:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


filmų paieška  
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Naujausi   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9    Šūdai  Pusė velnio  Zašibys





Turėjimo kultas ir daunloudų manjakai

Per kažkurį kino festivalį, skambant puikiai kažkokio multiko titrų muzikai, išgirdau šalia sėdėjusio jauno žiūrovo aistringus žodžius draugei: "Noriu šitos dainos!". Anksčiau bohemščikai svajodavo pamatyti uždraustą stagnacinėje Lietuvoje, tolimo užsienio kapitalistinės laisvės išperėtą filmą, klausydavosi traškančio Liuksemburgo radijo su tikslu išgirsti sudievintus "bitlus". Pamatyti... Išgirsti... O dabartiniai meno vartotojai dažniausiai turi kitą uždavinį: Turėti! Ir ne tik meno. Vartotojų visuomenė tampa turėtojų visuomene.

(Trumpas nukrypimas: Pamirškite kliedesius apie tai, kad internetas - liga, kur jaunimas praleidžia bemieges naktis. Internetas tėra tik priemonė įvairiems dalykams daryti. Kaip lygintuvas, pašto vagonas, televizorius, bankas, popierius, kelio ženklas, rašalas ir t.t. Kažkas prie tos priemonės praleidžia begales laiko, pati priemonė dėl to nekalta, be to, tai kiekvieno asmeninis reikalas, kur jis nori savo laiką leisti. O jei kas labai "parinasi", kad internetas išstumia knygą, o kinas išstumia teatrą, o televizorius išstumia radiją, tai tiesiog gerkit daugiau arbatos ir "nesiparinkit". Na išstums, na mirs, ir ką? Ir kas atsitiks tada? Būtinai norit, kad jūsų vaikai būtų lygiai tokie pat, kaip jūs? Atsiribokit nuo didybės manijos. Vienžo ne apie tariamas paties interneto blogybes čia šnekėsiu. Vsio, grįžtu prie temos...)

Turėjimo kultas klęsti įvairiose srityse, ale interneto stebuklų dėka, labiausiai plinta būtent neapčiuopiamybių kaupimas, o gobsekiškos ir coliukės sužadėtinio kurmio savybės turi puikias sąlygas suvešėti bet kuriame iš mūsų. Anksčiau panašius žmones vadindavo kolekcionieriais. Dabar irgi turbūt taip pat vadina. Tik dabar beveik viską galima paversti į vienetukus ir nuliukus ir perkelti į konpiuterį. O ten telpa labai labai daug. Paskaičiuokime: prieš kelias dienas aptvarkiau savo kompe turimas mp3 (taip pat ir mpc, ogg - viską, kas muzika) bylų sankaupas. Kokį ketvirtadalį viso turto ištryniau, nes supratau, kad niekada jo neklausysiu, likusius "įsikepiau" į DVD-R diskus. Išėjo 4 DVD-R'ai po 4,7Gb, iš viso apie 18Gb. Muzikinių bylų dydis labai skiriasi (kokybė nevienoda, dainų ilgis, etc.), tačiau sakykime, kad viena daina vidutiniškai užima apie 5Mb. Paskaičiavus ir stipriai suapvalinus į maženiąją pusę, gaunasi, kad per pusdienį pasidėjau į kolekciją apie 300 muzikinių albumų. Jei pirkčiau juos parduotuvėje - sumokėčiau, sakykim po 40 litų už kiekvieną, gaunasi viso 12 tūkstančių litų. DVD-R diskai man kainavo keliolika litų. Tūkstantį kartų mažiau. Vietos užima kelis šimtus kartų mažiau. (Kad neperku orginalių diskų, o naudojuosi vogta intelektualia nuosavybe, nesididžiuoju, tačiau tai atskira tema (meskit į mane akmenį - gal pataikysit)).

Kaip matome kolekcionavimo galimybės prieinamos ir neturtuoliams. Labiau nei prieinamos. Praktiškai guli padėtos ant stalo ir aistringai dejuoja: "paimk mane, paimk mane...". Kas turi internetą, tas ir ima.

Bet apetitas auga bevalgant, tokia jau žmogaus (o gal tik lietuvio?) natūra, kad jei duoda, reikia imti. Ne tiek, kiek reikia, o tiek, kiek duoda. O internetas duoda gausiai.

