:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:senbernių muzika kas čia per rubrika?

S. Kilimandžaras
Pagaliau mano mėgstamiausias folderis vėl yra sotus, nes eilinį kartą gausiai prisiprogo sunkiau ir lengviau virškinamos muzikos. Todėl dabar jis pavargusiai ir atsainiai riaugėja aukso dulkėmis padengtais Mercury prizais, pro langą mėto kaulus į išsižiojusių snobų minią ir nekantrioje įtampoje ieško švelnaus popieriaus, kuris dar nebūtų paliestas niūriai priekabių ir viską žinančių recenzentų … rankų.

Tad pažvelkime, ką turime. Negaliu atsikratyti jausmo, kad mano folderis bus suvalgęs keletą dvynukų.




Pusryčiai dvynukais – SUFJAN STEVENS / ANTONY AND THE JOHNSONS / DESTROYER / THE CLIENTELE / ROGERS SISTERS / ARCTIC MONKEYS

Pirma dvynukų pora – Sufjan Stevens bei Antony and the Johnsons, kuriuos 2005aisiais padangėse išnešiojo kritikai, alternatyvių akustinių malonumų ieškotojai ir visi tie, kurie supranta ar bent šventai tiki, kad supranta, mianą. Mercury award, New Pantheon Award ir taip toliau. Recenzijos ir komentarai trykšta 9 ir daugiau balų. Kas atsitiko, kas vyksta?

Aš mėgstu įsiklausyti į viešąją nuomonę, tačiau kai visas internetas sproginėja epitetais “Puikus vokalas”, “kiekviena daina savyje turi galios” ir kiti rausvi šlovinimo pamparam, darausi įtarus. Labai įtarus.

Nebuvau girdėjęs minėtų dviejų atlikėjų albumų, kai sudariau 2005-ųjų geriausiųjų sąrašą. Kažkas iš skaitytojų iškart leido suprasti, kad neįtraukdamas jų darau nedovanotiną klaidą.

Klaidas reikia taisyti, tad galiausiai aš prislinkau prie Stepuko su Antanu ir ausimi įsisiurbiau jiems į lūpas ir jų vidinius pasaulius. Ir supratau, kad klaidos nepadariau.


SUFJAN STEVENS – ILLINOISE’ 2005

* *


“Illinoise” – dvigubas albumas, skirtas pašlovinti Ilinojaus valstiją ir žymius jos žmones: karo didvyrius, serijinius žudikus ir Čikagą. Taigi – kas jame taip ypatinga? Mano atsakymas jums ir visiems žuvusiems po dešimtabale teigiamų recenzijų lavina - lygiai nieko. Alienoise.

Ramus pilkas vokalas. Monotoniškos, low-key, stokojančios ritmo bei emocijos; nemelodingos kompozicijos. 21 kompozicija, skirta nužudyti įkyrumu ir nuovargiu klausant. Koks dar nežinomas kankinimo būdas, po velnių, yra 9 min. trunkanti “Out of Egypt”?

Jie sako – poezija, aukštumos, ašaros, skausmas. Stevensai, pasiklausyk Andrew Bird ir Destroyer, kad suprastum kaip ją pateikti išraiškingai. Jie sako – kliapas, trimitai, smuikeliai. Stevensai, prieš sukurdamas eilinį nykų gabalą, paklausyk “Architecture in Helsinki”. Nes kitaip tu baigsi grodamas šarvojimo salėse, kaip tuo tarpu AIH atiminės nekaltybes bernvakariuose.

Žmonės kalba, kad vyrukas pasiryžęs išleisti dar 48 albumus, kuriuose apdainuos likusias JAV valstijas. Va- jė-zau…


ANTONY AND THE JOHNSONS - I AM A
BIRD NOW’ 2005


* * ½


Vėlgi labai ramus, noktiurninis albumas. Visų pirma Antony man įvaro drebulį savo virpančiu verksmingu balsu. Po to jis daužo klavišus ir mano akys pradeda nervinio tiko šokį. Ar tikrai vienintelis kelias tiems, kurie nepanoro laižyti vanilės nuo David Gray ir James Blunt fortepijonų yra su Antony? Kas tuomet pasiliko su Tom Waitsu? Kaip ten bebūtų, klausant albumo man vaizduotė piešia pagiringą scenos darbininką pritemdytame teatre, kuris viso labo derina kliapą metro pasirodymui.

