:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:apie senbernius kas čia per rubrika?

Adutis
Senberniai, senberniai, senberniai... Visų pirma, yra senberniai savo valia ir yra senberniai ne savo valia. Senberniai, kurie yra senberniai ne savo valia, t.y. norėtų vesti, bet jiems neišeina, nėra tikrieji senberniai. Jie labai išgyvena dėl savo tariamo vienišumo, kas dieną bijo ir graužia save dėl to, kad jų "laikrodis tiksi vis greičiau", kad jie neina jaunyn, jiems labai savęs gaila, vienišumo jausmą nuolat bando murkdyti alkagolyje ir vakarėliuose, kur galima susirasti merginų, jie labai rūpinasi savo išvaizda, nes mato save kaip produktą, kurį reikia "prastumti", kuriam reikia gyvenimo draugo, šeimos, uošvių, galų gale neturėti žmonos jiems vienaip ar kitaip yra šiokia tokia nuodėmė.




Kam reikalingi senberniai?

Tikrieji senberniai yra savavaliai senberniai. Apie juos ir kalbėsime, ir būtent juos vadinsime senberniais.

Senberniams neiškyla klausimas "kodėl jie iki šiol nevedę", senberniams gali iškilti tik klausimas "kam vesti". O iš tikrųjų - kam vesti?

    Susimąstykime, kas skatina žmones vesti:


  • Santuokos prasmė Nr. 1: Be šeimos žmogus jaučiasi vienišas. Su šeima dar vienišesnis. Norint išgerti bokalą alaus su draugu yra nuolat meluojama "savajai" apie tai, kaip svarbu buvo užsilaikyti darbe, arba kaip buvo taisomas automobilis (kuriame, tarp kitko, dėl šeimos biudžeto planavimo tenka sėdėti ir lakti alų "iš kaklo", nes nebegali sau leisti kavinės).


  • Santuokos prasmė Nr. 2: Tuoktis reikia, nes tai krikščioniška. Senberniai paprastai būna baigę bent aštuonias klases, ko užtenka, kad suvokti, jog plepalai apie iisusą christosą, pomirtinį gyvenimą rojuje, nuodėmes, maldas, atgailą ir išpažintį yra kažkokia egzotiška pasaka, kurią visi kažkodėl apsimeta priimą už gryną pinigą.

  • Santuokos prasmė Nr. 3: Vesti reikia, kad galėtum dulkintis.
    Seniai žinoma, kad dulkintis nesveika. Geriau masturbuotis ir onaninuzuotis. Ir sveikiau, ir pigiau, ir saugiau. Blogiausiu atveju galima investuoti tuos kelis šimtus litų ir įsigyti pripučiamą draugę. Jei jau vis dėlto norite šitaip žaloti organizmą, tai dulkintis sėkmingai galima ir nevedus.

  • Santuokos prasmė Nr. 4: Dulkintis nevedus - nuodėmė.
    Žr. Nr. 2.

  • Santuokos prasmė Nr. 5: Santuoka - dirva vaikams auginti, o vaikai teikia džiaugsmą, sielos ramybę ir jie parems/pradžiugins/užvaduos/paguos senatvėje.
    Paskaičiuokime: 20-25 metus kiši didelius pinigus į dykaduonį meitelį parazitą, tikėdamasis, kad jis išlaikys tave senatvėje, o užsiaugini kokį šyziką, kuris nusižudo nesulaukęs pilnametystės arba iškeliauja į užsienį arba yra bedarbis arba amžinas studentas arba pareiškia, kad bus menininku ir niekada neturi pinigų, o geriausia, ko iš jo kada nors gali tikėtis - minimalaus priedo prie juokingos pensijos arba įkišimo į senelių namus, t.y. psichuškę., taipogi kartą į penkis metus užsakys 30 sekundžių tekstą sveikinimų ir pageidavimų koncerte. Auginti vaikus organų transplantacijai - kitas reikalas. Kilnus ir pelningas reikalas, bet tam nebūtina santuoka.

