:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:žmogus ir sveikata kas čia per rubrika?

Adutis
Svorio metimas senberniams ir senmergėms aktualoka tema, bo šis socialinis-kultūrinis visuomenės sluoksnis rūpinasi išvaizda dėl įvairių priežasčių gan stipriai. Tai pabandysiu paskubom surašyti pagrindinius svorio metimo aka figūros liekninimo principus.




Ką daryt su "pūziku" ir "lašiakais" ?...

1. Gauti kalorijų mažiau, negu jų sudegini. t.y. valgai kuo mažiau kaloringo maisto ir iš viso kuo mažiau maisto bei stengiesi deginti kalorijas. Kalorijų deginimui tinka sportas, sėdėjimo pakeitimas vaikščiojimu, mankšta, važinėjimu dviračiu, seksas, vienžo kuo aktyvesnis judėjimas.

2. Be to, kad riboji kalorijas, reikia SVEIKAI maitintis: nevalgyti lėtai pasisavinamo ir riebaus maisto (atsisakyti bulvių (ypač čipsų), bulkos, pyragų, riebios mėsos, gyvulinės kilmės riebalų, saldumynų, riebių pieno produktų (sūriai, grietinė, sviestas), etc.), o stengtis valgyti sveiką maistą (ryžiai, žuvis, liesa paukštiena, kruopos (grikiai, avižos, etc.), dribsniai, makaronai be riebaus padažo, daržovės, vaisiai, liesa varškė, etc.).

3. Metant svorį reikia greitinti medžiagų apykaitą. Tuo tikslu maitintis reikia REGULIARIAI ir tvarkingai – kas dieną valgyti tuo pačiu metu (tuo paros metu virškinimo sistema įpranta prie maisto gavimo, suaktyvėja ir geriau pasisavina maistą). Valgyti dažnai (5-6 kartus per dieną) ir po mažai. BŪTINAI nepraleisti pusryčių, jei jau badaujat, geriau praleiskite pietus, vakarienę, o pusryčių praleidimas lemia tai, kad kūnas negauna maisto 15 ir daugiau valandų (naktis plius diena iki pietų), kas labai stabdo medžiagų apykaitą (o po to, dėl išsekimo ir alkio dažniausiai vistiek prisiryjama nemažai ir svoris nekrenta).

4. Gerti ne mažiau 2L vandens per parą. Ne limonadų, ne sulčių, ne gėrimų, o VANDENS (tinka ir arbata).

5. Vartoti specialiai svorio metimui skirtus maisto papildus:
- actą (natūralia forma su vandeniu ir medumi arba piliulėse (piliulėse actas kažkodėl vadinasi "obuolių sidras");
- chromą (pigiausiai gaunasi pirkti "gamtos namų" gamybos chromo pikolinatą – jis gan deficityvus, berods yra vaistinėje prie "holiday inn");
- galit pabandyti specialias žolelių arbatas.
Šie produktai ne tik nekenkia sveikatai ir padeda mesti svorį, jie taip pat reguliuoja organizmo medžiagų apykaitą, skatina raumenų augimą, greitina riebalų deginimą, stiprina kūnelį, mažina potraukį saldumynams. Tačiau poveikis pradės jaustis tik po mėnesio ar dviejų, kai sako, bez truda nivytaščis i rybku iz pruda.

6. Vartoti pagrindinius reikalingiausius vitaminus (žr. straipsnį apie vitaminus). Bendras organizmo sveikatingumas skatina gražaus, liekno kūno formavimąsi, reguliuoja medžiagų apykaitą, degina riebalus.

7. Jei norit numesti svorio, patartina mesti gerti ir rūkyti.

Na, "kačialkėje" prie treniruoklių jau ne tik metamas svoris, bet formuojami raumenys, t.y. kūnas keičiamas kiek tiksliau. Vien laikantis dietų ir maisto papildų, svoris mažės, tačiau kai kuriose vietose suglebimas kaip buvo taip ir bus. Dėl to kai kurie renkasi svorio metimo pagalbinę priemonę treniruoklius. Kaip žinia, "kačialkėse" ne tik metamas svoris, bet ir priauginėjamas svoris. Čia taisyklė paprasta: daug mažo krūvio pratimų – svoris krenta, mažai didelio krūvio pratimų – svoris (raumenų masė) auga. Bet didžiausias svorio reguliavimo faktorius vis tik yra mityba.

Nepamirškite, kad išvaizdai ir kūno formoms dar labai svarbi teisinga laikysena. Visada būkite įtraukę ir įtempę pilvą, nesikūprinkite. Dauguma gražiai nuaugusių "kultūristų" atrodytų visai kitaip jei atpalaiduotų pilvo raumenis. Iš pradžių taip įsitempus būti sunkoka, bet vėliau, įpratus, tai visai paprasta – tiesiog apie tai negalvoji.

