Autorius |
Pranešimas |
klebonija Gigakrutikas

Prisijungė: 2006 02 10 Pranešimai: 1057 Miestas: Vilnius
|
2007.04.29 13:35 Tema: ALUS - gerti sveika |
|
|
Su sąlyga, kad esu labai kukli, tai nedrįstu siūlytis straipsniui. Bet pradedu rinkti faktus apie tai, kad alus gerti sveika.
Manau, jog daugelis yra išbandęs šio puikaus preparato įvairius modelius, daugelis išeidamas iš rinkos išsirenka keletą kolekcinių butelių, siūlo vakarą bokaliukui, todėl pasidalinkite - kokia yra jūsų patirtis santykyje su šiuo skysčiu.
Kaip tai yra peiktinas daiktas, kad pirktiniam alui atpigus Lietuviai nustoja darę naminį alų, tokį gardų ir sveiką gėrymą. Grįžkime pas savo lietuviškąjį alutį o taupysim ir skatiko ir sveikatos nemažai. © Gaspadinystės knyga. 1927, Tilžė. _________________ Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus. |
|
Atgal į viršų |
|
|
klebonija Gigakrutikas

|
2007.04.29 13:36 Tema: |
|
|
Garsioji gydytoja Filomena Taunytė teigia, kad alų gerti sveika. O kai kuriais atvejais, pasak jos, šiuo svaigiuoju gėrimu galima net išsigydyti sunkias ligas.
Alaus sudėtinė dalis apyniai yra vaistingas augalas, turintis eterinių aliejų, dervų, rauginių medžiagų, raminamai veikiančio hopeino ir hormonų.
Aluje yra mineralinių medžiagų cinko, kalio, natrio, vario, geležies, mangano ir kitų beveik visų mums reikalingų mikroelementų.
Tačiau svarbu nepamiršti, kad saikas visur reikalingas, kibirais geriamas kenks ir vanduo.
Alus geras šlapimą varantis vaistas. Inkstai vandens išskiria daugiau nei išgeriama alaus, tai gali būti pritaikyta akmenims iš inkstų šalinti.
Susirgus bronchitu galima gydytis alumi.
Gydymo eiga tokia: pirmiausia gera klizma, kad iš žarnyno išsiplautų teršalai ir gleivės, tada per dieną gerti 2 3 litrus šilto alaus. Tądien nieko nevalgyti, nes alus ir taip maistingas.
Vakare krūtinės srityje uždėti karštą kompresą ar taures. Pasak autorės, jau kitą dieną atsikosėti bus daug lengviau.
Tiems, kas dirba, gydytoja dieną rekomenduoja gerti tik šiltą vandenį, bet vakare suvartoti mažiausiai litrą šilto alaus ir dėti kompresus.
Mielės ir apyniai papildo alų vitaminais ir mineralais.
Alus gerina širdies darbą, atpalaiduoja nervus, raumenis, veikia migdomai, todėl, gydytojos žodžiais, prisigėręs vien alaus net tikras girtuoklis nesišvaisto peiliu, bet gulasi po stalu miegoti.
Saikingai vartojamas alus gerina virškinimą, žarnų peristaltiką, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, pagyvenusiems žmonėms stiprina smegenų funkciją, šalina stresą, baimę, įtampą ir net agresyvumą.
Sveikam vyrui butelaitis alaus per pietus norma ir vaistas, o du butelaičiai kelias kepenų cirozės link.
F. Taunytė persėja neužgerti alaus kitokiu alkoholiu.
Maišantys alkoholinius gėrimus dažnai pasiunta ir tampa neprognozuojami, teigia ji. _________________ Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Adutis Gigakrutikas

Prisijungė: 2004 06 22 Pranešimai: 2752 Miestas: Vilnius
|
2007.04.29 18:15 Tema: |
|
|
jo, žinau, kad alus gerti sveika. net knygą apie tai mačiau. bet mano jautriam pilvui alus normaliai virškinti sunku.
o išgerti bonką, bet neatsidaryti antros - sunkiai įgyvendinimas stoicizmas :) |
|
Atgal į viršų |
|
|
klebonija Gigakrutikas

|
2007.04.29 19:22 Tema: |
|
|
Gal be reikalo panaudojot sąvoką - stoicizmas, nes čia ir būtų tikras stoiškumas atsidaryt antrą ir neatsisakyt trečios ir viso, kas po to seka. Ir rytdieną išgyventi nesipriešinant. (Na tai po pirmą)
Eech jesli by zbylas moja mečta... (c) Skraidantis laivas _________________ Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus. |
|
Atgal į viršų |
|
|
bz Megakrutikas

Prisijungė: 2007 04 16 Pranešimai: 593 Miestas: Jeruzale
|
2007.04.29 19:29 Tema: |
|
|
o alus ir prostata turi sasaju? Hern fon medikai, pakomentuokite plyz. Nes pas uosvi visados geriam trejos ir devyneres. Ir jis man visada po pusvalandi aiskina, kaip negerai yra alus vyriskai prostatai.
visgi gert su uosviu yra visai smagu. _________________ Pasaulis su savo nelygumais iš tiesų idealus! |
|
Atgal į viršų |
|
|
EpoH Nuliovas

