:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:senbernių muzika kas čia per rubrika?

S. Kilimandžaras
Jeigu į rojų serafimai ir cherubinai neleis pasiimti naujausio "Electric Six" albumo, aš ten neisiu. Manau, daug kas neis. Nes tai, ką padarė šis išprotėjusių detroitiečių penketukas yra totaliai ge-ni-a-lu ir net nebandykite tokio teiginio skųsti jokia apeliacine tvarka, iš jūsų paprasčiausiai juoksis.

Todėl aš lipu iš standartinio recenzinio formato ir visą savo dėmesį šįkart skiriu vien tik "Electric Six".




Tegyvuoja Detroitas, man maišosi protas!!! ELECTRIC SIX - "SENOR SMOKE"

ELECTRIC SIX - "SENOR SMOKE" '2005

* * * * * *
* * * * * *
* * * * * *

Internetinė mitologija man kužda, kad aš apie juos jau žinojau anksčiau. Prieš porą metų minios elektroninių snobistinių cinikų visame pasaulyje išsišiepę veizėjo brutalų klipą, kuriame homofobiški katinukai grasinosi tinkamai prisodrintu uranu nušluoti nuo paviršiaus visas gėjų pasilinksminimo įstaigas planetoje. Taip, tai buvo netolerancijos himnas ("Gay bar") iš pirmo "Electric Six" albumo "Fire". Žmonės dar kalba, kad tuo pat metu kažkur ne Lietuvoje lydėsi tonos aparatūros nuo per garsiai grojamos šizošokinės "Danger! High Voltage". Bet šiaip jau debiutas buvo labiau panašus į amerikietišką "Radioshow" variantą negu į muziką. Visi nemandagiai pakikeno ir pamiršo.

O vėliau išaušo giedras ir taikus 2005 m. vasario 14 d. rytas. Kreminiai pyragėliai prie žvakių pradėjo laukti, kada juos palies geidulingai blizgančios lūpos, kai staiga iš rožių žiedų iššoko žandenuotai grėsmingi sabotažininkai (žr. atitinkamus "Beastie Boys" filmografijos vaizdus) ir sulaužė savo gitaras į atbukusias įsimylėjėlių galvas. Slėptis ir apsimesti, kad nieko neįvyko, buvo per vėlu. Įvyko ir dar kaip! "Senor Smoke", sveiko proto naikinimo bacila, nusklendė oru.

Kol aš priplotas prie kėdės bandžiau suprasti, kodėl staiga grupė "Kiss" pradėjo groti bladhaundgangišką pop-punk uraganą (žr."Rock and Roll Evacuation"), jie man į kaktą susmaigstė pilną juodai baltą electro klavišų komplektą ("Devil Nights", "Boy or Girl"). Pasakiau jiems, kad tegul baigia užknisinėti nebūtais miražais ir jau sukausi sprukti pro duris, kai "Electric Six" pasivijo ir sumaitojo mano 2-ą kaklo slankstelį disco-funkine "Dance Epidemic". Nepaisant to, išgirdęs "Future Boys", dar sugebėjau išrėkti pro langą "elektropankai nemiršta visai niekada!" ir užlipęs ant kėdės pririšau virvę prie karnizo. Prieš tai šokinėdamas perlaužiau stalą. Daugiau nieko nepamenu.

Kai atsibudau, seselės man pasakojo, kad kol jos leido ketvirtą ampulę morfino (idant apsiraminčiau), aš kliedėdamas niūniavau kažką panašaus į "Jimmy Carter in his electric underwear...but you never had the sex... 'cause this is who you are...a celebrity superstar...". Dar sapnavau "Scissor Sisters", plėšikaujančius NY Fenderio gitarų parduotuvėse. Kas jiems belieka?

O man belieka pabrėžtinai pabrėžti, kad tokio muzikinio orgazmatrono jūs neturite teisės praleisti. Sako, kai kurie žinduoliai sugeba kaifuoti pusvalandį. Aplenkime juos ištisomis trylika minučių, dabar mes tai galime!

OK, aš jau vėl su švariomis kelnėmis ir toliau pristatinėju jums "Electric Six" - fantastiškiausio absurdo planetos čempionus. Šiaip jie patys turi puikų oficialų prisistatymą, todėl tiesiog cituoju:

"...Penki "Electric Six" vyrai buvo atrinkti remiantis jų psichologiniais tipais ir individualiais sugebėjimais. Gryno atsitiktinumo būdu, jie visi yra iš Detroito.

Dick Valentine (balsas) – lyderis. Dar vaiko, Valentino IQ balai nesiekė jokios skalės minimumo ir atrodo, kad jis bus socialiai neišsivystęs. Dick Valentine kenčia nuo kai kurių šizofrenijos simptomų.

The Rock And Roll Indian (ritminė ir solinė gitara) – buvo užaugintas beždžionių laukinėje gamtoje. Jis jaučia trauką kulinariniams menams ir šukuosenoms. Serga maniakine depresija.