Tiesa, kad "parsipūsti" naudingų duomenų iš interneto, reikia šiek tiek laiko, taip pat šiek tiek įgūdžių, būtina žinoti reikiamas programas, arba turėti priėjimą prie reikiamų FTP serverių. Na, ir šiek tiek investicijų į kompiuterį, interneto ryšį ir laikmenas (visi trys vis dar pinga). Tačiau tokių įgūdžių imliam dvimpirmo amžiaus žmogui netrūksta. O kai pradeda sektis su daunloudais (parsisiuntimu iš interneto), atsiranda iliuzija, kad turime net išskirtinių gabumų ir taip pajaučiame savo vertę.

Duomenų kaupimo mąstai yra pasakiškai greiti dar ir dėl informacijos savybės žaibiškai daugintis (turbūt visi girdėjo informacijos pasidalinimo palyginimą su obuolio pasidalinimu). Na, o aptariamos temos pradžių pradžia buvo žaibiškas informacinių technologijų išvystimas bei paplitimas. Bet dabar pakalbėsime apie žmogiškąjį faktorių - tai, ką pavadinau "Daunloudų manjakais". Juos sąlyginai galima suskirstyti į 4 rūšis: žaidimų, programų, filmų ir muzikos daunloudų manjakai.
Aptarkime detaliau.



1. Žaidimų parsisiuntimo manjakai.
Prie jų ilgai neapsistosime. Dauguma tų, kurie siunčiasi žaidimus, juos ir žaidžia. O kadangi kompiuteriniai žaidimai užima nemažai laiko, pačiam jų sintimui to laiko nėra skiriama tiek daug. Pasirodo koks naujas žaidimas, parsisiunčia ir žaidžia. Na, gal dar atnaujinimus parsisiunčia, gal dar pažaidžia su draugais ir internete. Su šitais viskas tvarkoj. Žaidimų daunloudų manjakais tikslinga vadinti tik tuos, kurie siunčiasi žaidimus (būtinai naujausius!), pažaidžia truputį, meta šonan ir puola siųstis kitą. Vien tam, kad siųstis ir draugui pasigirt.

2. Programų parsisiuntimo manjakai.
Ooo!... Šitie išsiskiria tuo, kad jais gali tapti bet kuris. T.y. programų siuntimosi manjakizmo neriboja etniniai, socialiniai, politiniai, lytiniai ir kitokie aspektai, juo užsikrėsti gali bet kas. Taip yra dėl to, kad ir programų esti įvairų įvairiausių: žodynai, piešimas, dizainas, mokymasis, pramogos, apskaita, užrašų knygutės, žadintuvai, sekliai, paieškos, muzikos, vaizdinių duomenų kūrimas/redagavimas, albumai, automatizavimo programos, programos, kuriančios kitas programas ir t.t. ir pan. Kiek gyvenimo sričių, tiek programų. Kiekviena programa dažnai išleidžiama naujomis versijomis ir dar turi atnaujinimus ir patobulinimus (pvz., Microsoft Office 2008 XPPro Service Pack 7). Kame čia pasireiškia manjakizmas? Ogi tame, kad programos turėtų būti naudojamos tada, kai yra poreikis jas naudoti, t.y. reikia susimodeliuoti savo pudeliui šukuoseną - parsisiunti pudelių šukuosenų modeliatorių "PudelHairPro 7.029" ir sukuri šukuoseną savo numylėtiniui. Daunloudų manjako gyvenime gi viskas apsiverčia: ne programos poreikis skatina siuntimąsi, o tiesiog tėra nesveikas poreikis siųstis, iš kurio gimsta kiti, menami poreikiai (juk reikia kažkur panaudoti naują programą). Taip ir gaunasi, kad siunčiama viskas iš eilės, o po to galvojama, kur tai panaudoti. Tas pats su programų atnaujinimais. Sakykim, programų siuntimosi manjakas turi Word 2000 ir naudoja jį kartą per mėnesį kažkokiems savo užrašams. Būtų viskas gerai, bet daug dažniau nei kartą per mėnesį jis bando parsisiųsti atnaujinimus, o vieną nuostabią dieną gauna Word 2004! Tada jis labai džiaugiasi ir krykštauja visiems sutiktiems gatvėje ir siūlo gautą naują programą draugams. Ir toliau tebenaudoja ją kartą per mėnesį porai eilučių parašyti.