  • Santuokos prasmė Nr. 6: Vesti būtina, nes visi taip daro.
    Ne visi. Senberniai ir senmergės nesiženyja, savo didingu pavyzdžiu įkvėpdami vis daugiau jaunuolių eiti šiuo ne rožėmis klotu, bet ir ne aštriais akmenimis grįstu keliu.

  • Santuokos prasmė Nr. 7: Vedus galima savaitgalį pusdieniui nuvažiuoti prie ežero su šeima, gulėti ant adijalo ir, geriant vieną skarbonkę alaus, žiūrėti kaip žaidžia ir krykštauja vaikas/-ai.
    Neapsiženyjus gi galima visam savaitgaliui su draugais nuvažiuoti prie ežero, per valandą prisilakti alkagolio iki žemės graibymo ir graibyti žemę visą savaitgalį. Tai ganėtinai linksmiau.

  • Santuokos prasmė Nr. 8: Šeima - visuomenės ląstelė.
    Ką gi, senbernis - visuomenės ląstas.


Nekalbėsime čia apie santuokas dėl netikėto pastojimo, dėl pinigų, socialinės padėties, išskaičiavimo ir panašiai. Nes ten viskas aišku. Senberniai paprastai neaukoja savo laisvės dėl turtų, o pastojimo atveju merginai liepia darytis abortą arba persileidimą arba autanaziją arba tiesiog ignoruoja.

Tokios ir panašios mintys sukirba senbernio galvoje tais retais momentais, kai jis susimąsto, o dažniau - jam kažkas primeta - niūrias mintis apie tai, kodėl jis yra senbernis. Susimąsto kelioms minutėms, apvalantis atsakymas pats labai sparčiai nutvieskia galvoje, ir savigraužiška, svetima senbernio natūrai mintis išvejama lauk.

Senberniai turi daug daugiau laisvo laiko. Laisvą laiką jie gali išnaudoti savęs tobulinimui, sveikatos puoselėjimui, svaiginimuisi, bendravimui, menui, pasaulio keitimui.

Senberniai tobulina save skaitydami knygas, spaudą, naršydami po internetą arba tiesiog mąstydami. Kai niekas netrukdo, vidutinis senbernis gali mąstyti kelias valandas iš eilės. Taip sukuriamos įvairios naudingos teorijos, meno kūriniai, nauji kalbos dariniai (žr. skyrelį "Senbernių folkoras" ir kt.).

Senberniai, būdami normalūs žmonės, tenkina savo poreikius ir instinktus.
Protingi senberniai laisvu laiku puoselėja sveikatą, nes žino, kad sveikame kūne sveika siela. Kvaili senberniai kovoja prieš sveikatą, nes tikisi, kad sveikata prieš juos neatsigręš. Senberniams, kurie rūpinasi sveikata, sveikata tampa svarbia gyvenimo dalimi, patenkina "rūpinimosi kuom nors" poreikį, be sveikatos puoselėjimo jų gyvenimas taptų pilkas, neįdomus, beprasmis. Minėtą poreikį senberniai taip pat gali tenkinti susirasdami draugę, sugyventinę, paną, mergą, bobą - kaip pavadinsi taip nepagadinsi. Dalimi "rūpinimosi poreikio" tenkinimo objektų taip pat gali tapti naminiai gyvūnai, transporto priemonės, daiktai, meno kūriniai, nekilnojamas turtas.
Dvasinį peną senberniams teikia bendravimas su kitais senberniais, kompiuteriniai žaidimai, gamta, menas bei pornografija.
Senbernis yra artimas gamtai. Vieni dažniau, kiti rečiau, bet visi senberniai karts nuo karto susilieja su gamta. Susiliejimas įvyksta kai prisigėrus iki žemės graibymo yra graiboma žemė, arba kai prisigėrus yra užmiegama tiesiog ant žemės arba ant tiltelio į ežerą.

2004 m. geguļæ½ļæ½s m?n. 19 d.



