:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:marazmai kas čia per rubrika?

Saulelis
Publikuojame skandalingąjį dokumentą, kuriam derėtų dulkėti Saugumo archyvuose arba būti įsegtam į kažkieno ligos istorijos papkutę. Tačiau tuomet, kai šis dokumentas buvo perduotas mūsų operatyviems publicistikos meistrams, jo autorius buvo laisvėje ir vaikščiojo tomis pačiomis gatvėmis, kuriomis dabar vaikštome mes. Būtinai paskaitykite iki galo ir susimąstykite. Panašus likimas gali laukti kiekvieno iš mūsų...




Juodasis filmas, Spindulys ir žmonių padirbinėjimas

(kalba netaisyta)

"1997m. lapkričio 18d. iš Frankvurto prie Maino su apsauga buvau deportuotas į Lietuvą. Turėdamas savo gyvenamą plotą, Kretingos gatvėje, kurį buvau įsigijęs 1992m. Grįžusį pasitiko broliukas su savo šeima, kuris laikinai gyveno šiame bute. Jau ant sekančios dienos prisistaiė jo klasiokė Aida.

Toliau įvykiai klostosi gan įdomiai. Iš karto susipažinęs su Aida, pasiūlau jai draugystę ir pereiti gyventi pas mane, nes jos gyvenimo sąlygos buvo prastos. Pasiūlymas buvo duotas todėl, nes moteris buvo dar su dvejais vaikais. Ji su pasiūlymu sutiko. Kiek vėliau taip pat apsilanko mano buvusios žmonos klasiokas Nerijus su savo drauge Irina. Mano planai buvo išvykti ieškant geresnio gyvenimo į JAV. Susiradus atitinkamą firmą Klaipėdoje, kuri butent teikia tokias paslaugas. Kad išvykti į Ameriką, žmogus turėjo būti su šeima. Pasiūliau Nerijui vykti kartu. Duotas skelbimas buto pardavimui jau trečias klijentas sutinka įsigyti iš manęs butą už 12000 dolerių, jei paliksiu viskas kas priklausė butui: pvz.: uosinės durys, dujinė viryklė. Iš anksto gavęs rankpinigius, nemažą sumą, nutarėm su Roberto šeima atšvesti. Vakarėlis baigėsi ne kaip, nes vėlau atsiliepė brolio šeimynai, nes moteris pasidavė kito įtakon.

Vieną vakarą, dar iki Naujų Metų, 1998m. padarę vakarėlį su Nerijaus drauge ir su Aida, bei Roberto šeimyna, vidurnaktį susilaukiau pirmąją provokaciją. Nuo taip sakant jos sesutės ( vyresniosios ) ir buvusio vyro, taip kad teko išsikviesti policijos pagalbą, nes žinojai iš kokios vietos buvai grįžęs ir nesinorėjosi imtis priemonių pačiam. Atvykus policijai, kurį įrodė provokuojančiai sesutei ir išgėrusiai motinėliai, kad butas priklausė man. Paduotas pareiškimas adresu Kretingos g. buvo iš karto anuliuotas. Antroji provokacija, kurią tenka susilaukti jau iš policijos darbuotojos kvotėjos. Vėlgi mano brolio klasiokės, kada man tenka apmokėti virš 100lt. Jos pokalbiui su Rusija.

Nunešti pareiškimai dėl santuokos su Aida datos sutapo su santuoka Nerijaus ir Irinos. Iš karto žiedų įsigijimas, noras aprengti merginą ir įvygditi dar kaikuriuos norus pvz.: įsigijant dar kaikuriuos aukso dirbinius, dvigulės lovos įsigijimas, kuria taip ir neteko pasinaudoti, taip pat dviaukštė lovytė vaikams, kurią pasinaudosiu 2000m. lapkričio 14d. iki 2001m. sausio vidurio.