Kol kas tiek.

P.S. įvairių žmonių metabolizmas priklausomai nuo genų ir kitų faktorių labai skiriasi. Dėl to kažkas gali ėsti viską iš eilės ir nestorėti, o kitiems mesti svorį sunku. Ypač sunku numesti svorį tiems, kas labai ilgą laiką turėjo viršsvorio. Todėl stenkitės per daug nesiremti aplinkinių pavyzdžiais ir neprisigalvoti savų sistemų, nedaryti originalių išvadų ir neatradinėti dviračių.

2004 m. liepos m?n. 02 d.



Komentarai 




Daktar 2008-02-29 00:20:38
na visu pirma reiktu gerti slapala



MMMMMMMMMMMMMMM 2007-11-30 14:17:15
STRAIPSNIS- VERTAS DEMESIO!!! RASAU IS PATIRTIES;)



xxx 2006-02-28 17:15:30
Geriausias budas sukusti ir islaikyti skaiscia oda ir plaukus iki senatves - vakarais isgerti po pora saukstu graikisko alyvuodiu aliejaus



Старый перник 2006-02-16 15:22:10
Бесплатная порнуха со знаменитостями!!!
100% никакого обмана.Русские и забугорные звёзды!
Пройти в Google по фразе:"Ацкое видео"
Много ХХХ-видео материала.....



Ilonce 2005-11-30 17:41:07
Regina, tu apsiramink su savo reklamytem, cia zmones rimtai bando pakalbet... Antsvoris yra problema. Ir tai supranta tik ji turintieji. O jo atsikrate pasijunta laimingi, pilnaverciai ir pamato pasauli kitoki.... As tai patyriau... Tik dabar vel priaugau ta svori-visa esme idealu savo svori islaužikyti....



aAa 2005-09-02 15:20:20
hahaha! her-ba-laif! her-ba-laif!
kiek, Regina, litų gauni nuo kiekvieno parduoto herbalaif papilduko? :)



Regina 2005-09-01 19:38:25
Geriausias, lengviausias ir SVEIKIAUSIAS budas mesti arba priaugti svorio yra naudoti Herbalife maisto papildus. Praktika, konsultacijos, pardavimas.
Regina 868219573



Regina 2005-09-01 19:37:44
Geriausias, lengviausias ir SVEIKIAUSIAS budas mesti arba priaugti svorio yra naudoti Herbalife maisto papildus. Praktika, konsultacijos, pardavimas.



negeriantis, nerukantis 2005-07-23 18:58:02
irv as isviso negeriu ir nerukau ir negersiu ir nerukysiu :P



MS 2005-07-23 18:47:42
amerikieciams reikia gerti Fairi :D



Lina 2005-07-07 19:16:19
Saunuolis Broniau - taip tau ir reikia :)
O siaip tai sakyciau Lietuvoje nera tos baisingos antsvorio problemos kaip Amerikoje, taciau ir grazaus kuno kultura tikrai ne Antikos laiku lygio. Siaip tai mielieji pagalvokim visi kiek pasikeite musu paciu gyvenimo budas per pastaraji desimtmeti.....tuoj ir i parduotuves nereiks eit - saldytuvai patys apsipirkines. Visa tai puiku, isskyrus viena spekta - musu kunau tokie patys primityvus, kaip ir pries ,,n,, simtmeciu, todel mustruoti juos reikia irgi primityviomis priemonemis :) Sekmes visiems, kas tingi - kuryboje, o kas netingi - ir kuryboje ir sporto saleje.



bronius 2005-04-27 18:35:07
nepykit, bet akivaizdu kad jus visi kalbat istikro nieko apie tai neismanydami. autorius viska labai teisingai surase, o jus matosi nei vienas nesat to bande ir jum tai atrodo neimanoma.
bet as visus tuos dalykus esu perejes ir galiu pasakyt kad visa tai igivendint tikrai imanoma ir tai toli grazu nesukels nei depresijos nei dar kazko. kaip tik pajusite kokie stiprus esat, suprasite ka reiskia sveikai gyventi ir priedo tureti toki kuna kokio nori. tai tikrai suteikia pranasuma.
aisq jus galit ir toliau belekaip maitintis, bet tik neverkit kad uzpakalis per storas ar pan. toliau rykyt lasinius, bet nesiskuskit kai i jus neziures priesinga lytis.
as kaip tik maitinuosi labai panasiai kaip ten parasyta, praktiskai identisai, ir kitokio maisto net nebenoriu. paprasciausiai kai isnagrineji maisto sudeti, tai net ir noras dingsta valgyt visokius sudus.
taip kad galit ir toliau sedet prie kompu ir augint lasinius, bet tik nesakykit kad tai kas parasyta yra per sunku. jei jum persunku- tai esat neverti grazaus kuno!!