Arba yra antivirusinė programa "Brazauskas Antivirus 7". Sėdi ji sau kompiuteryje ir saugo duomenis nuo virusų. Ir virusų nėra, kadangi ji laiku savo virusų duombazikę atsinaujina. Tačiau daunloudų manjakui neramu. Niežti pirščiukai. Jis ieško dieną, dvi, savaitę, mėnesį ir pagaliau randa "Brazauskas Antivirus 8.3 XP". Valio! Susiinstaliuoja ir džiaugiasi. Nes duomenys dabar apsaugoti. "Bet jie juk buvo apsaugoti ir prieš tai?"- nustebsite jūs. "Na, taip..." - atsakys manjakas, "bet šita nauja versija kokia tai geresnė, kaip tai kažkaip geriau gal apsaugos, saugiau..." Taip priemonės tampa tikslu, o turėjimas įprasmina pats save.

3. Filmų parsisiuntimo manjakai.
"Matei Ridiko kronikas?" -"Ne, dar nerodo kino teatruose..." -"Aš irgi nemačiau, bet jau turiu kompe! Jaūti jėgą? Tą, kur dar tik reklamuoja, aš jau TURIU kompe!".
Filmų parsisiuntimas iš interneto labai geras ir naudingas dalykas, taip galima gauti filmų, kurių kitais būdais niekaip nerasi. Bet filmų siuntimosi manjakui svarbu ne geras, o naujas! Gi geriau žiūrėti nematytą šūdą, kurio ir kiti nematė, negu gerą filmą, kurį kažkas gal jau matė. Na gerai, filmus per kompą žiūri daug kas ir tai nėra blogai, kad ir kaip įkyriai pavieniai snobeliai zystų apie "kino mirtį" ar verkšlentų apie dramatiškas transformacijas iš 8mm į videokamerą, ir jaukios, kiną priartinančios prie žiūrovo kino salės vietos užleidimą distanciniam vaizdo grotuvo pulteliui. Tačiau manjakiško filmų daunloudintojo, kuris siunčiasi tik tam, kad atsisiųstų, dalia liūdna. Daug laiko jis praleidžia rūpindamasis filmų parsiuntimu, talpinimu, perrašymu, dažniausiai iš didelio noro būtinai viską pamatyti pirmam tenka žiūrėti prastos kokybės kopijas, o iš didelio noro girtis prieš draugus, tenka žiūrėti filmus, kurie visame mieste afišose reklamuojami - pasirinkimo galimybės ribojamos.

4. Muzikos parsisiuntimo manjakai.
Šie skiriasi nuo filmų siuntimosi manjakų. Visų pirma dėl to, kad muzika toks dalykas, kurio yra daug kartų daugiau. Bet koks garsas gali tapti muzika. Jį įrašyti ir platinti nesunku. Jei muzkos kūriniais laikysime dainas, o ne albumus, tai jų kasmetinis derlius pranoksta kino filmų derlių tūkstančiais kartų. Todėl dažniausiai tie, kas siunčiasi muziką, siunčiasi ne bet ką, dažniausiai muzikos daunlouderiai yra vadinamieji melomanai - besidomintys šiuo menu žmonės, sugebantys atskirti grūdus nuo b'Avarijos vaikinų. Vienas iš mano draugų - muzikos siuntimosi manjakiškuoju sindromu užsikrėtusysis neseniai taip išsidavė: paprašiau jo parsiųsti tam tikrą dainą, man bežiūrint į siuntimosi programos paieškos laukelį jis įrašė grupės pavadinimą, tuoj surado visą grupės diskografiją ir jau norėjo ją siųsti, tik aš jį sustabdžiau ir priminiau, kad man tereikia vienos dainos. Jis, berods ir pats savimi nusistebėjo. Štai koks klastingas turėjimo kultas. Nepakanka patikusio kąsnelio, godžios rankos griebia gabalą, kokį tik pajėgs aprėpti gerklė. Visų tų diskografijų siuntimąsis ir perklausymas nėra blogai, tik kad labai daug laiko sugaištama vien siuntimo administravimams, perrašymui į laikmenas, "geresnės kokybės" paieškoms (tik nereikia man kabinti makaronų, kad bitreitas toks jau svarbus ir kaip visi jūs jaučiate kokybės skirtumą - taip, 128kbps nuo 254 kbps ant geros aparatūros atskirti galima, tik jau ne 160kbps nuo 192kbps ant kompo kolonkių, nusipirktų už 75 litus).

