:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:senbernių muzika kas čia per rubrika?

S. Kilimandžaras
Ar jaučiate kalėdinę dvasią?:) Ji neša į miestą auksuoto popieriaus girliandas, karšto vyno kvapą, daugkartinę George Michaelo "Last Christmas", uždarbį samozvancams Kalėdų seniams ir neišvengiamų vakarėlių nuojautą. Nepaisant fatališkai nepalankiai susiklosčiusių šventinių datų vakarėlis juk vis tiek įvyks. Negali neįvykti.

Todėl aš stoviu prieš veidrodį ir kartojuosi šokio žingsnelius. Tiesiog noriu būti pats kiečiausias – judėti kaip laikrodis priparblokštų merginų fone pagal FRANZ FERDINAND ir SCISSOR SISTERS muziką.




Instrukcija šventiniam vakarėliui – depresuotiems neskaityti (FRANZ FERDINAND/SCISSOR SISTERS)

Jie dabar patys patys. Vieni – prestižinių Britanijos meno koledžų absolventai dailučiais marškinukais ir subtiliai seksualiomis fizionomijomis (scored: 150 girls per year each while in college), kiti – Niujorko YMCA fanklubo nariai, spalvingi kaip pasaulinė ir mūsų vietinė visų prasmių vaivorykštės koalicija (scored: 100 boys/girls per year each while in the night club). Linksmiausi šių metų muzikiniai herojai, visas egzistencialistines problemas iškeitę į klampų hedonizmo rūką.

FRANZ FERDINAND - "FRANZ FERDINAND" '2004

* * * * *

Taip taip, čia penkios žvaigždutės ir net neklausinėkit kodėl. Juk Kalėdos – dovanų bumo ir euforiškos manijos metas, kai žmonės tampa neadekvatūs ir labai malonūs sau ir kitiems. Mane taip pat neša šitas šventinis pasąmonės srautas ir todėl jaučiuosi visiškai patogiai siųsdamas savo virtualų penkiažvaigždinį gerumą škotišku adresu. Juolab, kad nelaimėlio Austrijos erhercogo vardo įpėdiniai tikrai to nusipelno. Savo debiutiniu albumu jie mums labai vaizdžiai pademonstruoja, kaip šiais laikais reikia groti šokių muziką, kad niekas prieš koncertą neprisirytų ratų "nes kitaip neveža", ir kad nereikėtų bejėgiškai grūzinti savo proto vėl ir vėl suprantant, kad šitą dalyką jie paėmė iš Preslio, o šitą semplą iš BoneyM ir tt. ir pan. Dėl tokių retai besutinkamų dorybių "Franz Ferdinand" jau nukilojo stogus visoms Britų saloms ir pusei Jungtinių Valstijų.

Nukilojo dar ir dėl to, kad savo gyvą, begėdiškai optimistinį ir erotizuojantį, kaip besikilnojanti po pirmo gyvenime lėto šokio mergiška krūtinė, repertuarą jie groja gitaromis. Toks kokteilis išverčia iš kojų, bet atsikelti nebesinori. Gitara – tai instrumentas, kuriuo Vakarų kapitalistinėse šalyse kai kurie jaunimo kolektyvai groja disko muziką, jūs, Lietuvos silikoninio proto, skonio ir papų slėnio augintiniai ir augintojai! Vien dėl to širdis iš malonumo stoja klausant "Franz Ferdinand". Viskas paprastai, bet absoliučiai taikliai, plius gera dozė ironijos tekstuose maždaug apie tai kaip "aš daviau - tu išėjai, tu duosi jam, aš duosiu jai, į darbą neisiu pilkit dar". Šo-okiai!

Privaloma išklausyti nuo A iki Z. Nes kai jie dainuoja "Ich Heisse Su-per-fan-tas-tisch!", jie nemeluoja.

P.S. Dar nereikia žudytis graudžiai dejuojant "nu tai o kodėl Lietuvoj niekas nieko ne..." Spauskite čia ir klausykite. Išgirdęs supratau, kad dar ne viskas prarasta, paskutinės gynybos linijos dar nepralaužtos. O Marukas beveik toks pats gražus kaip ir ferdinandai.

