:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:marazmai kas čia per rubrika?

Saulelis
Kaune, Laisvės al., priešais Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčią yra pastatyta visiškai nuogo vyro statula. Yra žinoma, kad visiškai nuogam žmogui yra nepadoru rodytis viešoje vietoje. Todėl siūlau nuogo vyro statulą iškelti...




Nuogo vyro statula

Kovo mėnesį Kauno miesto merui A.Garbaravičiui nusiunčiau tokio turinio laišką:

„Kaune, Laisvės al., priešais Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčią yra pastatyta visiškai nuogo vyro statula. Yra žinoma, kad visiškai nuogam žmogui yra nepadoru rodytis viešoje vietoje. Todėl siūlau nuogo vyro statulą iškelti...“

Balandžio 4 dieną iš Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto plėtros departamento gavau atsakymą: „Petro Mazūro skulptūra „Žmogus“ yra bene geriausias devintojo dešimtmečio meninis darbas Lietuvoje. Skulptūros laikysena – tarsi laiminantis žmogus išskėstomis rankomis...“ (paryškinta mano).

Ar galima įsivaizduoti laiminantį žmogų be kelnių? O gal čia pavaizduotas buvęs JAV prezidentas Bilas Klintonas, „laiminantis“ Moniką?

Ši skulptūra gal geriau tiktų kur prie Vakarų Europos viešnamių, o ne prie bažnyčios.

Ramutis Romualdas JUŠKEVIČIUS,
Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijos narys

Kaunas
"XXI amžius"

2004 m. birļæ½elio m?n. 29 d.



Komentarai 




stanislovas 2007-01-16 22:14:41
Nesuprantate meno,tai pavyzdys koks turi būti Lietuvis kai ji visai valdžia išdulkins,pagal ta dainele viskas liaudžiai viskas tautai tau žmogeli nuogi pautai



PRAKTIKAS 2006-04-13 11:43:09
MIELI ZMONES.NUO NEATMENAMU ANTIKOS LAIKU ZMOGAUS KUNAS BUVO GARBINAMAS IR SLOVINAMAS. PRIMINSIU KAD IR PIRMOSIOS OLIMPIADOS VYKO TARP NUOGU VYRU..TAD SIULYCIAU NUOGUS VYRUKUS PASTATYTI VISUOSE LIETUVOS MIESTUOSE IR TOKIAME AUKSTYJE KAD SKAISCIOS MUSU MERGAITES GALETU VAKARELI IR PAGLOSTYTI..TAI STIPRIAI PRISIDETU PRIE TAUTISKOS KRIKSCIONISKOS MORALES BEI KUNO GROZIO PUOSELEJIMO TAUTOJE.YPAC PADIDETU GIMSTAMUMAS NES PAAUGLYSTEJE NE TEVELIS PIRMAS DUKRAI PARODO KAIP VYRAS SUDETAS ...TAD BUKIME TOLERANTISKI PRAGMATISKI IR SVIESKIME VAIKUCIUS KAD VIETOJ GEDOS JAUSMO (KAS IRGI REIKALINGA)JIE ZAVETUSI IR IESKOTU KASDIENYBES RUTINOJE GROZIO SPINDESIO...



