:apie mus
:naujienos
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:pritonizmo teorija
:folklioras
------------------
:senberniu kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senberniu muzika
:zmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniska ezoterika
:keliones
------------------
:diskusijos



Baidariu nuoma
Reklama internete


:senberniu diskusijos
DUK    Ieškoti    Narių sąrašas    Vartotojų grupės  Registruotis 
Aprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimus    Prisijungti 

Pereiti prie 1, 2, 3 ... 24, 25, 26  Toliau rašyti atsakymą
Pagrindinis puslapis -> Senbernių portalas sukurti naują temą
Autorius Pranešimas
Adutis
Gigakrutikas


Prisijungė: 2004 06 22
Pranešimai: 2752
Miestas: Vilnius

Pranešimas2005.04.26 11:40 
Tema: NAUJA PORTALO RUBRIKA: senbernių virtuvė (receptai)
Atsakyti su citata

Žemaitė666 pasiūlė, girdėjau pritarimo šūksnkiukų, kas turi kokių įdomių receptų, atsiųskite į info@senberniai.com
tik kai rašysite, parašykite kuo išsamiau, plačiau, įdomiau. skatiname ir gumoro gyslelę.
tik nesiųskite receptų, kurie jau yra kur nors parašyti lietuviškai, arba žodis žodin išversti iš kokio užsienietiško i-puslapio.
ir atsiųskite paruošto patiekalo nuotrauką arba piešinuką (galima ir ne vieną). jei neatsiųsite, jūsų patiekalo receptą patalpinsime tik kai patys išmėginsime ir nufotografuosime.
ir dar parašykite su kuo jums asocijuojasi to patiekalo skonis ir ką primena ir kokius jausmus sukelia. ir kada ir kur geriausia vartoti (naktį, ant pagirių, lėktuve, po vandeniu ir pan.).
visi šie reikalavimai ne griežti, nebūtini, bet pageidautini.
lauksime.
:)

šį pranešimą, o taip pat ir bet kokį skatinimą talpinti mūsų puslapyje bet kokią (visiškai bet kokią!) kūrybą perduokite visiems draugams ir pažįstamiems.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje MSN Messenger
Naktibaldas
Megapūtikas


Prisijungė: 2004 08 31
Pranešimai: 2070
Miestas: Vilnius

Pranešimas2005.05.06 00:10 
Tema:
Atsakyti su citata

tai gi imesk mano recepta...kuri jau pries laika buvau parases i sia rubrika ir prasiau netrinti..:)
_________________
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Melka
Gigakrutikas


Prisijungė: 2005 03 23
Pranešimai: 1060
Miestas: Kaunas

Pranešimas2005.09.28 11:01 
Tema:
Atsakyti su citata

skanus troškinukas :)

Reikia: svogunu, cesnaku, farso, pomidoru,paprikos, keciupo, pupeliu, aliejaus, prieskoniu.
Procesas: pakepinam svogunus ir cesnakus ant aliejus, idedam farsa, su sakute sumaigom, kad butu daug mazu gabaliuku, ipilam keciupo,sudedam paprika, po kokiu 4-5 min sumetam pupeles ( turi buti is konservu arba virtos), pabaigoje -pomidorus.
skanu, sotu, o sudeti galima keisti pagal saldytuvo turini :)
_________________
Miau :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Bembis
Megakrutikas


Prisijungė: 2004 08 31
Pranešimai: 960

Pranešimas2005.09.28 11:10 
Tema:
Atsakyti su citata

Melka rašo:
skanus troškinukas :)

Reikia: svogunu, cesnaku, farso, pomidoru,paprikos, keciupo, pupeliu, aliejaus, prieskoniu.


Siūlyčiau pakeisti ketčupą pomidorų pasta, nesbokadangi į ketčupo sudėtį įeina krakmolas, kuris kaitinamas fermentuojasi ir keičia savo skonines ir kitas savybes
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Melka
Gigakrutikas


Prisijungė: 2005 03 23
Pranešimai: 1060
Miestas: Kaunas

Pranešimas2005.09.28 11:40 
Tema:
Atsakyti su citata

je patiks kita karta idesiu recepta troskinio,kurio sudetyje yra alaus :)
_________________
Miau :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
boro
Gigakrutikas


Prisijungė: 2005 05 24
Pranešimai: 1484
Miestas: Vilnius

Pranešimas2005.09.28 11:58 
Tema:
Atsakyti su citata

kuklus zakusonas prie vyno (raudono): nulupamas ir išdaromas geras prinokęs melionas. supjaustomas vieno kąsnio kubeliais. šalto (būtent, tik šalto) rūkymo kumpis (gal šoninė - nežinau kaip ana vadinasi tiksliai - žodžiu tokia šaltai rūkyta mėsa, kur be jokių lašinių) supjaustomas plonai (geriausia pirkti pjaustytą) - ilgomis plonomis juostelėmis. meliono kubelis apvyniojamas kumpio juostele, persmeigiama mediniu pagaliuku (tuo dantų krapštuku). sudedame padarytą zakuskė į lėkštę ir apibarstome džiovintu ir smulkintu baziliku. ir kokiam pusvalandžiui įdedame į šaldytuvą.
rezultatas maždaug toks: melionas saldus ir šaltas, kumpis kažkiek sūrus, nu o bazilikas viską apjungia
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Bembis
Megakrutikas


Prisijungė: 2004 08 31
Pranešimai: 960

Pranešimas2005.09.28 12:48 
Tema:
Atsakyti su citata

Bruschetta:
reikės : alyvuogių aliejaus, poros skiltelių česnako, gerai išnokusių pomidorų, bazilikų beigi prancūziško batono.