SCISSOR SISTERS - "SCISSOR SISTERS" '2004

* * * *

Šokamiausi gašlūnai pasaulyje nuo "Bee Gees" laikų. "Scissor Sisters"... Nepatingėkit ir kokiame žargono žodyne susiraskite šito žodžių junginio reikšmę – nenoriu atimti iš jūsų šio malonumo. Dabar kai matau viena ant kitos uždėtas žirkles viskas piestu stojasi:)

Taigi – Eltonas Johnas išleidžiamas atostogų neterminuotam laikotarpiui, nes seserys žirklėse išmoko visas jo pamokas ir netgi kai kuriomis dainomis garbųjį maestro su visais jo rojaliais stumia į scenos pakraštį ("Take Your Mama Out", "Mary", "Music Is The Victim"). "Scissor Sisters" kažinkaip meistriškai sugromulavo visus skaniausius 70/80 laikų pop ir disco gabaliukus ir praturtino 2004-ųjų muzikinį meniu patiekalu, kurio verta laukti 30 ar 45 minutes. Kaip kokios Pekino anties.

Apie tai, ką jie padarė su pinkfloidų "Comfortably Numb", muzikos akademijos studentai galėtų išspausti semestrinį. Ne be reikalo kažkuriame žurnale geriausių koverių tope šitas "Scissor Sisters" šmotelis pateko į dešimtuką. Kojos sklandžiai slysta mirgančiomis klubinėmis grindimis ir go go merginos niekaip negali palikti darbo vietos, kad surūkytų cigaretę.

Bet į galą albumo atsiranda įspūdis, kad viskas per daug sterilu ir surinkta mechaniniu, o ne rankiniu būdu, energetika galutinai nusilpsta ir aš nebepajėgiu paspausti klavišo, kad užrašyčiau dar vieną žvaigždutę. Taip ir liko "Scissor Sisters" su keturiomis žvaigždutėmis, o Raudonkepuraitė iškeliavo į Airiją laimės ieškoti.

Dabar belieka bėgti "džinglinti" savų ir svetimų "belsų".

2004 m. gruodļæ½io m?n. 13 d.



Komentarai 




Partisan 2007-08-27 17:40:24
Franz Ferdinand muzika išjausta ir išgimdyta.Jie turi savo dvasią,kuri nepalieka jų kūno,tai verta pagarbos.Svarbiausia ne komercinis šūdas,kaip,kad mūsų lietuviški šlagerių karaliai ar YVOS.Gal lietuva pagaliau supras,kas yra muzika.



ghfg 2007-08-20 17:13:34
sweiki lopuxai :D



egluteke:) 2007-06-19 13:37:27
diewinu scissor sisters:)



Radvilė 2004-12-26 21:14:59
Netradiciška, bet šventiška :)



Iguana 2004-12-26 11:57:26
scissor sisters labai gerai, va tik ka persiveziau is pigiso salies, bo mano kalvariju rutguje vis nebuvo nebuvo ir nebuvo,,,, tai labai skanu, labai gerai, ypac take your mama out 2night. va. su kaledom. pasiilgau jusu ar kazka....



John Merrick 2004-12-14 07:18:20
Kad tave kur, nors Franz Ferdinand debiutas skanus, bet kazkaip nesudžinglina mano belsų ilgesniam laikui. Gal cia kaltas vasara pravestas placiosios medijos inirtingas, kone propagandinis, ekshercogu hype'as. Tad dabar man sis kolektyvas asocijuojasi su karstu ir prakaituotu naktu kosmarais, kai sapnuodavosi islyginti marskiniai, plaukai su tvarkingu sklastymu ir medinio spragtuko klumpakojis. Take me out! Take m-e out! O-U-T! Dance with me, Micheal... :-/

Ne, noriu nors ant svenciu ramiai miegoti.

O siaip tai, jei nori neatsilikti nuo geistzeit - nusiskusk barzda, pasilakuok lakierkas, nusitaisyk kanta ant kelniu ir pirmyn sokdinti senmergiu su Franz Ferdinand!

To those who about to rock - fuck off!
We're dancin'!

:-)



Legionas 2004-12-13 12:40:32
Hernia ir tas sportas ir marukas.


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---