LKDP 2005-02-25 12:27:23
LIETUVOS KRIKŠČIONIŠKOSIOS DEMOKRATIJOS PARTIJA


KREIPIMASIS
2005-02-12
Kaunas

į Lietuvos žmones, LKDP narius ir rėmėjus

Lietuvos Krikščioniškosios demokratijos partija (LKDP) gyva, išlaikiusi pačius įvairiausius ir sudėtingiausius išbandymus, tęsia ir plečia savo politinę veiklą. Mes reiškiame rimtą susirūpinimą dabartine moraline, politine, ekonomine Lietuvos situacija. Įsiviešpatauja stambusis kapitalas, politinės valdžios viršūnėse ganėtinai daug susikompromitavusių pareigūnų, klesti korupcija bei nežabotas liberalizmas, valdžios viršūnėse jau visiškai nepaisoma krikščioniškosios moralės normų, siekiama tik savo asmeninės naudos, todėl vis didesnė kapitalo dalis atsiduria turtingųjų rankose, o vis didesni žmonių sluoksniai skursta ir t.t. Tačiau mes drąsiai žvelgiame į dabarties problemas, matome ne tik praeitį, bet ir ateities perspektyvas.
Lietuvos Krikščioniškosios demokratijos partija ir toliau dės visas pastangas krikščioniškosios demokratijos stiprinimui, sieks aktyviai dalyvauti šalies politiniame gyvenime, spręs pačius įvairiausius klausimus – socialinius, ekonominius, politinius – vadovaudamasi krikščioniškosios ideologijos nuostatomis.
LKDP kelias nebuvo lengvas, nemanome, kad jis bus lengvas ir ateityje. Čia pravartu prisiminti svarbiausius LKDP pastarųjų metų veiklos momentus. Iš esmės, po 1996 metų Seimo rinkimų LKDP laimėjo ne tik 16 Seimo mandatų, bet kartu „užprogramavo“ ir nesutarimus, kurie vėliau nulėmė tolesnę partijos perspektyvą. 1999 metų lapkričio 27 d. LKDP pirmininku buvo išrinktas akademikas Zigmas Zinkevičius. Atrodė, kad partijai atsiveria šviesios perspektyvos. Tačiau atsirado suinteresuotų asmenų, kad partijos veikla būtų paralyžiuota ir darė viską, kad ji dar labiau suskiltų ir taptų neveiksnia šalies politiniame gyvenime. Akademikas Zigmas Zinkevičius sutiko tapti partijos pirmininku tik todėl, kad siekė partijos vienybės. Tačiau taip laukiamos vienybės taip ir nepavyko pasiekti. Kaip tuo metu skelbė Lietuvos žiniasklaida, Lietuvos krikščionių demokratų partijoje išryškėjo opozicija partijos lyderiui Zigmui Zinkevičiui. Tačiau tai tebuvo dar vienas mėginimas susilpninti ir sužlugdyti LKDP. Netrukus prasidėjo ir taip vadinamasis „Bobelio fenomenas“. Kaip rašė prof. O.Voverienė, žiniasklaida išpūtė didžiulį muilo burbulą apie K.Bobelio fenomeną, jo didžiausius reitingus, neva darančius jį populiariausiu Lietuvos žmogumi. Nesigilinant į detales, pravartu priminti, kad LKDP griovėjai darė viską, kad K.Bobelis taptų LKDP pirmininku. Opozicionieriai darė viską, kad LKDP ir KDS susijungtų. Tuomet besipriešinančių tokioms jungtuvėms buvo mažuma, niekas nepaisė sveikos logikos, buvo veikiama darant pačius grubiausius pažeidimus organizuojant jungiamąją konferenciją. Iki šiol po svarbiais dokumentais buvusio LKDP pirmininko Zigmo Zinkevičiaus parašų nėra. Bet tuomet nebuvo paisoma net elementaraus teisingumo. LKDP ir KDS jungtuvės įvyko 2001 metų gegužės 12 dieną Vilniuje. Nemaža dalis LKDP delegatų, negalėdami sutikti su akivaizdžiu partijos žlugdymu, paliko salę ir konferencijoje nedalyvavo. Tai buvo esminis lūžis LKDP istorijoje. Atrodė, kad LKDP nustojo egzistuoti. Juolab, kad 2001-07-04 d įsakymu tuometinis LR Teisingumo ministras Gintautas Bartkus perregistravo LKDP kaip politinę partiją Lietuvos krikščionys demokratai (LKD). Negalėdami toleruoti sąmoningo LKDP žlugdymo susirinkome į Lietuvos krikščionių demokratų partijos, nesusijungusios su Lietuvos krikščionių demokratų sąjunga, neeilinę konferenciją Plungėje 2001 metų birželio 30 d. LKDP Konferencija, įvertinusi susidariusią situaciją partijoje ir atsižvelgusi į tai, kad dalis LKDP narių ir vadovų apsisprendė ir toliau likti LKDP nariais, nesijungiant su KDS, nutarė tęsti Lietuvos krikščionių demokratų partijos, kaip politinės organizacijos veiklą bei savo veikloje vadovautis LKDP Statutu ir partijos programa.
Minėtas konferencijos nutarimas buvo įteiktas LR Teisingumo ministrui G.Bartkui 2001-07-11. Į tai nebuvo reaguota, kaip ir nebuvo reaguota į grubius pažeidimus perregistruojant LKDP. LKDP veikla buvo nutraukta. Neturėdami kitos išeities 2002-06-15 sušaukėme Lietuvos Krikščioniškosios demokratijos partijos steigėjų atstovų suvažiavimą. Buvome priversti iš dalies pakeisti partijos pavadinimą. Po ilgų susirašinėjimų su LR Teisingumo ministerija pagaliau 2003 metų sausio 28 d. Lietuvos teisingumo ministerijoje buvo įregistruota Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija (LKDP). Dėka ištikimų krikščioniškajai ideologijai, tiesai ir teisingumui partijos narių ir bendraminčių LKDP išliko.
Laikotarpis po įregistravimo anaiptol nebuvo lengvas. Daug pastangų įdėjo buvęs LKDP pirmininkas Ignacas Uždavinys, monsinjoras Alfonsas Svarinskas, akademikas Zigmas Zinkevičius ir daugelis kitų partijos narių. Dabar, praėjus keletai metų po partijų jungtuvių, galutinai paaiškėjo, kad nesutikusieji vienytis su K.Bobelio KDS buvo teisūs. K.Bobelis liko ištikimas K.Prunskienės „valstiečiams“.
2004 metų gruodžio 11 d. Kaune vyko pirmasis LKDP neeilinis rinkiminis suvažiavimas. Buvo atnaujinta partijos vadovybė, valdymo struktūra, padarytos Statuto pataisos. Tai buvo neišvengiama, atsižvelgiant į objektyvias aplinkybes, susiklosčiusias po LKDP įregistravimo. Pagrindinė LKDP neeilinio suvažiavimo sušaukimo priežastis buvo ta, kad partija iš esmės nedalyvavo šalies politiniame gyvenime, neišsakė savo nuomonės svarbiausiais šalies raidos klausimais ir, žinoma, nedalyvavo 2004 LR Seimo rinkimuose.
Nejaugi po visų sunkių išbandymų mes turime nuleisti rankas? Jokiu būdu ne. Todėl LKDP kreipiasi į jus, mieli Lietuvos žmonės, ir kviečia įsijungti į LKDP gretas bei aktyviai dalyvauti šalies politiniame gyvenime. Mes negalime likti abejingi melui, neteisybei, moraliniam ir net ekonominiam tautos žlugdymui. Privalome tvirčiau laikytis bei priešintis neteisybei ir kovoti prieš blogį. Tai visų Lietuvos krikščionių, visų geros valios žmonių pareiga. Vadovaudamiesi krikščioniškosios demokratijos ideologija darykime viską vardan mūsų valstybės klestėjimo, neškime susivienijimo ir bendro darbo visų šalies žmonių gerovei viltį.
Jūs galite kreiptis į LKDP pirmininką (telef.: 8-687-95668; vincentas@osf.su.lt), LKDP valdybos pirmininkę (telef.: 8-444-32986; raudziai@takas.lt ; adresas: S.Nėries g. 9, LT-87123 Telšiai), monsinjorą Alfonsą Svarinską (telef.: 8-5-2122828; adresas: Odminių g. 10-2, LT-01122 Vilnius).

