:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:kelionės kas čia per rubrika?

Adutis
Ech blia... Vasara... Atostogų metas... Atostogas apturėjau. Gera atostogauti, nereikia dirbti, galima tingėti, svaigintis, miegoti po 12 valandų per parą. Papasakosiu savo įspūdžius.




Senbernio atostogos

Ech blia... Vasara... Atostogų metas... Atostogas apturėjau. Gera atostogauti, nereikia dirbti, galima tingėti, svaigintis, miegoti po 12 valandų per parą. Papasakosiu savo įspūdžius. Tinginiaujančio senbernio įspūdžiai iš atostogų gintariniame Baltijos pajūryje.
Atvykome tiesiai į Jūros šventės sūkurį. Šįkart Klaipėda nebuvo taip sumyžta kaip prieš du metus, nes šįkart lauko kavinėms neleido pardavinėti alaus po 24 valandos. Prieš du metus, per Klaipėdos jubiliejų, į jūros šventę prisirinko labai daug žmonių iš visos Lietuvos, o tualetai buvo tik keli, o ir tie beskęstantys srutose, tai tuštinosi visi kas kur galėjo be gėdos jausmo. Pamenu, visa Liepų gatvė skendėjo myžalų upeliuose, įskaičiuojant ir Klaipėdos miesto savivaldybės pastatą. Šiais metais dochlos žuvies kvapas kai kuriose vietose taip pat buvo nustelbtas urinijos aromatu, tačiau ne taip masiškai.
Lietuvininkų aikštėje vyko diskoteka jaunimui. Jaunimas ten ir šėlo. Prikolnai atrodo daugiatūkstantinė minia svirduliuojančių kaimiečių paauglių skustomis galvomis su sportine apranga ir su plastmasiniais alaus indeliais rankose. O jų žvilgsniai turbūt man primintų įsiutintų ir skausmo apsvaigintų bulių krauju pasruvusias akis koridoje, jei koridoje kada nors būčiau buvęs ir galėčiau palyginti. Einant Manto gatve link Atgimimo aikštės vis daugiau matyti vyresnių žmonių, tačiau jie, jau nuvarginti šventės šurmulio, „įkalę“ po keletą alaus bokalų, pasikabinę žmonoms ir sugyventinėms už parankių, judėjo link namų. Viduryje gatvės mačiau tokią linksmą „sceną“: „vdupelku“ girtas jaunuolis kaukštelėjo kumštuku draugui į veidą, draugas plastiškai nukrito ir perkreipta poza išsitiesė ant grindinio, ir nebekrutėjo, tada „sudavėjas per veidą“ paėmė draugą už rankos ir bandė pakelti – nežinau kam, gal tam, kad dar suduoti, o gal - kad atsiprašyti, o gal - kad dar kartu išlakti po bambaliuką „Žaibo“, scenos pabaigos nepamačiau, nes ne maitvanagiška nuotaika man buvo ir tingėjau spoksoti į smurtą. Tik ta scena labai tiko bendram brutualaus chaoso įspūdžiui. Aplink buvo šimtai žmonių, bet anei vieno teisėsaugtvarkos pareigūno.
Atgimimo aikštėje linksmus klaipėdiečius ir miesto svečius linksmino Lietuvos „Dublineriai“ „Jonis“ arba kažkas panašaus. Ant tilto per Danės upę (per kurią keldamiesi kadaise žuvo *****niasdešimt tūkstančių lietuvių) buvo didžiausia spūstis, nes tai siauriausia žmonių srauto vieta. Teatro aikštėje šėlo „Mango“ merginos, arba Gintarė Karaliūnaitė merginos, arba „Amberlaif“ merginos arba „Bavarai“ arba kažkuri kita iš tų fonograminių aticackintų Lietuvos estrados „žvaigždžių“, o vėliau dar matėme koncerto „vinį“ legendinę kultinę auksinės disko epochos kultinę legendą grupę „Boney M“ – matėm labai iš tolo, o garsas buvo lygiai toks pat kaip per radiją, tik gal kiek prastesnis, nes dainavo gyvai. Pavargę prisėdome lauko kavinėje, palakėme, paėdėme, vėliau lauko kavinėse „užsiraukė“ alus, nelauko kavinėse nebuvo vietų, išsiskirstėme po namus.
Kitą dieną pietavome kabake „Metų laikai“. Nelabai skanu, brangu, bet ramu, tylu, nesigirdi automobilių triukšmo, graži aplinka (statulų parke). Su klaipiedskais diskutavome apie draugystės prasmę ir apie vyresnių žmonių patirtį. Bandžiau laikytis pozicijos, kad draugas – ne tas, kurį atpažįsti nelaimėje (nes nelaimė gali ir neįvykti), ir ne tas, kuris tau ką nors duoda, o tas, kuriam tu kažką duodi, t.y. kad draugystės (ir meilės) prasmė yra duoti, o ne gauti. O apie vyresnius žmones bandžiau laikytis pozicijos, kad jų ne visada verta klausytis, nes tarp vyresnių žmonių yra nemažai sumarazmėjusių ir kad kai kurie vyresni nebesitaiko prie naujų sąlygų ir duoda patarimus, aktualius jų laikui, o ne mūsų laikui. Tačiau greit pavargom diskutuoti. Tada pavaikščiojom po šventiškai pasipuošusį miestą. Buvome kruizinių laivų krantinėje, matėme seną burlaivį ir naują burlaivį-kruizinį laivą (tas juokingai atrodė – toks, kaip „Titanikas“, tik mažesnis ir su burėm), pasitrynėm po Klaipėdos pilies griuvėsius (ne šventės metu Laivų remonto įmonės teritorijon, mano žiniomis, nelabai įlysi), dar pasitrynėm po senamiestį, vėl pavargom, sedėjom prie „Kurpių“, po to „Šikšnosparnyje“, koncertų jokių nebežiūrėjome. Iš senamiestyje vykusio gatvės teatrų festivalio labiausiai patiko „Raudonųjų žibintų gatvės“ chebrytė – įpūdingi jų kostiumai buvo. Sutikau senų draugų, paplepėjome. Vidurnaktį miestą sudrebino labai neblogi fejerverkai, gražu buvo pažiūrėti, patyriau estetinį pasigėrėjimą. Ir vėl išsiskirstėm miegoti.