Žmogus vienu metu gali sirgti keliomis siuntimosi manjakizmo rūšimis, arba (ypač sunkus atvejis) visomis iš karto. Tokius atskirsite iš patinusių paakių ir manjakiškai paklaikusio žvilgsnio.

Šiaip siuntimosi manjakai bei turėjimo kulto tarnai naudingi ir nepavojingi (išskyrus kai kuriuos programų daunloudinimo manjakiškumo pasireiškimo atvejus, kai parsisiunčiama nežinia kas, nuolat norima išbandyti "kuo naujesnį" "kuo geresnį" produktą ir taip kartais prisikviečiama virusiukų arba "užlenkiamas" kompas).

Daunloudų manjakų teikiamomis draugiškomis paslaugomis dažnai ir sėkmingai naudojuosi. Ko gero ir pats esu turėjimo kulto šiek tiek parklupdytas. Bet aš kovoju su juo! Reiktų suburti anoniminių daunloudų manjakų klubą: "Laba diena. Mano vardas Adutis. Aš turėjimo kulto vergas. Bet aš jau 5 dienas nebuvau pasileidęs eMulės! Valio!"

Žiūrėkit, nepapulkit ir jūs į bergždžio turėjimo spąstus, nes ilgianiui galit pasiklysti turimose kolekcijose ir netyčia tapti nelaimingais.

Adutis.

2004 m. rugsļæ½jo mėn. 29 d.



Komentarai 




zile 2009-06-11 09:29:29
;)



tomux 2009-05-23 20:55:19
o as turiu zmule sha sha... net geriau uz zmule



babene 2008-08-31 20:06:28
programa parsisiust;i zemule išsirenki siuntimo tipa -programos y laukeli irasai antivirusines pavadinima ir parsiūs



Karolina 2008-01-02 23:05:01
bled nesuprantu kas do chebra pa jus vieni ant kitu varot,bet kad padet snesugebat,bandziauw blin pagal vieno patarima parsisiust filmu,be hujava znajit kas jis do kausas galvojants kad mes visi rusiskai mokam,krc uzsipisauw grabaijs ir nieko,tad tie kurie ieskot konors geriau nepasitikeket kitais



rokas 2007-12-10 14:57:30
debilai visai is protejot su tokiom programom tik virus parsisiusit



Almantas 2007-11-10 18:11:47
rasykit per google free donwload emule ir parsisiusit arba aikit i bestdownload.com arba donwload.com



filmu manjakas 2007-11-10 01:52:27
varykit i zamunda arba SharElita... dekot nereikia



as 2007-10-04 12:34:51
gadys



Ramuniux 2007-09-27 17:34:50
As esu downloudu maniakas. Bet po truputi gydausi :)



saaaaaa 2007-08-28 16:01:36
lbas visiem ar galit man parsiust emule programa skipe tokia akvile29



reikia ieskoti 2007-08-21 11:50:21
Cia tiems kurie filmus nori ziureti su rusu vertimu. interneto puslapiai is kur juos parsisiusite nemokamai. Gal kai kur dar reikes prisiregistruoti.
www.progs.kiev.ua/category/films
www.hanger.org.ua/
hotstuff.com.ua/films/
www.puzan.ru/forum/2



tadas 2007-08-02 20:07:24
maziai visi esat



tomaz 2007-07-31 12:29:10
turiu daug filmu naujausiu galiu atsiusti skype tomuxx59



pupuliukas 2007-07-12 19:37:45
sarui,siuskis is emules,ziauriai geru filmu yra,pvz.kaip;negyvuju namas.



pupuliukas 2007-07-12 19:34:07
karibu piratus siuskis is emules as gavau visas dalis



eglužė ]:) 2007-07-08 20:21:44
ei sveiki...gal kas gali per skype atsiust KARIBU piratus nesvarbu kokia dali kad ir pirma ;DDD buciau ziaurei dėkinga zmogeliukai ;] mano skypė eglutė399



jurgita 2007-06-27 18:13:39
kas turi torrent.lt pakvietimu atsiuskit i one jurga-utena@one.lt arba i skaipa karamele827 labai aciu