Komentarai 




visai ne senmerge.. 2006-03-29 22:11:37
Nu cia tai SUUUPER puslapiukas!!!! =)))) As sokiruota!... geraja prasme.... =) man patiko! =)



daiktas 2006-02-09 20:51:35
ppavargau



egis 2005-09-13 15:00:40
jei esi vienisa parasyk man 862533818



egis 2005-09-13 14:59:04
kas gali man [pasdeti nr mano 862533818



austeja 2005-07-03 19:54:21
i bara veztis kudiki tikai nera protinga,argi nera mociuciu,kurios su mielu noru priziuri vaikelius



Saulelis Smalsuolis 2005-04-21 22:33:03
O iš kur tu, Svete, esi? Labai jau įdomus tavo IP adresas :)



Saulelis 2005-04-21 22:31:52
Aš nesakau, kad vaikai - blogis ar ką nors panašaus... Aš tik sakau, kad aš to nenorėčiau, man tokia padėtis būtų nepriimtina.
Beje, va dabar čia netyčia atsiverčiau šitą savo komentarą, rašytą prieš beveik metus, ir net keista pasirodė, kad aš tai rašiau. Dabar vaiko vis dar visai nenoriu, bet to paties tikrai nerašyčiau.
Mat kaip greitai keičiasi požiūris į tokius dalykus... :)



Svetė 2005-04-14 23:22:34
Kazi kaip tave, Sauleli tavo tetukas maitino is tutes? Jau pamirsai? Nebuutu maaitines, cia dabar nepostringautum. Vaikai musu gyvenimo geles, nepamirskit to ir nepiktzodziaukit sia tema.
Siaip visa kita juokinga



Masque (SM) 2005-04-03 00:06:14
Man atrodo, kad jūs esate baisiai riboti žmonės.



vaikeliux 2005-03-01 17:43:16
paskutinis komentaras (asmens) galutinai mane itikino kad geriausi asntykiai su boba- laikini....



Asmuo 2005-02-01 02:01:36
Zmogus gi neperka daikto, pvz. masinos, visam gyvenimui.Vark su ja, plauk, remuontuok, kuras, tepalai...ir t. t. Issinuomavai ir jokiu problemu, jei biski kas, pakeis i nauja. Aisku biski brangiau bet ko nepadarysi del komforto. Tai jai as neperku masinos, kam man vesti moteri?...



solo 2005-01-18 16:16:00
santuokos elementorius - pažiūrėk ELĄ BANDĮ per TV ir noras ženytis tikrai praeis.



Vėja 2004-11-15 20:28:37
Man atrodo, kad problema, kad žmonės nesuranda į save panašių (dvasiškai). Tada tokios problemos kaip vaikai ir kt. - neatrodo labai baisios. Bet surasti savo antrą pusę labai sunku.



pelkiuvepla 2004-11-10 23:16:13
super!



laume 2004-11-06 20:36:04
senberniai likimo nuskriausti zmones.... ir be to egoistai



bembis 2004-09-02 10:58:20
Summary:
Sexas - gerai!
Vedybos - blogai!
Tarybinis ryshininku shukis: My za svjaz bez braka!



kūlka 2004-08-19 10:46:21
man čia kvepia ne senbernizmu, o šovinizmu ;)



baronas Miunhauzenas 2004-08-12 04:27:08
Taigi. Juoba, kad dažna boba (nors tokių, ačiū tau viešpatie, vis mažėja), turėdama daug laisvo laiko, ko pasekoje jaučiasi kupina jėgų, sveikatos ir noro, vargšą rūpesčių iškamuotą vyrą verčia atlikinėti šeimyninę pareigą, t.y. - pistis, nors dar žiloj senovėj žmonės žinojo, kad seksu piknaudžiauti nevalia, idant sudega sveiku protu nesuvokiamas skaičius kalorijų, kas veda prie darbingumo, energijos ir geros nuotaikos praradimo. Tuo tarpu, pisantis tada, kai nori (o subtilus vyro organizmas puikiai tai jaučia ir, atėjus metui, siunčia atitinkamus signalus), yra pasisemiama gyvybinės energijos ir pakeliamas tonusas bei nuotaika.



Aloyzas 2004-08-06 18:22:55
mhm..."paskausta rankos"... iš visų (kokių 20000) kartų kai esu ejekuliavęs, ne masturbacija sudaro gal 1 % ...