Antoniui kompaniją palaiko tokie autoritetai kaip Boy George, Rufus Wainwright ir Lou Reed, kuris savo gitaros rifais, padedamas 50-ųjų r’n’b pučiamųjų, sugeba išgelbėti vieną iš nedaugelio dainų albume (Fistful of Love). Dar yra You’re My Sister, tačiau ji skamba kaip eilinis pusėtinai atliktas Nick Cave hitas.

Taigi – kas tokio ypatingo? Manau, abu šie albumai yra iš tos slidžios kategorijos, kai klausytojas susižavi arba susierzina po pirmųjų akordų. Aš tikrai nesu iš tų besižavinčiųjų. Gal būsite jūs.

PS. I am the Bird Now. Susimildamas, Antony – tu juk sveri kokius 140 kilogramų…


DESTROYER – DESTROYER’S RUBIES’ 2006

* * * *


Nors grupės pavadinimas verčia prisiminti visus juokingus kada nors girdėtus British HM grupių pavadinimus kaipo ‘Anvil”, “Saxon”, “Grim Reaper”, “Venom” ir panašiai, tačiau išklausius albumą galima tai atleisti. Ir ne tik tai.

Grupės siela, širdis ir balsas yra Dan Bejar. Žmogus, kuris rašo tokias pačias iš kojų verčiančias eilutes kaip Bob Dylanas, o priedainius dainuoja kaip jaunas David Bowie (galvok apie “Starman”, “Lady Stardust” ir pan.). Ir skaidriomis, į sielą kabliu įsikimbančiomis melodijomis jis mums grąžina visą preZeppelins 70ųjų roko šlovę.

Šito albumo negalima praleisti, jis išties žėri rubinais. Tai albumas, kai sėdi sofoje su pledu ant pečių ir geri arbatą. Ir kai pro langus veržiasi gaivus pavasaris ir norisi padaryti ką nors nesuvokiamo – ir tokioms mintims nėra geresnio palydovo negu “Destroyer’s Rubies”.

Pradedama triuškinančiai užtikrintai – beveik 10 min. trukmės “Rubies”. Tai galėtų būti nuosprendis bet kuriam albumui, tačiau daina tokia gaivi, tokia vaiski, kad įkvepi ją kaip vieną gilų oro gurkšnį.

Toliau – smagus upbeat dylaniškas rokenrolas “Your Blood”, tada – kaip lėtai plevenanti žvakė “European Oils”, Iggy Popo “Passenger” savo veržlumu primenanti “3000 Flowers”, bliuzrokinės intonacijos - galima vardinti ir vardinti: išties visos albumo dainos yra savitos.

O Dan Bejar eilutės yra skirtos persmeigti aortas ir venas ir duoti darbo ištisai semiotikų kartai:




I went for you in military times and, then, I waited well into the 2300s.
I made my way through the Union Street design kids.
They were alright.
They were on fire.
They harbored an elementary desire to do good works.
I bought 'em all, I bought 'em all!
I made donations to The Plague, and The Fall and The Old Grey Mare in her stall!

Ride towards the dawn, Quicksilver on the side of nothing.
Never had a chance.
Never had to choose Your Blood versus Your Blues.


Išties, ištikimiausi Dan Bejar gerbėjai yra tokie pat išprotėję kaip ir jis pats: jie turi susigalvoję gėrimo žaidimą, klausant Dan'o dainų tekstų, ir pagal juos ieško atitinkamų nuorodų literatūroje, muzikoje ir kine, idant pavyktų suprasti, ką gi iš tiesų sako kruopščiai į alegorijų ir perkeltinių prasmių tinklus įsivyniojęs kanadietis (Ar dar reikia priminti, kad šiais laikais Kanada yra ta šalis, kuri kuria geriausią indie muziką?)