Prisijungė: 2006 02 24 Pranešimai: 81
|
2007.04.30 11:52 Tema: |
|
|
Siulau, Klebonija, itraukt i savo sarashus Antano alu :D Va shitas tai legendinis alutis - tik gaila jo neber jau. O taip tai Varniu pazhiba kadais buvo :lol:
beje, alus moterom labai naudingas! Patartina vietoj plauku kondicionieriaus naudoti. _________________ My life is falling to pieces - somebody put me together? |
|
Atgal į viršų |
|
|
klebonija Gigakrutikas

|
2007.04.30 12:15 Tema: |
|
|
Antano alaus man regis vis dar galima Telšių apylinkėse įsigyt.
Tai ta proga - gal šiandien kas taip sveiko ir naudingo gėrimo vakare? _________________ Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus. |
|
Atgal į viršų |
|
|
EpoH Nuliovas

|
2007.04.30 12:20 Tema: |
|
|
Teisingai mastote sakychiau gerbiamoji. Labai toliaregishkas zhvilgsnis ;) _________________ My life is falling to pieces - somebody put me together? |
|
Atgal į viršų |
|
|
klebonija Gigakrutikas

|
2007.04.30 13:10 Tema: |
|
|
Tai, maloningieji ir maloningosios, ant vakaro grįšiu visa spindinti periferine laime ir perdžiūvusia gerkle :)
Taip kad. Turėkit omeny. Šiandien kol kas ir nusiteikusi neagresyviai, o taip atsitinka labai nedažnai :) _________________ Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus. |
|
Atgal į viršų |
|
|
Zemaite666 Gigakrutikas
Prisijungė: 2004 08 12 Pranešimai: 1251
|
2007.04.30 13:38 Tema: |
|
|
EpoH rašo: | Siulau, Klebonija, itraukt i savo sarashus Antano alu :D Va shitas tai legendinis alutis - tik gaila jo neber jau. O taip tai Varniu pazhiba kadais buvo :lol: |
KAzi nuo kada Varniu? eigu Antans telsiskis, Telsiuose alu daro, o ziba, ka nors pasiusk, Varniuose... Chm... Idomiai, sakyciau... :)
Per musu simtadieni Antano alaus backos ritinejosi... :) Du bokalai per mazai, o trecio pabaigos nebepamenu... O skanus toks ir nestiprus atrodo visai... :) _________________ Aš ne boba, aš susimoku už save. |
|
Atgal į viršų |
|
|
be sijono Gigakrutikas

Prisijungė: 2007 02 15 Pranešimai: 1365 Miestas: kaimas prie miškų ir geležinkelio ir dar upės
|
2007.04.30 15:33 Tema: |
|
|
O man Telsiai asocijuojasi ne su kokiu ten antanu ar alum, o su superiniu, fantastiniu teatru. Paciu geriausiu periferiniu teatru visoje LT, daznai aplenkianciu ir Vilnietiskuosius profu teatrus remiamus per visus galus valstybes. _________________ esu maloniai durna kad visiems būtų maloniau šalia protingiems |
|
Atgal į viršų |
|
|
Zemaite666 Gigakrutikas
Prisijungė: 2004 08 12 Pranešimai: 1251
|
2007.04.30 15:43 Tema: |
|
|
be sijono rašo: | O man Telsiai asocijuojasi ne su kokiu ten antanu ar alum, o su superiniu, fantastiniu teatru. Paciu geriausiu periferiniu teatru visoje LT, daznai aplenkianciu ir Vilnietiskuosius profu teatrus remiamus per visus galus valstybes. |
Tas irgi yr tiesa... _________________ Aš ne boba, aš susimoku už save. |
|
Atgal į viršų |
|
|
EpoH Nuliovas

|
2007.04.30 18:09 Tema: |
|
|
O man tai neteko su tuo ju fantastishkuoju teatru susidurt... tad negaliu nei patvirtint, nei paneigt shito fakto. vat teip vat. ir apskritai visas gyvenimas kazhkox fantastishkas teatras... _________________ My life is falling to pieces - somebody put me together? |
|
Atgal į viršų |
|
|
Gizmo Fetišas

Prisijungė: 2005 09 29 Pranešimai: 2258 Miestas: Vilnius
|
2007.04.30 19:22 Tema: |
|
|
Sako, anądien matė neblaivų Valentą Užupyje ... Betgi žmogelis ten vienas praktiškai ir aria - tai ir atsipalaidavo nabagas. Na, žmona jam padeda - čia jau "be kalbų" - juk Šnekučio virtuvė ant jos pečių irgi kulinarinių sugebėjimų "laikosi". Vat tik sūnus, matyt, "įdėtų" vilčių nepateisino. Reiks rytoj pračekint, kaip ten Morkūnas "laikosi" ... _________________ NIEKŠAS |
|
Atgal į viršų |
|
|
klebonija Gigakrutikas

|
2007.05.01 11:14 Tema: |
|
|
O apskritai Valentas neretai vartoja, ir todėl matyt yra sveikas ir drūtas, nors jau ir anūkų turi. Bet va ta ramybė ir liūdesinis jautrumus matyt irgi nuo alaus.
Gaila, kad taip šalta. Nes tie staliukai lauke man labai patiko. Ir nikotino lazdelę pasmilkyt malonu lauke ramiai prie stalo. _________________ Kuo toliau, tuo viskas bus blogiau. Patikėk. Aš tai patyriau. Du kartus. |
|
Atgal į viršų |
|
|
|