniai placiais moters esybes pazinimo akiraciais,,tik vat kad ta teksto struktura tokia free style american..kad kai juciom pagalvoji tai ar tik nebus tai kokio kietesnio straipsniuko laisvas vertimas?



Jolanta 2005-06-29 13:28:52
punktas nr. 1 - labai teisingas!
vienas mano berniukas yra prates simta kartu ta pati klausti - mane tai kartais erzina, o jis sako, kad taip tiesiog tikrina, ar as jam pirma karta atsakydama nemelavau... - nors tiksliai zinau, kai kuriems vyrams daug svarbiau ir idomiau uzduoti klausima nei isgirsti atsakyma, todel ir klausineja tukstancius kartu - klausosi savo balso ir gerisi proto astrumu: "va koks as saunuolis - toki klausima sugalvojau!"
daznai tu klausimu net formuluote nesiskiria - pamenu, pries dvejus metus draugas klause "......", dabar neseniai jis ir vel klausia lygiai to paties, lygiai tais paciais zodziais ir, zinoma, gauna lygiai toki pati atsakyma - tai kokia prasme vis klausineti? - bet matyt, man vyru logikos nesuprasti...



Murkita 2005-06-27 19:06:24
Labai jėgovas rašinukas. Šventa teisybė.



Meškiukas 2005-06-27 05:15:17
Patyrusi, o tu draugauji su vyrais tik nuo lovos iki lovos ?:)



Patyrusi 2005-06-26 18:40:54
Jeigu sutikciau toki vyra, tikrai ilgai su juo nebuciau. Man tokie padlaiziai nepatinka tik ir stengiasi itikti moteriai ir greiciau ja i lova isitempti.



MeriN 2005-06-01 13:29:43
as tai net neskaiciau tai nieko gero pasakyt o siap ciuju kad cia huinia



Aiste 2005-05-27 07:22:08
Fainuoliai!!! Prajuokinot. Butinai ishversiu savo draugui. Linkejimai ish JAV!!! Reikes pasakyti draugams Jusu tinklalapio adresa. Vietomis vulgaroka, bet ish esmes Jus - shaunus!!! Aciu!!!



jurgone 2005-04-18 12:38:55
hm na yra tiesos, bet yra yr netiesos, na visur girti nereikia ypac ten su tuo maistu, ir vieno pagyrimo uztenka, o su pazadais tai nereikia taip elgtis, reikia sakyt "taip" arba "ne", nemegstu "juodai", kai vyras bando "atsifudbolinti", tada is tikro gali prilipti "pazaduko" nakleika:)o siaip saunuolis,Aduti!!!!



bagirka ir antilka 2005-04-11 15:25:04
Bl...tikri senberniai:) Sukirmiję ir surūdiję. Matyt, ir ten nudžiuvę, kad tokie pezalai:))



fak jiu 2005-04-03 10:28:33
bet cia ne senberniams patarimai visai!!



Galvocius 2005-04-02 10:27:55
Sventa tiesa!



Barbora 2005-03-23 12:09:41
Saunuoliai senberniai, kad taip graziai domisi ir stengiasi itikti "gerulems" :)



madam 2005-03-21 12:07:53
O kaip čia įdėti nuskanuotrą kalendoriaus lapelį, kad pamatytumėt, jog šiandien tarptautinė miegos diena?:)



gerulis 2005-02-21 13:20:27
adučio gerulėms nevertėtų komentuoti šių taisyklių...ir dar naudojant konkrečius pvz...



Senelis 2005-02-20 16:19:26
Labai, labai optimistinis rasinelis. Labai. Taiklus irgi.

Ypac 7 paragrafas, nu ir 3. Tik reikia stengtis atrodyti nuosirdziam.

Nera jau taip blogai, nors siaip ar taip valentino diena yra geju ismyslas.

o gerulems stai ka pasakysiu: "Nera taip gerai su Jumis, kaip blogai be Jusu."

buckis.



nawjuokia 2005-02-16 22:20:36
ishsamu...tikray pamaneu...kad ash gal ir wisay sutarcheu su tomiz gerulemiz *hmmm*



;;-) me me and me too 2005-02-16 15:23:08
hm. o kodel as vis dar sitam puslapyje? taciau tai nepaneigia fakto, kad labai vertas skaitalas, ypac so called (ar vis dar jie taip vadinasi?) stipriajai pusei. ;;-)



ribentropas 2005-02-15 23:23:02
jergau, kaip slykstu pasidare perskaicius. gal reikia persimest i gejus, a?



yamaika 2005-02-15 15:04:21
kiekvienas zodis - tiesa. tik punktu sarasa galima testi ir testi.
Medalis "Uz moters pazinima" Aduciui



Gėlytė 2005-02-15 11:19:44
Čia dar tik gėlytės.)



Monika 2005-02-14 16:59:33
linxmai skaitosi. Bet nemanau, kad taip jau sudetinga su mumis:)



Gerulė 2005-02-14 13:22:55
:) Na, Aduti, perkаičius punktą Nr. 2 ir nusišypsojau...lova vis tiek teks sutaisyt:) neišsisuksi numykimais:)


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---