Neužilgo pasirodo buvęs draugas Darius, kuris buvo pasiūlęs darbą krovėju. Su alga 700lt. Sesers siulytas darbas apsaugoje 900lt. Alga buvo atsakyta. 1998m. sausio 26d. giminaitis Rolandas supažindina su bendradarbe. Iki to mes perėjom ne vieną alaus barą, kol atsidūrėme pas Vilmą namuose. Pakviesti prie stalo neatsisakėme nuo keptų bulvių ir arbatos. Pamatęs jos sūnų Deividą, iš karto krito į akis. Sakydamas, kad turi gražų sunų, norėjau patraukti savo dėmesį, nes Vilma krito į akis. Toliau pasiūlytas vakarėlis pas pažystamus, kurį šventėme iki ryto. Paryčiais lydėdamas ją į namus, sustojus ji pravirksta, Ją ramindamas ir šluostydamas ašaras nuo jos skruostų, daviau žodį , kad jos nepaliksiu. Prieš tai jai pasakiau, kad turiu kitą draugę ir kad viską paaiškinęs Aida mane supras. Vakare tenka dar pašokti bare “Kalifornija” ir praleisti romantiškai rytą prie kokteilio. Ryte, sugrįžus po visko susipažystu su uošviais, kurie davė leidimą pasilikti su jų dukra Vilma. Grįžęs pas save, net nereikėjo įrodinėti, kad su Vilma nieko nebuvo, bet paaiškinti Aidai kad sutikau gyvenimo draugę. Visa tai užglaistyti, atsižvelgęs į jos situaciją, per Iriną perduodu 800 dolerių. Tokia pat suma buvo duota Irinai su Neriju ir ant kitos dienos nupirkta dovana būsimai žmonai Vilmai, automobilis už 800 dolerių.

Matyt jau tada susitinku su cheminiu ginklu, kuris buvo panaudotas ne vieną kartą, pvz.: kada keletą asmenų diegdami ne tik žodžiais, bet ir mintimis vygdai jų nurodymus.
Išvykti į Ameriką nepavyksta. Kovo 25d. susirašau su Vilma. Į liudytojus pasikvietęs giminaitį Rolandą ir jo draugę Sigą, kuri tuo metu dirbo optikos salone, kuris yra šalia Teismo rūmų. Vasarą neatsisakau padirbėti Rusijoje, netoli Maskvos , lentpjūvėje.

Atitirbęs mėnesį gale tenka išduoti žmoną su kita, kur vėl vėliau supratau, kad vėl buvo naudojamas cheminis aparatas per alchogolį. Sugrįžus į namus, pasitinka žmona. Keistas jausmas, atrodytu, kad nemokėčiau elgtis su ja. Tai kas įvyko Rusijoje nuo jos slėpiau iki 2000m.liepos 25d.

Buvo pasiūjytas darbas UAB “Skuja” krovėju nuo kurio neatsisakiau. 1998m. balandžio mėn. 28 dieną įsigijau mišką Žadeikių kaime, kurio vertė sudarė 1800 dolerių ir visas plotas 3,63 hektaro. Gruodžio 11dieną dar su dvejais vaikinais su taikvondo atsiųstu faksu iš Anglijos vykstame į Britaniją. Lėktuvu per Daniją leidžiantis į Edinburgą, sumėčius lėktuvui ir kai ratai prisiliečia nusileidimų taką, vieną iš draugų sukelia vėmimą, kuris išdavė garsus , kurie sujuokino buvusius keleivius, bet atsirado vienas, kuris davė maišelį ir servetėlę,išreikšdamas taip savo kultūringumą. Muitinės inspektorium buvom užlaikyti ir patalpinti nakčiai į Edinburgo izoliatorių. Ryte per vertėją gavę visą informaciją tas pats inspektorius sutiko duodamas leidimą pusei metų pasilikti Anglijoje, uždėdamas vizas su atitinkamais kodais. Visą naktį važiavome autobusu į Londoną. Ten susitikome su Jurijum, kuris pasiųlęs darbą Sauthamtone, pas ūkininką. Paėmęs nuo mūsų beveik visus pinigus, neaiškinant aplinkybių, likome apgauti. Vėliau su Egiu vykstame į Čiatomą, kur mus pasitinka Rolando žmona. Su ja tenka dar tą vakarą tarpininkaujant susitikti su asmenų grupe, kuri paimant leidimą darbui, kuris kainavo 110 Anglijos sterlingų, neduodant pinigų nuo vieno įžūlaus storulio, kuris net neprisistatė, prasidėjo grasinimai merginos atžvilgiu, kuri turėjo susimokėti nemažą pinigų sumą, kuri buvo greitai leidžiama, tuom vyrukai save išsiduodami, nekreipdami dėmesio į grasinimus verčiamas jos bėgti , bet sustojęs ir atsigręžęs atgal nutariau pažvelgti įvykiams į akis. Iš baro supanikavę išbėga 6 vyrukai, kurie sėda į taksi. Tai buvo jau nepirmuji provokacija.

