:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:žmogus ir sveikata kas čia per rubrika?

Baisonėlis
Daugelis žmonių savo sveikatą ar ligas sieja su imunitetu ir dažnai būna įsitikinę visiškai niekuo nepagrįstomis tiesomis. Pabandysime jas paneigti.




Mitai apie imunitetą

Per medicininę apžiūrą pirmiausiai reikia atlikti imuninių deficitų diagnostiką.

Visiškai nebūtina, juo labiau kai tam nėra aiškių priežasčių. Dažnai tokios apžiūros skyrimas aiškinamas tuo, kad jis nemažai kainuoja ir yra naudingas mokamiems centrams.

Visos ligos – dėl susilpnėjusio imuniteto.

Natūralu, kad imuninė sistema kiekvieno žmogaus gyvenime vaidina didžiulį vaidmenį ir yra viena svarbiausių sistemų. Tačiau šis teiginys nėra visiškai teisingas. Iš dalies tai atitinka tikrovę, bet dažniausiai ligai vystytis reikia kelių faktorių, iš kurių vienas gali būti ir imunitetas. Yra ir tokių ligų, kurios vystosi nepriklausomai nuo imuninės sistemos būklės, tačiau vėliau ją susilpnina (cukrinis diabetas).

Infekcines ligas imunitetas įveikia pats.

Šis mitas taip pat iš dalies grįstas realiais faktais – imuninė sistema pati įveikia daugelį virusų ir bakterijų. Deja, net ir labai geras žmogaus imunitetas nepajėgia atsilaikyti prieš masišką daugybės virusų ir bakterijų ataką ar pasipriešinti galingiems tokių ligų, kaip dizenterija, šiltinė, cholera ir kt., sukėlėjams. Jeigu mikroorganizmai įveikė apsauginį barjerą, reikia padėti imuninei sistemai ir gydyti prasidėjusią ligą. Sprendimą, ką būtent tuo metu daryti, reikia priimti pagal situaciją. Kartais užtenka papildomos stiprinančios priemonės, kad imuninei sistemai būtų suteikia pagalba greičiau sunaikinti kenksmingą sukėlėją, pavyzdžiui, vitaminų. O kartais būtini antibakteriniai preparatai ar imunitetą koreguojanti terapija.

Profilaktikos tikslu būtina vartoti vaistus, stiprinančius imunitetą.

Specialistų nuomone, beveik neįmanoma vaistais sustiprinti sveiko žmogaus imuniteto. Taip yra todėl, kad preparatai, turintys sustiprinti imunitetą, orientuoti tik į ligonius ir tik kartu su konkrečios ligos vaistais. Negalima iš anksto apsirūpinti sveikatos atsargomis, o pridaryti žalos – galima. Sveikas žmogus, gerdamas tokius vaistus, gali sau pakenkti. Organizmo cheminė pusiausvyra – gana trapus dalykas, neteisingas ir ne laiku atliktas imuninės sistemos stimuliavimas gali sukelti autoimunines ligas.

Visi imuniniai preparatai stiprina imunitetą.

Tačiau, be vaistų, stiprinančių imunitetą, dar yra preparatų, kurie laikomi imuniniais, bet veikdami slopina imuninę sistemą. Šiuolaikinėje medicinoje jie naudojami per organų persodinimą, kad organizmas neatmestų svetimo objekto. Imunodepresantai skiriami ir sergant įvairiomis autoimuninėmis ligomis.

Iš gydomųjų preparatų tik imuniniai turi poveikį imunitetui.

Tai klaidinga mintis. Bet kokios cheminės medžiagos, kurias vartojate, veikia imunitetą. Nepriklausomai nuo to, koks poveikis – slopinantis ar stimuliuojantis – bus daromas imuninei sistemai, jos atneš pokyčių. Reikia nepamiršti, jog dauguma vaistų ilgai juos vartojant gali susilpninti imunitetą, todėl geriau imtis profilaktinių priemonių organizmo apsauginėms jėgoms palaikyti, kartu vartoti pagalbinius stiprinančius preparatus.

Mūsų organizmo apsauginė sistema reikalauja su ja elgtis atsargiai. Tik tada galėsime tikėtis, jog organizmas adekvačiai reaguos į daugybę ligos sukėlėjų ir deramai atlaikys net ir sunkiausius susidūrimus.

2004 m. gruodļæ½io m?n. 03 d.



Komentarai 




vladas 2005-01-24 20:56:28
shudinas straipsnis, net susinervavau beskaitydamas :/
Baisoneli, is kur istraukei tokia info, kokius mokslus baigei?



Pupa 2004-12-27 18:16:23
Baisonelis, o ka daryt su tulzies akmenim? ajt pjautis iskart bo liko dar daug gyvenimo. ar nekreipt demsio i tvarkkingai gyvent. bo priepuoliu i nieko blogo ner. ka?



Baisonėlis 2004-12-10 16:10:49
ties Bembio vardu mano nebaigtų sąskaitų suvedinėjimo knygutėje taip pat padėtas minusas, kažkada jis pataps pliusu :)



bembis 2004-12-10 15:04:36
"Significant other" o kad žinotum kiek kartų gerb Baisonelis man ant peties padėjęs ranką gyrėsi apie savo žygdarbius... Paklausęs jo supratau, kad manoji patirtis lyginant su jo yra NULINĖ. Jis yra tiesiog "Old SEX maschine" :)))))

Padstriekatelius geras žmogus :)



Baisonėlis 2004-12-08 17:14:57
aš tave padstrekateliau dar pagausiu ir ausis nurausiu :) significant other, jei girdi mane, žinok, kad visi bjaurūs gandai apie mane yra neteisybė ir piktų liežuvių paskalos :))



Padstrekatelius 2004-12-08 17:09:13
Hehe, taigi Baisonėlio Significant Other matyt paskaitinėja jo rašliavas senberniuose. Negi rasys dabar kiek kartu ir su kokiom gerulem jis bovyjasi :)



Baisonėlis 2004-12-08 16:31:36
a vot ir nesakysiu , be be be :) va toks aš jau paslaptingas :)



bembis 2004-12-08 16:29:33
Kartais man rodosi, kad per daznai netgi, ale pabandyk mano mergiotei paaishkinti, kad šian ble darbe pervargau ir noriu tik alaus ir miego.

O kaip Jus gerbiamasis? Ar pasibovyjate?:)



Baisonėlis 2004-12-08 10:06:12
o ar seksu dažnai užsiiminėjate?



bembis 2004-12-07 18:20:42
Norint sveikai ir ilgai gyventi BŪTINA per dieną inkalti 50 (150) gramų brendžiaus ar kito strong gėrimo (pusė arba vienas litras alaus irgi tinka) ir surūkyti cigaretę, Sako kad dažnas seksas irgi rūlina. Aš pvz sąžiningai vartoju alkoholį ir sąžiningai nevartoju vaistų :)



bembis 2004-12-03 16:06:46
Ka tamista tuomi norėjote pasakyti?:)


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---