Sekmadienį važiavom į „HBH Pas Juozapą“. Siurbtelėjom labai skanaus alaus, prisirijom. Malačius tas Juozas, talentingas verslininkas, tik va užstrigo jo laikraštyje spausdintas pasipiktinimo straipsnis apie tai, kaip netoli jo valdų be pasitarimo su juo planuojama statyti vėjo malūnėlius elektrai gaminti. Tame laikraštuke daug kartų buvo pakartota, kad tie malūnėliai labai kenkia žmonėms, tačiau nei kartą nepaaiškinta, kaip būtent jie kenkia. Susimąsčiau tada, kaip gi tas malūnėlis gali kenkti, gal garsą kokį kenksmingą skleidžia? Labai jau piršosi mintis, kad Juozas tiesiog purkštauja dėl bet ko, kas vyksta potencialiai jo nupirktinoje žemėje be jo sutikimo.
Užsukome į Palangą, praėjome Kristaus kelią Basanavičiaus gatve, pamatėme tirštai nugultą sunykusį Palangos pliažą (kaži ko jis taip sunyko? – nežinia...), grįžome į Klaipėdą, surūkėme kaljaną turkiškoje kavinėje „Sinbado oazė“. Pamatėme, kaip turkai rūpinasi aptarnavimo kokybe (padavalka nesustodama suko ratus po visą kavinę ir, reikalui esant, pakeisdavo pelenines arba paklausdavo, ar nieko netrūksta). Dar pasėdėjome kavinėje „Senoji Hansa“ ir nusifotkinome labai šiukšlinoje po šventinių koncertų Teatro aikštėje.
Jūros šventė paliko įspūdį, kad net ir naktį, jei nesišlaistysi po tamsius kiemus, gali grįžti namo negavęs į „dūdą“. Turbūt draudimas prekiauti alkoholiu lauke po vidurnakčio išėjo į gerą.
Keletą dienų varinėjome Smiltynėn (keltas – 1,5 lito), aplankėm atjaunėjusį Jūrų muziejų, matėme labai protingo Jūrų liūto Pirato vaidinimą, daug žuvyčių, koralų, pingvinų ir kitokių įdomybių.
Dar buvom prie Platelių ežero. Nuvažiavome ten vidury savaitės vidudienį, todėl radome kaimiečių neužimtą vietą, maudėmės, patyrėme aklių (taip pat dar vadinamų bimbalais) įkandimų. Tie akliai labai įžūlūs, pikti ir gajūs – tikri lietuviai.
Praleidome dieną gražuolėje Nidoje. Ten daug turistų, ir ne tik vokiečių – daug ir lietuvių ponų poilsiavo. Nidoje poilsiaujantys lietuviai yra vagys ir ponai, iš mūsų kruvino prakaito ponaujantys, ne kitaip. Juk iš legalios algos ten nepagyvensi. Kopėme į dvasingumo viršūnę (Parnidžo kopą). Vėl maudėmės, nomavomės dviračius (valanda - 5 litai).
Klaipėdoje dar aplankėm armėniškų patiekalų restoraną „Ararat“. Ten gan skanu, tik svogunų sriubos nerekomenduoju – kažkokia taukų triedalynė. O jei nežinosit, kur Klaipėdoj pavalgyti, eikit į „Jolą“ Mažvydo alėjoje ir ten imkite labai skanią „Charčio“ (gan didelė porcija su daug mėsos – 5 litai).
Be kelionių, atostogų metu daug miegojau, truputį įdegiau. Vežiausi knygą, bet ją atsiverčiau tik kelionės atgal Vilniun metu, kadangi labai žaviuosi ta knyga (G.Cook „Black Company“), tai turbūt „užsivedęs“ perskaitysiu ją ir trečią kartą. Sklaidžiau bobišką žurnalą „Moteris“ – visai skaitomos kai kurios ten rašliavos. Supratau, kad be reikalo tiek burnojau ant televizoriaus – per jį parodo nemažai gerų filmų (bent vasarą). O gal ir ne be reikalo, nes jaučiu, kad ir po savaitės kasdieninio televizoriaus žiūrėjimo ir dabar dar nevalingai pagalvoju, kad gerai būtų kokį serijalčiką pažiūrėti. Geriau atsiriboti nuo taip lengvai įsiplieskiančios priklausomybės televizorinei tinginystei.
Visos kelionės metu pokalbiuose su draugais, pažįstamais ir nedraugais vyravo butų pirkimo/darbo/migravimų/gyvenimo „susitvarkymo“ temos. Gal tik taip pasirodė, nes dabar, išsilakstant mūsų mylimam „pritonui“, man šios temos aktualios.
Dar liko dvi atostogų dienos. Praleisiu jas taip pat aktyviai ir pasyviai tinginiaudamas. Ir dar liko vienas vasaros mėnuo. Bet per jį jau nebebus „šventė kasdieną“. Bus tik „šventė kas penkias dienas“ – irgi neblogai.