gabrielė 2005-04-07 15:50:46
jei laikytis visų šių nurodymų,sveikai maitintis, sportuoti,vaikščioti pilvą įtraukus tai kam iš vis tada gyventi.ar kasdieninis visų šių dalykų laikymąsis suteiktų žmogui gerą nuotaiką vien galvojant apie šiuos dalykus.manau kad ne.turbūt antroji po antsvorio problemos atsirastu antra liga depresija.



auksinis patarimas 2005-02-25 12:31:58
Su mergom reikia daugiau krūštis,padeda svorį numesti,kak pit dat.



Maskatuoklis 2004-10-16 22:32:37
Del rukymo tai neteisybe - rukymas juk mazina apetita, tai akivaizdu!



Bronislovas 2004-10-13 15:02:35
Gamtos namu cromas pigesnis kainuojantis apie 16lt yra prie fabijoniskiu norfos (10 ziedas netoli) vaistineje



baronas Miunhauzenas, cianido gerbėjas 2004-08-28 03:08:41
Drįstu griežtai arba beveik griežtai nesutikti su gerb. Radvile; iš asmeninės patirties galiu atsakingai pareikšti, kad, gyvenant nepastoviai ir neracionaliai, atsitikus kritinėms situacijoms, organizmas kur kas lengviau prisitaiko ir atlaiko netikėtą krūvį, tuo būdu išvengdamas šoko būsenos, kuri, savo ruožtu, kaip tik labiausiai ir įtakoja fizinio kūno nusidėvėjimą. Analogiškas pvz.: nedidelėmis dozėmis reguliariai vartojant nuodus, organizmas palaipsniui prie jų įpranta, tokiu būdu ženkliai sumažėja staigaus apsinuodijimo (panašios rūšies nuodais, žinoma) tikimybė.



Radvilė 2004-08-15 15:42:56
Kas per daug, tas nesveika. Ekstremalios sąlygos visuomet alina organizmą, nes jis turi staiga prisitaikyti, keisti visą savo veiklą. Tai didžiulis krūvis ir stresas visam organizmui, kurį, deja, gamta sutvėrė, pritaikė kitaip ir nesitikėjo tokio akibrokšto. O ar žinai, Aduti, kad objektyvūs medicininiai tyrimai rodo visai ką kita? Mokslas sako, nuo EKSTREMALIŲ sąlygų pradžioje ypatingai suaktyvėja organizmo sistema, atsakinga už stresą (daugelis endokrininių organų, imuninė sistema). Juk ir lašas po lašo akmenį pratašo. Galop organizmas nualinamas ir GALI išsekti.



NEBEnusiminusi 2004-08-13 21:32:58
:) Ar gali būti išsigelbėjimas storuliukams- gyvenimo būdo pakeitimas visam laikui.?
Kas iš to jei žmogus numes 10 ar 15 kg, jei po kelių mėnesukų vėl tas pats?
:)))))))))))))) arba tu meti svorį, arba jis tave-neapsikentęs su pasikeitusiu gyvenimo būdu:)))



Miunhauzenas 2004-08-12 02:55:59
P.S. Ir kur kas įtikinamesni bei konstruktyvesni nei nuo šnapso ar kitų kvaišalų. Nuoširdžiai rekomenduoju.



baronas Miunhauzenas 2004-08-12 02:54:22
Ypač sveika yra mesti valgyti; jūsų kūnas visada bus lankstus ir lengvas, o be to iš reto užkandus - specefektai garantuoti



Burzumas 2004-08-11 09:42:17
A vot aš neikada nesikūdinu ir esu kūdas mošnai moŠNAI!



baisonėlis 2004-08-09 17:03:13
kas link kačialkės - darau viską po daug kartų su mažesniais svoriais ale ple vistiek 3 kg priaugau.

p.s. gerti ir rūkyti mesti nė negalvoju, papūsk man i uodegą su tokiais patarimais.



simba 2004-08-09 13:13:27
o as manu,kad tu dawei tikrai gerus patarimus:)
Saunuolis:)



Radvilė 2004-08-07 20:40:51
O as manau visai deretu nustoti valgyti. Busite ne tik senberniai, bet ir grakstumo isikunijimai :P



bykas 2004-08-06 16:27:20
gerti sveika nervams...o jei rūkai - dar sveikiau..



puza 2004-08-06 16:25:37
...kas gali but skaniau už bandele su lašinukais..slėpkim veidrodžius ir nesifotografuokime



nu jau ne 2004-08-05 13:07:01
nu pilvo itraukus tikrai nevaiksciosiu! :P


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---