Kamasutra 2004-08-06 14:39:25
Santuokos prasmė Nr. 3: Vesti reikia, kad galėtum dulkintis.

Masturbuotis neiseitis - po keletos kartu (priklausomai nuo istvermes) paskausta abi rankos ir prisitrina pusles. Va tokiu atveju pagebsti zmona :)) O kodel zmona ? Ogi jai moket nereikia ir sutaupytus pinigus gali isleisti alui :D o gumine lele savo rankom darbuotis nesugeba :D + su zmona gali islauzti ivairiu pozu besidulkindamas, o rankom nelabai :D



orkas 2004-06-20 13:08:37
udarim onanizmom po prostituciji:D



baisonėlis 2004-06-16 14:21:56
mūsų tiesos randa kelią į žmonių širdis :)



anita 2004-06-15 17:55:37
Nu jo...kai perskaiciau,tai is kart paskutinis noras isteketi dingo:( fe...mesiu sugynetini,tegu keliauna kol man dar sveikatos neateme:)
eisiu laisvos meiles ieskoti:)xe xe xe



Moderotatorius 2004-06-14 19:04:25
Tai kad tu, matau, nieko nesupranti, o dar lietuvių kalbos žinovu dediesi :)
Moderotatorius (kitaip vadinamas moderotoratoriumi) yra žmogus, galintis bet kuriuo momentu įeiti arba išeiti iš Meškiuko Karalystės. Kadangi tiesioginio telefono ryšio ten nėra, tai jis atlieka šias funkcijas. Modermorotorius yra labai vertinamas tarp senbernių (jį pripažįsta autoritetu net buduliai ir jupiai).
Visada būna tik vienas modermorotoratorius vienu metu - Meškiuko Karalystėj arba ne. Kitaip tariant, jis negali gyventi Santariškių klinikose ir Pritone tuo pat laiko tarpu.



AR 2004-06-14 14:59:56
Beraštis. Moderotatorius - tokio žodžio nėra. Gal moderatorius. ( Čia paskutinė klaida, kitas žr. ankščiau). Ai, nors kablelius vietoje padėkit.



Moderotatorius 2004-06-13 23:11:00
O kur klaidos? Nerandu...



AR 2004-06-10 08:52:44
Reikėtų klaidas tekste ištaisyti



baisonėlis 2004-06-09 15:49:24
a jo, aš irgi buvau liudininkas šio įvykio ir kai tas vaikas buvo ištarabanintas iš baro, tas baras vėl tapo jaukia užuovėja nuo negandų, forpostu prieš visuomenės dvasios skurdumą, visokios ten katedros, parlamentų/karalių rūmai ir kiti beviltiški statiniai atrodė kaip bjauriausios Šnipiškių lūšnos palyginus su tuo baru.



Saulelis 2004-06-02 15:38:31
Kaip tik neseniai buvau liudininkas vieno tų epizodų, kuriuos išvydus man bukvaliai pasistoja, pagalvojus kaip gerai, kad aš esu SENBERNIS!
Sėdėjom, vadinasi, su draugu kabake. Linksmai išgėrinėjom ir blevyzgojom. Neužilgo prie mūsų prisijungė toks pilietis (ano mano draugo draugas), kuris gi atėjo ne vienas, o su žmona ir kūdikiu vežimėlyje. Kaipgi miela buvo žiūrėti, kai jis su tuo vežimėliu kraustėsi laiptais žemyn prie stalo, kaip atsisėdęs maitino tą knirkiantį daiktą iš tūtės, pilstė į buteliuką įvairius skysčius ir vėl maitino ir t.t.
O po to jam teko nešdintis iš baro, kadangi vaikas pradėjo neumavernai rėkti ir statyti visą mūsų stalą į nepatogią padėtį. Jis išvežė vaiką namo ar kur tai ten, kur jį turėjo prižiūrėti senelė, su kuria gi reikėjo iš anksto susitarti...
Neduok tu dieve man kada nors tokių malonumų apturėti...


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---