“Destroyer’s Rubies” - Pasigėrėtina, estetiška ir įsimintina.


THE CLIENTELE – STRANGE GEOMETRY’ 2005

* * *


Jie kažkuo panašūs į “Destroyer” – nes išgirdus tiek juos, tiek “The Clientele”, smegenys nevalingai pradeda ieškoti nuorodų klasikiniame roke. “Strange Geometry” man sugebėjo priminti kažkada vaikystėje sukiotas “Jehtro Tull” ir ankstyvąsias, dar be elektroninio patoso “Pink Floyd” plokšteles. Ir dar kažkodėl šalia šuoliuoja ožiaragiai, samanomis brenda elfai ir kita “Žiedų valdovo” fauna.

Ramus, lygus, foninis albumas, lėtos gitaros, mieguistas vokalas - taip juda užuolaidos saulėtą pavasario dieną, kai tirpsta varvekliai ir suvokimas, kad turėtum padaryti ką nors svarbaus.
Muzika, verčianti kapituliuoti prieš save patį, įsijungti grotuvą ir persukti žadintuvo rodykles iki 15.30.



ROGERS SISTERS – INVISIBLE DECK’ 2006

* * * ½


Niekas nežino, iš kur atėjo ir ką čia veikia Rogerio sesutės. Su žudikišku pasitikėjimu ir nešinos besikandžiojančiomis iškirptėmis jos katės žingsniais užlipa ant scenos ir nudegina man blakstienas teisingu rokenrolu.

Why Won’t You – taip pat pilnai galėtų skambėti White Stripes, jei jų tėvai būtų susikaupę trečiam vaikui. Laura ir Jennifer Rogers šią problemą išsprendė pasiėmę japoniškai atrodantį havajietį Myiuki Furtado, kuris kartkartėmis dar ir uždainuoja.

Never Learn to Cry; Money Matters – ir tenka iškelti rankas, nes tolumoje pasigirista B’52s bombonešiai.

The Light; The Clock – tiesūs garažiniai rifai, maloniai gaivinantys ausis po kiek pakyrėjusio angliško pankroko.

Your Littlest Word – psichodelika ant panašių boso linijų kaip ir “Doorsų” “When The Music’s Over”.

Tačiau į albumo pabaigą sesutėms pavargsta pirštai ir veidu ima varvėti tušas. Visgi užskaitome.




ARCTIC MONKEYS – WHATEVER PEOPLE SAY I AM, THAT’S WHAT I AM NOT’ 2006

* * *


Šviežiausi tiek savo naujumu, tiek ir žvaigždiškumu britų numylėtiniai iš nykių ir amžiną rūdžių spalvą dėvinčių Anglijos priemesčių. Sunkiai įsivaizduoju, kad gyvenant rusvai lietingame, suodžiais pasidengusiame Albiono užkaboryje, būtų galima groti ir dainuoti kažką kitaip – pankrokas ir provincijos liūdesys tekstuose. Nieko naujo, nieko netikėto.

Ar dar kas nors atsimena “Futureheads”? Nenustebsiu, kad kai beždžionės pagaliau susiruoš Grenlandijos link, stotyje dėl jų neverks minia ir merginos nemėtys nosinaičių.

Ką reikia žinoti: kratytis pagal “I Bet You Look Good on the Dancefloor” bei mąsliai parymoti pagal “Riot Van”: ko gero, nuoširdžiausia albumo daina:

Have you been drinking, son
You don't look old enough to me
I'm sorry, officer
Is there a certain age you're supposed to be
Cause nobody told me…


2006 m. kovo m?n. 25 d.



Komentarai 




2007-09-18 17:42:00
pritariu Kilminadzarui del Antony ir Johnsonu. negaliu klausyt, negaliu.



lord 2007-06-09 16:35:55
Jei jau prakalbom apie anthony tai jis suteikia šansa ir mums, rytų europiečiams!!! kas nori patirti katarsi klausydamiesi jo nežemiško grožio muzikos tai ANTONIS ATVYKSTA Į LATVIJĄ LIEPOS 4 D.!!!!!!!