Darbą gavome po sausio 4d. Palikęs nėščią žmoną, kuri nedavė ramybės, galvojant apie būsimą kūdykį. Daug parašytų laiškų ir ne vienas skambutis padarytas iš Anglijos rodė, kad ją labai myliu ir pergyvenau, bet vieną vakarą, jausdamas kad kažkas atsitiko, paskambinus ir pradėjus pokalbiui su ja, ji pravirksta. Iš karto paklausus ar vaikutis? Ji vergdama atsakė – taip. Nuleidęs rankas, nerasdamas savyje ramybės tiek draugų, tiek žmonos pagalba sugrįžtu sekmadienį sausio 24d. Vilniaus aureuoste pasitinka žmona. Teko vėl raminti, kad neverktų. Vasario mėnesį pasiųlytas darbas UAB “Skuja” 1999m. saugos struktūroje nuo kurio taip pat neatsisakiau. Nutrūkus sutarčiai, trijų mėnesių, netenku darbo. 1999 metų vasario 24 dieną parduodu mišką. Diena rišosi su laidotuvėmis. Gauta suma už mišką ir noras nupirkti žmonai avalynę, nes sena buvo susidėvėjus. Avalynė buvo pirkta už 99lt.
Tą dieną palaidojus Daivos mamą, daugelis liudininkų kalbėjo apie neužmerktą jos akį, sakydami , kad už mėnesio bus dar vienerios laidotuvės, kurios ir įvyksta. Tai buvo antrosios laidotuvė. Uošvienė neteko antro giminaičio savo brolio.

Gegužės pabaigoje pasiųlytas įdarbinimo agentūros darbas pajūrio viežbučiuose šveicorium. Atidirbęs tris mėnesius, buvo pasiųlytas darbas viežbutyje, durininku. Viežbutyje pradėjau dirbti rugpjūčio 26d. 26 mano manymu skaičius, kuris rišosi su aukomis arba žmonėmis, kurie ankščiau ar vėliau tapdavo donorais. Viežbutyje jau pradžioje iškabintas paveikslas, juodame fone, nors buvo siųlytas ir iškabintas šviesiame fone manimi pradžioje. Paveikslo apkeitimas, tai dar viena provokacija į kurią nekreipdamas dėmesio, toliau ėjau savo pareigas. Stengdamasis įtikti klientams. Iš kurių susilaugdavau nemažai rankpinigių. Visi pinigai keliavo į namus, į bendrą puodą.