TnX 2007-06-08 23:57:08
Gal kas turit filmą "Jėzus iš Lietuvos"?
Nežinau iš kur gauti :(



Linksmas :) 2007-05-12 19:03:31
e kas galit atsiuskit filmu per skype :) mindaugas10 bus uzraasyta nikas pats Linksmas :) dekui is anksta :P



as :P 2007-05-12 19:02:07
ka lopai???:DD



gabija 2007-05-11 21:03:26
atsiuskit kokiu filmu per skype gabija3333 asiu labai



xxandriusxx 2007-05-06 17:51:41
gal kas nors gali pasakyti kaip parsisiusti eDonkei programa



gfh 2007-04-06 12:55:51
www.hmmmmmmmmmm



koks skyrtumas 2007-04-05 19:05:37
nu jau dakniso is kur jus siunciaties tuos filmukus?????????????????????????????????????????????????????????????????:|||||||||||



Pedikai 2007-03-24 22:25:56
As turiu emule cha;DDD



ernestas prokopovic 2007-03-15 20:11:11
gera raw



tadux 2007-03-06 20:02:39
reikia man geros programos per kuria galeciau atsisiusti muzikos is interneto,,,, kas galetumet pasakyt?



2007-03-06 20:02:04
reikia man geros programos per kuria galeciau atsisiusti muzikos is interneto,,,, kas galetumet pasakyt?



LT 2007-03-01 22:16:24
baikit stumt taip baisiai



as 2007-02-28 20:20:08
cha cha as turiu emule :P jei ka reikia rasyk i skype (povilas838)



tadux 2007-02-21 22:46:05
tai pasakysit is kur atsuisiust emules programa?



tadux 2007-02-21 22:44:11
sveiki,,, as ir noriu suzinot kaip persisiusti emule programa?



berniukas 2007-01-27 11:19:13
kas zino is kur muzikos galima parsisiust?



Pofke 2007-01-22 03:24:22
Jowa parasyk man y skype povilas838 ir as tau atsiusiu Emule



batista666 2007-01-16 14:11:11
kaip parsiust programa ativirusine



kkkkkkkkkkaaaaaaaaaaamiiiiiiii 2007-01-11 20:56:54
gal kas nors gali pasakyti is kur galima parsiiusti nemokamu filmu



a 2007-01-03 19:45:13
dcpp.net/download/
www.emule-project.net
ir t.t.
zyzlos...



SARAS 2007-01-03 11:16:02
TAI GI ATRASIKIT IS KUR GAUTI NEMOKAMU FILMU



SARAS 2007-01-03 11:12:30
www.atsiuskit koki nors nemokama saituka kur galeciau atsiusti kokiu nors filmu. PLEASE MAN LB REIKIA NETURIU NEIVIENO FILMO.



Jowa 2006-12-10 16:08:09
Kaip parsisiusti emule programa?? atsakykit



eva 2006-12-05 18:06:35
kur galiman parsisiust zaidimu?isanksto dekoju...



Algis 2006-12-01 21:05:46
bukit geri parasykit is kur galima parsisiust programa kad galeciau parsisiust zaidimu, filmu ir muzikos plyyyzzzz



prometejas 2006-11-18 23:23:31
sveiki, kur rast normalia programa filmam parsisiust? dekui



gokanas 2006-11-10 18:36:13
kas nori nemokamos muzikos www.files.lt



mergytze 2006-11-07 14:09:08
labukas gal zinot kur galeciau nete rasti nemokamai atsisiusti geros muzikos buciau lb dekinga



mergyte 2006-11-07 14:07:08
jus lopai pritariu



s 2006-10-30 18:12:50
ei kaip persisiust dc++?



modex 2006-07-14 17:41:00
kaip parsisiust tasprogramas??????pleas pasakykit



robertas 2006-05-11 14:43:26
labas gal zinai is kur galima ati virusine parsiusti



2006-02-19 01:58:57
svekas...gal zinai iskuratsisu



andriuha 2006-01-21 18:25:09
sveikas kaip butu galima DC++ programa parsisiust?



