:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:politika kas čia per rubrika?

Baisonėlis
Plunksna popieriumi slenka sunkiai bo mečiau gerti ir ta proga protas mano nėra toks aštrus, sąmojis ne toks taiklus, o pasaulis iš viso kažkoks tais pilkas ir nuobodus pasidarė. Galvoju - nuo ko čia? Atsakymas brukasi iš karto - ogi todėl, kad potenciali senmergių klubo garbės daktarė neaiškios reputacijos Birutė Vėsaitė pareiškė, kad mol moterims per mažai skirta vietų kandidatų sąrašuose į Europos parlamentą....




Retrofeminizmo socialinės srovės įtaka alkoholio kainoms Antrojoje Lietuvos Respublikoje XXI amžiaus pirmoje pusėje

Laba diena.

Kadangi prisižadėjau vesti rubriką apie politiką tai nėra kur dingti ir ta proga bandysiu suskelti pirmą apžvalgą. Plunksna popieriumi slenka sunkiai bo mečiau gerti ir ta proga protas mano nėra toks aštrus, sąmojis ne toks taiklus, o pasaulis iš viso kažkoks tais pilkas ir nuobodus pasidarė. Galvoju - nuo ko čia? Atsakymas brukasi iš karto - ogi todėl, kad potenciali senmergių klubo garbės daktarė neaiškios reputacijos Birutė Vėsaitė pareiškė, kad mol moterims per mažai skirta vietų kandidatų sąrašuose į Europos parlamentą.... Nors ir negeriu (išskyrus alų), bet šią žinutę perskaičius atsirado mano smegenuose (nes faktas, kad spalvos yra suvokiamos smegenimis) nauja spalva - ružava. Kodėl ružava? O čia jau ne manęs klauskite. Sveikatos ir psichinio stabilumo skyrelį veda gerb. vitaminų vartojimo prelegentai A2tis ir Burzumas. Vienu žodžiu man kilo klausimas: jei tarkim į EP siūlome nuo Lietuvos 50 procentų vyrų ir 50 procentų moterų... Na su vyrais viskas aišku, ibo neišsemiami šaltiniai yra socdemų, konservų ir kitokių marginalų, bet ką darome su moterimis? Paskaičiuokime: Butkutė užimta soline karjera, Vida Vencienė vis dar ruošia slides vasarą, Luka užsiėmusi nekaltybės praradimu freaky style (angl. - keistai, iškreiptai. Red. past.), Sabonienė maudosi vyro šlovės spinduliuose ir grabe per žiūronus matė trynimą savo užpakaliuko (ar tai subinės - sorry, per teliką tik jos veidą rodo) valdiškuose kabinetuose, kunigaikštienė Birutė kaip ir nieko kandidatas, bet jos kapavietės vieta nelokalizuota, o ir ištekėjusi ji buvo, kaip kad visi žinome, ne už Sabonio etc.

Kokia peršasi išvada? Ogi tokia, kad narystė ES kol kas teikia tik privalumus eiliniam piliečiui, tokiam kaip kad aš, ar Jūs, gerbiami kolegos ir bendraminčiai. Pinga kai kurie brangūs alkoholiniai gėrimai. Parduotuvėse jau galima 0,5 l degtinės "Finlandia" nusipirkti už 26 Lt (anksčiau ji kainavo apie 40 Lt) ar 0,75 l viskio "Grants" - už 55 Lt (anksčiau butelis šio gėrimo kainavo apie 70 Lt). Kai kurie prekybininkai (pirštais nerodysime, o tiesiai pasakysime, kad "Minvodai") pučia eiliniams apdujusiems vartotojams, neva tai vedamos derybos su tiekėjais dėl kitų gėrimų, tame tarpe visuotinai pagarbintos tekilos ir kitų ne mažiau prie desertų ar žuvies patiekalų tinkančių gėrimų mažesnių kainų, neva tai kai baigs derybas tai atpigs ir šie anksčiau minėti gėrimai. Bull shit, juk ir po 0,7 lietuviškos vodkės ant kompiuterio aišku, kad kainas reguliuoja dabar ne tiekimo kaina, o tai, kad mokesčiai importo iš ES šalių kaip ir dingo nafik. Ta proga importuotojams belieka tik įsivežti naują partiją gėrimų po gegužės 1 dienos, jei jau taip nori įlysti į subinę eiliniui vartotojui. Geriau tegu jau tiesiai šviesiai sako, kad nori išparduoti seniai importuotas gėrimų partijas. PO KIEK OPIUMAS LIAUDŽIAI, MLIA?

Šia optimistine gaida ir baigiu savo politikos - ekonomikos apžvalgą.


Nuoširdžiai Jūsų,

Baisonėlis


2004 m. geguļæ½ļæ½s m?n. 21 d.



Komentarai 




vaikeliux 2005-03-17 12:21:32
Vesaite...
vien ta pavarde man kelia kazkoki keista mirgejimaakyse ir kairio antakio trukciojima nevalinga...
moteris skrita tik namu vartojimui: valgio gamyba, tvarkymas ir vyro puoselejimas visoks
taip mane mama ir bobute moke...


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---