Monikiux 2007-05-23 12:38:24
Labux..........
..............



lina 2007-03-28 11:21:30
ojk



nesigaudau 2006-09-02 19:18:07
kas zino panasiu i red hot chilli peppers arba i green day panasiu grupiu ?????



MrF 2006-07-24 23:34:24
kabina, kabina.. kur jau ne ;) bet kokia kategoriska nuomone kabina - geraja arba blogaja prasme. sorry, gal kiek ir perlenkiau lazda, bet as tikrai jau n kartu sugrizu paskaityt apzvalgu apie antony ir sufjana :)

parasyt galeciau (juk kartais rasau), bet.. juk keista butu rasyti senberniams (net jeigu toks ir esu), kai turiu savo. aisku, kol kas ten tik archyvo tipo vieta, bet.. kam reikia, tie zino ;) ir bendrai, rasysiu as, tai nematysi prasmes rasyti tu - aptingsi. taigi, darau tau paslauga ir tyliu :)



kilimandzaras 2006-07-24 14:38:33
MrF: hehe, kabina reiskia vienaip kitaip? :)

Maciau pats nebloga puslapiuka susikures, way to go!

(Be to, galetumei ir i senbernius ka nors imesti, idant esamos muzikologines pauzes siek tiek uzsidengtu...)



MrF 2006-07-23 17:15:55
žinai, man taip patinka tavo išprovokuotas "žiniuko" nusišnekėjimas šiame tekste, kad aš jau gal kokį penkiasdešimtą kartą ateinu jo paskaityti :)))



pff.... 2006-05-12 09:37:36
Jau apie Anthony tai isvis nusivaziuota i lankas.. Tebunie, kad ir koks subjektyvus butu vertinimas.
Eilute post scriptum tai isvis super..kazkoks labai labai jau nevykes sarkazmas ar kaip ten. whtvr.:)



somn 2006-05-03 10:36:33
Antony and the Johnsons, aha aha - puikus balsas
o šio straipsnio autorius nusivažiavo į subjektyvumus. gaila, kai neišmokstama į viską pažvelgti objektyviai ir kritiškai (nemaišyt su kritikuojančiai). o Stevens'as irgi šaunu. nesakau, jog geriausias iš geriausių ar bent jau kažkuo labai išskirtinis, tačiau "veža".



rozv 2006-04-09 14:28:35
Creeptor

Gyvo garso koncertas: grupė CREEPTOR (heavy/speed metal)

Durys: 17.30 val.
Grupės pasirodymas - 20.30 val.
Įėjimas 5 Lt.
Balandžio 13d.( ketvirtadienis)
Vieta: "Žaliūkų Užeiga", Sodų g. 8, Vilnius,



runcis 2006-04-01 22:09:02
as tai senbernis bet kur mano megstamiausia muzika kur ZZ top ,status qvo,Ac/dc , Led zeppelin .kur abba



Baisonelis 2006-03-30 11:02:57
nevaryk ant Antano, jis gali hebrajų kalbą daug geriau nei tu suprasti ;)



MrF 2006-03-29 15:18:03
tikrai, cia tas pats, kas antanui is marijempoles skaityti hebraju kalba ;)



Baisonelis 2006-03-29 12:45:34
trumpai tariant bandome ieškoti kažko tame ko nėra :)
o vertinant muziką pasakyti "nepatinka" ir tai pagrįsti jau yra nusikaltimas? toks pats kaip ir bandymas surasti "kažką" nuobodybės parade, taigi, nesiūlau labai susireikšminti ;)
p.s. Army of Lovers puiki pramoginė muzika, nematau joje nieko blogo, jie bent jau nesukuria aplink save pretenzingumo auros ;)