)pppppppp 2005-11-21 15:15:17
nesamones kazkokios )ppppp



MomentuM 2005-10-06 18:50:58
Taip supratau, jog vogdami muzika bei filmus jauciates siek tiek geresni nei tie, kurie downloadinasi juos nerealiais kiekiais? Atsiprasau, bet as niekaip neiziuriu didelio skirtumo tarp abieju



anonimas 2005-09-21 15:56:14
jus lopai



gfhfgh 2005-08-05 23:56:06
gfhgfhhgf



Bronislovas Arunui 2004-10-13 15:12:10
RTFM ir nebus jokiu bedu... ir be to yra tam skirtu specelizuotu saitu



Arūnas 2004-10-10 21:47:57
Gerai būtų pradėjus šaunią teoritizuotą apibendrinimų temą, parašyti ir pagrindus, t.y,
1.kaip atlikti elementariausią atsisiuntimo funkciją, sakykim iš eMulės
2. Kokiu geriausiu būdu vykdyti muzikos, filmų, žaidimų paieškas
3. Kaip dirbti su antivirusiniu filtru? Pvz. pas mane yra Kaspersky, tai aš nežinau, ar turiu vis ją atnaujinti, ar ji pati atsinaujina?



s2 2004-10-08 21:57:31
aš manau, kad rečiausia muzikos manijakų rūšis yra ta, katra daunlaudina analoginių vinilų image'us. =]



Sattan 2004-10-03 19:55:09
O, aš labai laimingas būčiau, jei gaučiau Katedros gerąjį albuma 128 kbps... Daugiau nė nereikėtų, nes tas, kurį dabar valdau, tėra 64 kbps (žinojot, kad dar ir tokių bitreitų būna? Mokytojas sugebejo pagamint... :) ).



Lokys su skardine 2004-10-01 11:13:32
Mane vat liudna, kad prie filmu daunloudu manjaku nepamineti ne naujausiu filmu, o seniausiu filmu siuntejai. Kazkaip ir izeistas pasijutau. Normalus as, ar ka?

Del bitreitu - na cia jau amzinas 75 litu vertes koloneliu savininku kompleksas pries 1500 litu vertes audioapraturos savininkus... Taip, 160 nuo 192 specialiai nesigilinant tikrai nesiskiria. Bet 128 nuo 192 - kaip "Sudapilis" nuo "Svyturio".



Bronislovas 2004-10-01 08:17:36
Del programu naujumo naudojimo daug tiesios, ir ypac noras turet naujausia versija tikintis kad ji bus geresne. Bet is kitos puses, jei naudosi senienas nebus jokio progreso ir niekad negausi papildomo funkcionalumo kuris buna naujoje versijoje. manau visi protingi pasibando naujas versijas ir paziuri kas geriau, kiek geriau, o ypac koks jos darbo performancas....daznai sukas daug leciau naujiena....nors buna ir isimciu



Adu 2004-10-01 07:21:26
pastebėkite, kad minėjau kitus skaičius: 160 ir 192 ...



dzemas 2004-09-30 23:01:09
na jei tu per kompo kolonkes neskiri 128 nuo 192 bitreito, tai cia tavo problema. gal paprasciausiai neisiklausai? skirtumas tarp ju - milziniskas.



Adutis 2004-09-29 14:18:36
Kad ne, 380 Gb, kažkaip nebijau...
Mažai žinau apie dabartinę įstatymų bazę šiuo klausimu. Gal jei būtų užfiksuotas piratinių intelektualios nuosavybės kopijų pirkimo/pardavimo aktas, kuriame aš dalyvaučiau, tada ir prikabintų man ką nors, o dabar, net jei gautų orderį mano namus kratyti ir rastų mp3 - negi tai nusikaltimas? gal aš savo naudojimui juos pasidariau iš legaliai pirktų diskų (kurie jau susidėvėjo)?



380 Gb 2004-09-29 13:53:07
Yeye,

labai aktuali ir visai neskaudi (na gal tik truputi) tematika.

Daug kas, net ir is daugiau nei vidurki uzdirbanciu kolegu padejuoja kad internetas brangus, bet kai paskaiciuoji kaip aprasyta (300 albumu x 40litu = 12k LTL) gal visai ir nebloga investicija gaunasi.

Tik aisku tuos albumus tokiais kiekiais ir turime, nes jie labai accessible ir pigus. Jei taip nebutu, abejoju kad kiekvienas po 300 albumu turetume.