LKDP pirmininkas Prof. Dr. Vincentas Lamanauskas

LKDP Valdybos pirmininkė Angelė Raudienė

Priimta LKDP Valdybos posėdyje 2005-02-12 Kaune (Prot.Nr.5)



Reno 2004-12-21 18:54:21
Nu ir lai stovi tas vyras su tais konkolais. Argi jums gaila?Jei ponas krikščioniškasis gėdisi ta skulptūra, lai nežiūri jei nepatinka. O gal negali pakęsti, kad ta skulptūra stovi taip išdidžiai, rodydama tai ką turi be jokios gėdos ar keistų moralinių pažiūrų? Tai yra žmogaus kūnas ne kokio sumauto marsiečio ir tas kūnas turi viską kas jam priklauso. Argi ne taip?Gal ponas krikščioniškasis gėdisi savo paties kūno ir skatina taip pat elgtis lietuvius, kurie eidami pro tą statulą, jo manymu, turi nusukt akis ir sukalbėti "Tėve mūsų...ir neleisk mūsų gundyti.."? Ne, ponai, taip nėra. Ponas krikščioniškasis lai geriau pasigydo truputį, jam tai būtų į naudą. Gal kitaip ims žiūrėti į žmogaus kūną- ne kaip į kūniškųjų malonumų objektą, o kūno dangą. Ir išvis, ponas juk krikščionis demokratas, tai lai ir žiūri į tą statulą kaip į dieviškojo kūrėjo tobulą išmislą.



bapetum 2004-12-04 18:39:14
Teisybės vardan, derėtų šalia (ar prieš kokią nors šventosios vardo bažnyčią) pastatyti nuogos moters statulą, o po to - prieš kokią šv. šeimos bažnyčią - ir nuogos poros ( prieš sueitį? sueityje? po sueities?) statulą. Kad visi būtų patenkinti.



ausrytė 2004-11-25 19:21:16
baikit ''gėdą ''nuskelti oi ką ''moteru partija'' ir visos kitos davatkos akis ganys/



Adomas 2004-10-05 16:33:05
krch.. tie Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijos nariai nezhino kajp ishsi.....



Evilboy 2004-08-23 10:37:55
Reikia triusikus užmauti



2004-08-23 10:37:40
Reikia triusikus užmauti



spalinukas 2004-08-14 20:36:03
Gal kauniečiai tokiu būdu bando išsaugoti AA kun. R.Mikutavičiaus atminimą?



as 2004-08-12 12:57:10
bled bbd kazkokia nesamone



baronas Miunhauzenas 2004-08-12 02:37:35
"Stojyt statuja, ruka podniata..." Bliat nesuprantu, iš kur tokių kaimiečių priviso?Geriau Gedą, prie arklio apsimyžusį nachier nukeltų, ten tai pati juodžiausia pornūcha kokios svietas nematė!



baisonėlis 2004-07-05 11:28:51
aš tai siūlau šalia pastatyti dar nuogos moters skulptūrą, o naują kompoziciją pavadinti "Adomas ir Ieva prieš užkandant obuolio", viskas bus pagal Bibliją, visi liks patenkinti.



Adutis 2004-07-01 14:57:42
Siūlau išeitį: statulą palikti, o "gėdą" nuskelti. Ir laiminantis menas išliks ir krikščionių demOkratams akių nieks nebebadys...

Kawnas tai dar nieko, o va pas mus Wilnioj ant katedros ant drobės koks putiovas šventasis kabo su šuns-šerno roža! kaži, ar nenukabino dar jo?...


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---