2004 m. rugpjļæ½ļæ½io m?n. 05 d.



Komentarai 




2007-08-18 11:00:26
Hello, Your site is great. Regards, Valintino Guxxi



2007-05-20 07:26:32
Hello, Your site is great. Regards, Valintino Guxxi



barauskaite 2007-03-20 11:35:37
;)



2006-08-06 22:03:42
gintare pakliuvo i avarija :( jai lb blogai su sveikta.



Anonimz 2004-09-02 14:16:34
A ka. Jau vasara baiges? reik nustot jau tada blemba



Agne 2004-08-05 23:00:40
Kas megsta,o kas ir nemegsta juros:)))As tai megstu:)))



lokys25 2004-08-05 14:41:53
Nemegstu juros,o ypatingai Palangos,jau daug geriau upe ar koks ezeras,kur nedaug zmoniu,sava chebra,daug alaus,saslyku,nu ir zinoma-pakenciamu mergu,vot cia tai poilsis per atostogas.Rekomenduociau kiekvienam kolegai.Cia tik mano senbernio nuomone.



Meškiukas 2004-08-05 14:19:46
Kad daug miegojai tai gerai, kadangi vasara organizmas labiau alinamas ir siaip dyla - miego reikia daug...(pasrebejote kaip greit susidevi siltuju krastu gyventojai, o ypac gerules)



as 2004-08-05 13:59:25
na va kaip viskas buvo bet buvo ir geresniu dalykeliu nei apsimyzusiu kaimiechiu



Aurora 2004-08-05 12:52:09
O tai Aduti, taip ne viena karta juroj ir nesimaudei?:)


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---