Nors esant rimtam kaupimo manijos atvejui galima ir be interneto issiversti, t.y. paimi harda, idedi i HDD USB case, nueini pas kolega, ir prisijunges prie USB jungties nors 100GB per pora valandu persikopijuoti galima.
Ir nieko ardyti nereikia ir varztu atsukineti ir perkrovineti.

O jei ir patogumo norisi, pas save kompe irgi nemaziausia harda patartina tureti. Pvz 200 :)


O kolega nebijote siais "Micro$ofto watchdog'o" BSA - business software aliance - ir visokiu ten RIAA rampaginimo laikais (pvz privaciu vartotoju arestavimo amerikeje atvejis) skelbti apie savo ne visai legalias piratines nuosavybes formas?



Sniegynas Kilimandzaras 2004-09-29 13:16:54
Aktualu vienok... Praktiskai sutinku su viskuo, bet labiau akcentuociau ne turejima, o naudojima. Dabartine visuomene kaip tik yra ne turetoju, o naudotoju. Tipo visi galvoja kad TURI naujas tackas, butus, bet is tikruju jie tik jais naudojasi, nes tie daiktai (oops) priklauso bankui:) Svarbus naudotoju visuomenes bruozas - jie delto nesiparina, jie megsta gyventi i skola ir nemato tame nieko blogo. Postmodernas (net gera pasidare sita zodi parasius:).
Taip ir su internetu - mes tiesiog naudojames internetu, kad rastumem kazka (ne)aktualaus. Kaip ir pats rasai, kruvos informacijos pasinaudojus internetu paprasciausiai istrinamos, reiskia esminis yra ne poreikis tureti, o naudotis (jei kada prireiktu). Zinojimas, kuo pasinaudoti, kad gautum norima zaisla ("noriu tos dainos") kelia didesnius virpulius negu pats turejimas. imho, jeigu ka:)



Mokytojas 2004-09-29 10:11:24
hm nu aš tik apie muzikos siuntimosi manijakus galėčiau paporint..

nu siunčiuosi tik tai ką, noriu išgirsti, arbo ko paprašo draugai, kartais tuo pats susižaviu ir atsisunčiu daugiau alumų, matai muzika tox dalykas, kad ji atsibosta norisi kitos, pagal nuotaiką, tūsą taip pat keiti muziką, taigi ir reikia jos įvairios ir daug...ypač jei esi melomanas
dėl bitretų pilnai pritariu, juokas ima, kai atsimenu kaip purkštavo sattanas gavęs katedros įraša 128b/s, matyt turi gerą klausą :D
o kam laikau kompe tai ko neklausau/ iš dalies tam, kad gali vėl užsinorėt klausyt, o kai kas buvo surasta per vargu, kita vertus naudojantis p2p reikia nepamiršti, kad tai ką turi, bet tau nlb svarbu, gali reikėti kitam.
kaip sakoma kompas darbo, netas darbo, vietos pakanka, tai nx trint, tegu tupi ;)


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



"Oskarai" 2006 (25)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

"Kova su šešėliu" pasakų namelyje (35)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.3): lytys ir aktoriai ("Stage Beauty", (Richard Eyre, 2004)) (1)

--- --- ---

"Vaško" aukos (12)

--- --- ---

Trys “Kino Pavasario' 05” filmai: diletanto įspūdžiai (4)

--- --- ---

Jos didenybė komedija Pt.1. "Sėkmės džentelmenai". (10)

--- --- ---

Martin Scorsese 'AVIATOR' (2004) (9)

--- --- ---

Apie ką burzgia mano benzopjūklas? ("Texas Chain Saw Massacre" (1974) prisimenant) (14)

--- --- ---

SHOGUN ASSASSIN ! (10)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.2): dievo ir velnio ženklai (7)

--- --- ---

Šiapus (16)

--- --- ---

Svetimi ir grobuonys (30)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.1) (10)

--- --- ---

Karaliaus ƃĀ¾vejo laimƃĀ« (4)

--- --- ---

SUBJ1 (13)

--- --- ---

Maitvanagiškasis vojerizmas "Jaščike"! (34)

--- --- ---

Lietuviškas internetas apie kiną (II dalis) – Culture.lt (16)

--- --- ---

Lietuviškas internetas apie kiną (I dalis) (12)

--- --- ---

Praūžė Kanų festivalis arba Kaip tapti išieškoto skonio senberniu (4)

--- --- ---