Pradėjus dirbti viežbutyje trijų moterų buvau provokuojamas, žeminamas iš kurių susilaukiau nemažai apkalbų ir grasinimų. Pvz.: kad esu atsiųstas iš saugumo departamento. Visos provokacijos prasidėjo man atsisakius keisti valiutą ir matyt pats išprovokavęs antru kartu pakeitęs valiutą –10lt. Santykiu. Ką joms įvarė pyktį ir išvadinus mane šizofreniku.
Jau lapkričio mėnesį viskas atsirūgsta. Automobilio vieno stiklo išdaužimas, vėliau kito. Vasario 24d. Įvažiavimas į mano nėščią žmoną, nepilnai 4 mėnesių nėštumo, įvykis, kuris matyt nebuvo užregistruotas. Įvažiavimas buvo vėlai vakare, po 22 valandos. Tuo metu buvau namuose, miegojau. Kalbėdamas su uošviu, buvo sakoma, kad buvau žadinamas. Negaliu atsakyti tiksliai ar teisybė. Sužeista žmona, šlubuodama, grįžusi namo su savo sūnumi Deivydu, klausia kodėl aš neatejau į įvykio vietą. Tų pačių metų 2000 birželio 17 diena, šeštadienis. 10 valandą ryto kiek atsilikęs nuo žmonos senojoje turgavietėje, laukdamas jos už perėjos, nemažą laiką kai noras eiti ieškoti , ji pasirodo su savo sūnumi Deivydu. Grįžtant į namus pro Naujakiemio gatvę, prasinešė Opel Omega tamsios spalvos, kurioje sėdėjo trys vyrukai ir tuo metu priėjus prie manęs kaimynei, pasikvietus į šoną, praneša apie uošvio mirtį. Pakilus į penktą aukštą, pamatėme prie sienos sėdintį uošvį, žmonai užmerkus akis uošviui ir iškviesti ekspertai nustatė infarktą. Nors mano akimis, tai buvo žmogžudystė. Aptikęs kraujo dėmių lifte, noras paimti ekspertizei, jau po valandos kraujo dėmės dingsta. Iki to atsitikimo dar buvo nuodijimas posūnis Deividas. Patekdamas taip į laikraščius. Reporteriai vaikų ligoninėje mus nufilmavo sakydami, kad yra iš LTV ir būsime rodomi per panoramą.

Toliau po laidotuvių pastebėjęs žmonos pakeitimą, nuo kurios susilauksiu nemažai provokacijų, ji kažko tarsi bijodama, slėpdama, tylėdama ir nieko nekalbėdama tik protarpiais atsakydama į mano užduodamus klausimus ir aiškindamas jai, kad namuose nevieną kartą aptiktas pasiklausymo aparatas, kurie būdavo išmetami. Vėliau pasireiškimas cheminio ginklo, kuris matyt galėjo patekti į organizmą per maistą ir vitaminų pakuotę, kurios dangtelis buvo pažymėtas šokoladu. Po iššaukdamas ne vieną pūliuojantį skaudulį ant kūno. Vėliau viskas atsiliepė ir visam organizmui. Kepenys, inkstai, žarnynas ir taip toliau. Visa tai man iššaukus reakciją ir pastebėjus žmonos apkeitimą, buvo ne vienas barnis.
Vėliau sudarytas spaudimas, kaip pastebėjau studenčių, studentų, kurie galėjo būti sektos nariais ir nelegalaus biznio, tarpininkaujant nusikalstamom grupuotėm. Taip pat įžvelgiau moterų spaudimą persekiojant. Ne viena atpažinta medikė ar tai kitų agentūrų ir organizacijų darbuotojos ir kai kurie darbuotojai. Net kai žmona gimdė, buvo sudarytos sąlygos, kad nedalyvaučiau gimdyme. Parodytas vaikutis, kurio iš karto nenorėjau pripažinti, kaip dabar išryškėjus, tai išankstinis scenarijus nusikalstamos veiklos, filmuojant filmus juodai rinkai. Vėlgi naudojant ne tik cheminį elementą, bet ir nelabai naują technologiją į pagalbą pasitelkus kompjuterį ir tokių programų programuotojus. Daugelis jų yra ne tik seksualiniai manjakai, bet ir sergantys visuomenėj žmonės.Tokie žmonės sėdintys tam tikruose taškuose: pvz,: bute, name ir netgi tam skirtame aukšte.