MrF 2006-03-28 16:31:38
baisoneli, aisku, antony tai ne army of lovers :)
as neturiu jokio noro pleshytis ne savo teritorijoje, bet.. man pakanka keliu kokio zmogaus pasisakymu, kad suprasciau jo "profesionaluma" ir susigaudyma muzikoje. paradoksalu, bet kartais geriau yra pasakyti tiesiog "nepatinka", nei lauzti is pirsto zinova ;) balsa antony turi unikalu, gera ir gerai valdoma. emocines ishraiskos jam netruksta - "hope there's someone" puikus to pavyzdys. jeigu to negirdi, esi kurcias ne tik ausimis, bet ir siela. jo tekstai.. kai suprasi apie ka jis dainuoja, suprasi ir, kad TIKRESNIU tekstu tu vargiai kur rasi.. jis dainuoja apie save, tai, kas ji ir skatina tai daryti. o ne kuria fiction for pure pleasure of $



Baisonelis 2006-03-28 15:31:44
na jau tik nereikia nusileisti į snobizmo sukeltas frikcijas, Anthony and Johnsons albumas yra viena didžiausių nuobodybių tiek muzikine, tiek tekstine prasme, jau nekalbant apie vograujantį vokalą, kuris vertintinas nebent dėl to, kad kiti taip nedainuoja, bet teta Maša irgi turi pakankamai originalų balsą, tačiau tai nereiškia, kad ji turi pop žvaigždės potencialą. AJ albume nesijaučia nei užkabinančios melodijos jėgos, nei tekstų subtilumu. perklausius albumą lieka tik vienas jausmas - NUOBODU.



MrF 2006-03-28 11:34:57
beje, nors ankstesni destroyer darba buvau imetes i berods 2004 top10, shi vertinciau silpniau.. ok'ei jis tapo labiau "full sound", bet tai kaipo ir viskas.. :-/ o man tai net neatrodo kaip privalumas. o stai "fiery furnaces" (bitter tea) eilini syk maloniai nustebino.. biski "synth heavy" (kas nera mano pomegis), bet ju atlikime viskas limpa ;)



MrF 2006-03-27 22:50:37
esme ne tame.. ;) kaip jau ir minejau: "laukiau kada butent TAIP parasysi". ir tu parashei. paskaityk pats:

"Jie sako – poezija, aukštumos, ašaros, skausmas. Stevensai, pasiklausyk Andrew Bird ir Destroyer, kad suprastum kaip ją pateikti išraiškingai. Jie sako – kliapas, trimitai, smuikeliai. Stevensai, prieš sukurdamas eilinį nykų gabalą, paklausyk “Architecture in Helsinki”.

Ar tau tai neatrodo kiek keistai? :) Darai bet ka, kad paneigtum tai, ka jis daro.. Zinai, taip galima visus muzikantus sugaidinti primenant kaip gitara grojo jimmi hendrix arba.. na, pats supranti ;) Man uzstrigo paaugliskas neigimas.. Man nereikia irodineti, kad nuo Antony vemti vercia - paklausai viena daina ir tai akivaizdu: love it or hate it. Bet tu ji neigi bukai.. Cave, Waits.. Ka jie turi bendro su Antony? Nina Simone, Marc Almond - taip, bet anie.. Dabartiniam muzikiniam kontekste jis yra UNIKUMAS. toks, kuri atpazinsi net pakeltas vidury nakties. instrumentuotes jo kuryboje eina bo balso ir to, kas sudeta i tekstus. tai bene patys atviriausi, nuogiausi tekstai, kuriuos galejai ishgirsti pernai. neisgirdai. kagi, jeigu to negirdi, gali pasiskaityti kritika.. velgi, jeigu nepatinka, kam gilintis? suprantu. todel as ir laikausi tokios politikos - jeigu nepatinka, neaprashineju. nebus tame aprasyme nei tiesos, nei meiles. nerasysiu ka galvoju apie antony ar sufjan - tai jau padariau delfi.lt anyway, maladiec, kad rasai apie TOKIA muzika. mano pasikartojantis varganas patarimas butu rasyti tik apie tai, kas paciam yra gerai, patinka.. ;) kitaip smarkiai rizikuoji :))))



Kilimandzaras 2006-03-27 20:54:21
MrF!