Disco (bosinė gitara) – yra "a Ye Olde English pub-dweller trapped in a Studio 54 world." Jis yra klasikinio modelio automobilių gerbėjas ir aiškiai išreikštas narcizas. Rengiasi ekstravagantiškai.

Surge Joeboat (solinė ir ritminė gitara) – žmogus šešėlyje, kur vykdo niekada nesibaigiančią keršto ir malonumo misiją. Arba jis yra įvaldęs kažkurią telekinezės formą, arba tiesiog mala galingą šūdą. Kenčia nuo bendrosios didybės manijos ir paranojos.

M (būgnininkas) – jam patinka nešioti moteriškus apatinius vietoje viršutinio trikotažo. Jam diagnozuota nemiga, narkolepsija ir chroniška silpnaprotystė. Daug kas mano, kad būtent jis ir yra "Electric Six" smegenų centras."

Aš žinau, kad jie tikrai tokie ir visiškai nesistebiu. Šie vyrai nemeluoja, anaiptol – savo muzika ir tekstais jie demonstruoja aukščiausią senberniškos pasaulėjautos lygį. Belieka atsisukti garsą, išvažiuoti į naktį su pačiu velniu ir nestabdyti.

Gerosios ir garsiosios žinios nešėjai:

www.electric6.com
www.beggars.com/us/electricsix

2005 m. kovo m?n. 03 d.



Komentarai 




ogis 2006-01-10 19:30:37
zfghjkkllnbgf



Saulelis 2005-03-09 21:02:27
impostor
- a person who makes deceitful pretenses
dkt.
1) apsišaukėlis; apsimetėlis
2) apgavikas



Kilimandžaras 2005-03-08 17:05:44
John Merrick: na, jūsiškąją nuomonę visuomet laikau pagarboje, tačiau šiuo atveju nesutinku: taip, straipsnelį sukirpau pagautas šviežių pirmųjų įspūdžių, kurie buvo atominiai - klausant ilgėliau, tampa pastebimos ir silpnesnės albumo vietos. Na bet "Devil Nights", "Future Boys" ir "Boy or Girl" išlydo smegeninę kaip bepažiūrėsi!

Saulelis: o kas yra tas mitinis "~empostor", minimas "Pleasing interlude No.1" pabaigoje? Niekaip neįkertu, o ten jaučiu ir glūdi viso gabalo žavesio prasmė:)



Saulelis 2005-03-08 16:47:48
Nežinau, gal aš ne tuos klipus žiūrėjau... Mačiau Gay Bar, Dance Commander ir High Voltage. Nu kažkoks gaidys, mėgėjiškas lygis visom prasmėm - ir režisūra, ir dekoracijos, ir iš aktorinės pusės. Juos bežiūrint, net ir ta muzika prasčiau ėmė skambėti. Todėl kuo greičiau tryniau juos iš kompo ir mėgavausi vien akustika.

O Pleasing Interlude No. 1 tai jo, labai vežantis gabalas :)

Beje, klipas Gay BAr, kurį žiūrėjau, buvo nurašytas iš MTV. Tai ten buvo užtylinti žodžiai "war" ir "nuclear war". Kaži kodėl? Ką, amerikiečių cenzūra jau visai kvankt? :)



John Merrick 2005-03-08 09:07:32
Propaganda! Jei jau tokie slageriai, kaip "Gay Bar" (beje, himnas netolerancijos netolerancijai), "Danger! High Voltage" ir "Dance Commander" sugebejo ne tik smagu sypsni isspausti, bet ir priversti kojas smagiai pajudinti, tai naujas albumas antrojo perklausimo eigoje tik skatina koloneles apslakstyti ziovavimo procese susikaupusiomis gleivetomis seilemis. Taigi, is "Ugnies" beliko tiktai "Dumai".

Vienintelis geras smotas - "Pleasing Interlude No. 1" (Na, dar gal "Pleasing Interlude No. 2").

Vienintelis dalykas, kuri sis kolektyvas sugeba virtuoziskai daryti, tai sukti klasiskus video klipus. Nors cia ir vel tik deka Diko Valentino aktoriniu sugebejimu, bene gi ir Kuntz & Maguire talento priversti ziurova dantis rodyti.

Geriau jau uzsimesti Quit Your Dayjob arba LCD Soundsystem, kad vel gera ant plauciu ir sirdies paliktu.



Baisonėlis 2005-03-07 09:27:18
a jo, sutinku, gerai varo pacientai, parsipūsta ir įnirtingai klausoma



Saulelis 2005-03-06 23:21:47
Ai ai, kokia vežanti gruuupė! Ale gi verta kartais Kilimandžaro paklausyti ir parsisiųsti kai ką iš jo recenzuojamųjų :)



Baisonėlis 2005-03-03 16:16:27
jau vyksta pumpavimas, ne už ilgo vyks klausimas. chaliavai galima parsipūsti iš audiofind.ru


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---