Ant keptuvės pakaitiname nedidelį kiekį aliejaus, į jį sumetame į keturias dalis perpjauto ir peiliu sutraiškyto česnako (būtinai ne traiškykle, o peiliu), česnakui apkepus į keptuve sumetame nuluptus (nužievintus) pomidorus be sėkliukių, supjaustytų, apkepiname ir įdedame druskos ir pageidautina šviežio, jei nėra - džiovinto. pakaitiname kol pomidorai kiek patęžta ir vsio.
Batoną papjaustome riekelėmis ir kišame į įkaitintą orkaitę, ten palaikome kelias minutes kad apdžiūtų. viskas. Ant batono šaukšteliu tepamės pomidorų tyrę, jei yra noro galima uždėti fermentinio sūrio arba virtų krevečių. Labai skanu su vynu, man su baltuoju :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Melka
Gigakrutikas


Prisijungė: 2005 03 23
Pranešimai: 1060
Miestas: Kaunas

Pranešimas2005.09.28 13:00 
Tema:
Atsakyti su citata

bliacha, geras savaitgalis nusimato:)
turiu pora klausimu:
Cesnako traiskymas,tai tiesiog smulkinimas?
apkepiname ir įdedame druskos ir pageidautina šviežio, jei nėra - džiovinto. ??
Praleistas zodis, gal baziliko ?
Butinai isbandysiu viska :)
_________________
Miau :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Bembis
Megakrutikas


Prisijungė: 2004 08 31
Pranešimai: 960

Pranešimas2005.09.28 13:04 
Tema:
Atsakyti su citata

Česnako traiškymas: skiltelę perpjauti į keturias lygias dalis ir padėjus ant lentelės su peilio plokštuma pertrėkšti (česnako skiltelių kokiu 2 - 3) bet viskas priklauso nuo bendro kiekio česnako turi jaustis.
Jo ten teisi baziliko :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Kilimandzaras
miglų upės irklininkas


Prisijungė: 2004 06 22
Pranešimai: 2053
Miestas: 9789 km nuo Lhasos

Pranešimas2005.09.28 16:04 
Tema:
Atsakyti su citata

bembis rašo:
česnakui apkepus į keptuve sumetame nuluptus (nužievintus) pomidorus be sėkliukių,


Bembi, tu ka - rimtai is pomidoru rankioji sekliukes? Rankos nepavargsta? :)
_________________
agrarinės genų technologijos Trojos arklys
jau turi du blogus: http://www.myspace.com/kilimandzaras
http://www.blogas.lt/kilimandzaras/
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Melka
Gigakrutikas


Prisijungė: 2005 03 23
Pranešimai: 1060
Miestas: Kaunas

Pranešimas2005.09.29 08:09 
Tema:
Atsakyti su citata

Sauksteliu gali iskabinti tas sekliukes, juk pomidoras tai ne agurkas :)
_________________
Miau :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
boro
Gigakrutikas


Prisijungė: 2005 05 24
Pranešimai: 1484
Miestas: Vilnius

Pranešimas2005.09.29 14:49 
Tema:
Atsakyti su citata

pomidorai lengvai nusilupa, kuomet juos nuplikai verdančiu vandeniu. nu o sėklas šaukšteliu, šaukšteliu...
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Zemaite666
Gigakrutikas


Prisijungė: 2004 08 12
Pranešimai: 1251

Pranešimas2005.09.29 15:07 
Tema:
Atsakyti su citata

Aš būtinai čia parašysiu. Oi, ka parašysiu...
Bet ne daba... Šūds daba yra... Atsiprašau, ka prie maisto čia taip...

_________________
Aš ne boba, aš susimoku už save.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
boro
Gigakrutikas


Prisijungė: 2005 05 24
Pranešimai: 1484
Miestas: Vilnius

Pranešimas2005.09.29 15:17 
Tema:
Atsakyti su citata

imi žalią (nevirtą) brokolį, nuplikai jį verdančiu vandeniu, supjaustau valgomo dydžio gabaliukais, imi pomidorą, jį supjaustai nemažais gabaliukais, imi mozarelos sūrio ir supjaustai kubeliais. viską sumaišome. darom padažą: truputį majonezo (arba lieso (nesaldaus) jogurto) sumaišome su išspaustos citrinos sultimis, įpilame truputį sojos, išmaišome ir užpilam ant salotų. valgom su prancūzišku batonu, dar geriau su sezamine bandele. man skanu
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Melka
Gigakrutikas


Prisijungė: 2005 03 23
Pranešimai: 1060
Miestas: Kaunas

Pranešimas2005.09.29 15:58 
Tema:
Atsakyti su citata

Ponas gal koks virtuves sefas? tokiu dalyku zinoti..
_________________
Miau :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pagrindinis puslapis -> Senbernių portalas sukurti naują temą
Pereiti prie 1, 2, 3 ... 24, 25, 26  Toliau rašyti atsakymą