Ka cia slepti - net ir kritikams yra malonu tureti savo kritikus. Juolab, kai jie pazeria idomiu ir vertingu minciu pasvarstymui bei diskusijai. Todel as pakelsiu mesta pirstine:)

Mano muzikos vertinimo budas yra pagristas daugiau emocionaliu jos suvokimu ir atitinkama reakcija. Racionalus kriterijai tuo budu nera tokie svarbus. As nepretenduoju daryti universaliu, isgryninanciu apibendrinimu apie viena ar kita albuma - mano kuklia nuomone, muzika visgi priklauso humanitarinei, ne matematinei israiskos erdvei (nepaisant netgi to, kad kai kurie matematiniai desniai yra muzikos kurybos pamatas).

As nenoriu preparuoti kiekvienos dainos plonais ir tiksliais semantiniais, strukturiniais ar instrumentuotes pjuviais: finale gautume tik sausa enciklopedini israsa, kuris maziausiai atspindetu tai, ka as vadinciau muzikos pajautimu. Todel savo vertinimo kriteriju keisti nesiruosiu.

'Creative writing mokykleles atstovai' turetu buti vertinami vienodai? Kodel gi? Manau, cia darai metodologine klaida - lygiai taip pat sekmingai galima sakyti, kad Baironas, Bleikas, Puskinas ir Maironis turetu buti vertintini vienodai, nes priklause romantizmo epochai.
Antonio ir Stevenso atveju man niekaip nesukibo tekstas su muzika. Jeigu pastarieji dalykai pjaunasi ir nepapildo vienas kito, su kokia medziaga jis bebutu dirbes, man nera taip svarbu.

Trumpai butu tiek - be abejones galetum ir pats parasyti, kas konkreciai tave suzavejo Antonio ir Stevenso albumuose.



MrF 2006-03-27 00:57:56
p.s.
“Illinoise” – dvigubas albumas
____
jurguteliau.. ir tik nereikia sakyt, kad turejai omenyje 2 LP :)



MrF 2006-03-27 00:54:36
oi kaip laukiau kada butent TAIP parasysi apie sufjana arba antony! shaunuoliukas!!! :* geras m komentaras.. ;) gera kritika nuo kritiko skiria tai, kad jis balus dalina ne uz "patiko-nepatiko", bet "gerai-blogai". kriteriju tam pakanka, kai zinai, kur veliesi.. maziu maziausiai keista, kai tos pacios "creative writing" mokykleles atstovai" bird, sufjan, bejar ir meloy (mind it - su viena "l" :D) vertinami taip skirtingai.. nesakau, kad jie nesiskiria, bet.. vien medziaga su kuria dirbo sufjanas - tai ne f//king mind blowing fiction, bet dokumentika perkelta i dainas. vienai mano draugei plaukai piestu pasistojo suzinojus su kokia nostalgija ji niuniuodavo daina apie serijini zudika. daug cia butu ka galima parasyti, bet.. paskaitai m komentara ir taip palengveja.. tebunie.. ;)



love com 2006-03-26 20:40:47
Pixies - Doolittle



love com 2006-03-26 20:02:01
Pixies - Doolittle



andrius 2006-03-26 18:55:43
Manau, kad dėl ANTONY AND THE JOHNSONS gerai pasakyta: arba labai patinka (penki balai) arba visai nepatinka (0 balu). Vidurkis 2.5 balo. Teisingai.
SUFJAN STEVENS. Prisiverčiau perklausyti du kartus ir vistiek nesupratau kuo šis albumas ypatingas. Trečia kartą neklausysiu.
DESTROYER. Visai nieko, nors kai neseniai paklausiau grupės EDITORS naujo albumo, šis darbas man išblėso.
ROGERS SISTERS. Mano nuomone viska sugadina vokalas. Duočiau nebent dvejetuką.



m 2006-03-26 11:42:16
Arctic Monkeys geriau už Steveną ir Anthonį! Šventvagystė!


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---