Viskas remiasi į skaičius su kuriais teko susidurti ir susipažinti, o atsisakius jų pasiūlymų verbuojant ne tik Klaipėdoje, bet ir Austrijoje Vienos mieste, kur buvau nuvykęs lapkričio pradžioje 2000 metų. Grįžęs iš gimdymo namų su žmona ir dukryte, kuriuose įžvelgiau kaip svetimus žmones, kurį ne kartą siūlė psichiatrinę kliniką, sakydama, kad šizofrenikus į visa tai kas nutiko, provokuodama draugės pagalba buvau priverstas pats nuvykti į kliniką penktą skyrių. Jau užregistruotas juodajame žurnale Nr.4 , kur matyt yra registruota ne viena auka, praradusi ne tik turtą, bet ir kai ką daugiau. Tai dar vienas nelegalus verslas, kuris slepiamas nuo visuomenės. Visa tai davė suprasti, tarsi patys darbuotojai tai atskleisdami. Pamatytas ten žmogus, kaip du vandens lašai panašų į lakūną Kairį, davė suprasti, kad toji struktūra užsiima žmonių padirbinėjimais. Nenoras užsibūti, nes esu sveikas žmogus, viskas kas įvyko ir ką pamačiau atpažindamas ne vieną darbuotoją, tos klinikos ir pacientus, kurie provokavo ne vieną kartą, būnant darbo vietoje viežbučiuose.

Jau rugsėjo mėnesį, nuomodamas butą nuosavame name po savaitės įvažiuoja ( apsigyvena ) vienas gyventojas labai panašus ir indentiškas žmogui dirbančiam Giollner krovinių gabenimo firmoje. Kodėl supratau, kad padirptas žmogus, kuris buvo mūsų name, nes įžvelgiau tai, kas parodė, kad jis yra kitas. Iki to dar teko matyti ir perdirptą Ingą, kuri anksčiau dirbo Pajūrio viežbutyje ir dar kai kuriuos žmones.

Lapkričio mėnesį nuvykęs į Austriją, bandydamas susirasti darbo benzino kolonėlėje, sukramtęs sumuštinį, pajutau, kad esu apsvaigintas nežinomu cheminiu elementu, kurie išdavė garsus ir diktuojamajį foną, tarsi juoktųsi ir šaipytųsi. Pvz,: balsas paprašęs manęs pakelti galvą ir pažiūrėti į atitinkamą namo aukštą, kur pamatysių pavyvdžiui tokios spalvos užuolaidas, kurias pamatęs supratau, kad tai yra tiesa, gal netgi jų vaizduojamas telefonas ar ekaperimentas, su kuo jau tenka susipažinti grįžus iš Vienos.

Sugrįžęs išsinomuoju kambarį pas Aidą. Kur susilaukiau ne vieną provokaciją, pažeminimą ir susipažinimą su jų taip vadinamu skaneriu. Spindulys, kuris buvo prasiskverbęs į smegenis ir kitus kūno organus, žmonės, kurie provokavo, įrodė dar kartą užsiimantys nelegalia veikla. 2001m. sausio 14 dieną užspaudus man miego tašką, spindulio pagalba, teko išmiegoti iki 14 valandos. Visa tai ką aš pamačiau nomuojamame bute, radę laikraštį ant stalo “Lietuvos rytas” 2000 metų vasario 19 diena 41 numeriu ir visą tekstą su visu jos aprašymu ir nuotrauka pavaizduota, bei antrame puslapyje tekstu ką galiu pasakyti 1-2, rišasi su visais įvykiais nutikusiais su mano šeima. Taip pat pamatytas laikraštis “Klaipėda” birželio 17 dienos ir įvyniota į ją keistą žolę, supratau, kad toji data irgi rišasi. Išviso tai kas nutiko galiu pasakyti, kad kai kurie žmonės tarpininkavo ir tarpininkauja nelegaliamė versle, kaip donorystė, žmonių prekyba, vaikų prekyba, o taip pat filmuojant į juodą filmą..."

2004 m. rugsļæ½jo m?n. 21 d.



Komentarai 




Otelis 2008-01-11 12:34:25
Fantastas !!! Publicistikoi, tokių gyvenimo įstorijų pilna ir tai dar pagražintos, kad baisiau būtu. bET kartais ir marazma paskaityt įdomu.



shizas 2007-01-16 05:19:11
=] Na zmogus akivaizdziai turi daugeli shizofrenijos pozymiu. Didejanti arba mazhejanti seksualiniu santykiu motivacija, kurias autorius vadina provokacijomis. Persekiojimo jausmas, jausmas, kad esi stebimas, plius akivaizdziai turi paranoja, bei garsines galiucinacijas. Jai zmogus normalus tai rashe- turi supratima apie shizofrenija arba yra gan kuribingas. Bet nenustebciau visishkai, jai butu tiesa. SIUO ATVEJU- labai gerai, kad tekstas ilgas: stebimas ligos vystymasis. Gan idomu paskaityt, ka isgyvena shizofrenija turintys zmones. Sunkumas vienas- didelis chaosas galvoje, kuris atsispindi tekste taipogi.



F3nIksas 2006-04-29 23:35:52
genelu! x;) nors ir neskaiciau ;)



grad 2005-04-13 10:53:13
Nuostabus opusas. Dabar nei beketas nei jonesku nebeturetu darbo!! Tai genialu.



kuku 2005-03-18 18:45:41
nesupratau kas cia per sudas. o sito marazmo autorius turbut baige lygiai dvi pradines mokyklos klases. ir po to turbut gavo psichiskai atsilikusio zmogaus statusa.... marazmu cempionato nugaletojas



jawnute 2004-10-05 16:51:58
krch sutrumpint galejaj...nes pazhoorejus i toky kieky net skajteet nesinori...



Adutis 2004-09-30 08:25:17
viešai geriau nepasakosiu, nes šis tekstas parašytas realaus žmogaus, ir nors niekas iš mūsų jo artimai nepažįstam, geriau dar daugiau informacijos apie jį neskelbti.



Saulelis 2004-09-29 18:10:15
Cia siaip ne mano nuopelnas... Tik tiek, kad mano vardas automatiskai prisideda prie visu straipsniu sitoj rubrikoj, nespejau pataisyti pries isvaziuodamas :)
Sita sedevra placiajai publikai pristate Adutis, dar tais senais gerais laikais, kai gyveno Klaipedoj ir dirbo interneto kavinej. Tai gan ilga ir idomi istorija, bet ja tegu pasakoja pats Adutis :)



Sattan 2004-09-23 12:06:06
Nerealiai kruta... :) Ish kur, Sauleli, parovei? Gal sanitaru at archyvaru ten psichushkej kokioj isidarbinai? : )



baronas Miunhauzenas 2004-09-21 19:59:07
Jėga! Manau, autobiografijų srityje literatams ir kitiems nebėra kas veikti. Tokio nerealaus marazmo dar niekad neteko skaityti, tai - genialu!!!! Nuoširdi padėka Sauleliui už nuveiktą darbą:)))



p.Reili 2004-09-21 11:19:44
Žinai Aloyzai,gerbiamas,dabar populiaru visokiais marazmais galvas sukti:))

Girdėjai ką nors apie W.Boydo monografiją "Natas Teitas" ("Nat Tate: An American Artist 1928–1960")?

Jeigu negirdėjai,tai papasakosiu,o jei žinai...tai pats suprasi,kad nėra reikalo kiekvienu prašaliečiu tikėt:))



Aloyzas 2004-09-21 10:36:59
paskaityk bent paskutinę pastraipą, (jei sudomins - paskaityk ir kitas) o po to atreipkt dėmesį į tai, kokia čia rubrika. ir išvis - kas čia per išpindėjimas: papasakokit trumpai, nes tingiu skaityt?!



p.Reili 2004-09-21 10:07:27
Papasakokit kas nors trumpai,neturiu kantrybės perskaityti iki galo:)


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---