:apie mus
------------------
:apie senbernius
:spaudoje
:folklioras
------------------
:senbernių kinas
:klausk Burzumo
:politika
:senbernių muzika
:žmogus ir sveikata
:marazmai
:senberniška ezoterika
:kelionės
------------------
:diskusijos



Pirtis Vilniaus centre
Design.Capital
Travels in Asia


:senberniška ezoterika kas čia per rubrika?

S. Kilimandžaras
Kaip dažnai būna penktadieniais, aš vėl jaučiu turįs ypatingą pamokslavimo dovaną ir neuronai pirštuose savavališkai daužo juos į raides klaviatūroje. Aš žinau, ko reikia įdomesniam gyvenimui ir kaip tai pasiekti!!! Šalin neurozes, narkomaniją ir mokesčius psichologams už eilinį šnekėjimo į mandagią sieną seansą. Jūs einate gatve, bet kaip visada pro šalį, todėl atsiloškite ir ženkite į geresnę ateitį. Buy my cd.




Futurologija: aš žinau įdomesnį gyvenimą

Tvarkoj, mes kaip dabar madinga visada postmodernūs, gundančiai pablyškę dėl įtempto kultūrinio gyvenimo ir todėl žinome atsakymus į visus klausimus. Apturėjome tiek patirties, kad esame susidarę patį geriausią FAQ pasaulyje. Gal ir gerai, tačiau jis mus už3,14so. Tiek pasaulis, tiek visi jame esantys klausimai ir atsakymai. Nieko naujo, ar ne? Įvertinam situaciją – žmonija nustojo progresuoti, ateities gairių kaip ir nebėra, norint patogiai gyventi reikia tapti ciniku.

Šiuolaikiniams diogenams bačką atstoja visas pasaulis. Viskas senai parašyta, nupiešta ir sugrota, visi bilietai lowcostas, važiuok į Honolulu, Peru ar Naująją Zelandiją ir parsivežk 200 skaitmeninių nuotraukų labai dideliai panašių į tas, kurias jau matei vartydamas reklaminį bukletą kelionių agentūroje. Patvirtink draugams, kad ten iš tiesų viskas yra taip, kaip jie galvoja. Nesvarbu, tu budistas ar katalikas, vyras ar transseksualas, nusipirk batus ar kažką ten. Šią savaitę nuolaidos Oxford streete, kitą savaitę – Manhetene. Maskvoje pigesnė degtinė, bet brangesnė buto nuoma. Filipinuose brangus benzinas, bet pigesnės kekšės. Mums neįdomu, kas tu ir iš kur, šiais laikais visi teisūs ir visi savo vietose. Kadangi tokioje situacijoje diskusijoms ir išvadoms vietos nebelieka, madingiausias užsiėmimas – įmantriu fotografiniu stiliumi 3,14zdavoti aplink esančius reiškinius ir daiktus. Jokiu būdu nevertinti. Žr. tą patį Beigbederį arba kad ir Omnio Višinskį. Ištaškome viską į skirtingas puses ir liekame išdidžiai stovėti arenos viduryje. Tipo aš tai žinau, kad viskas šūdas, o jūs ne, todėl esate verti visų blogiausių epitetų lingvistikos istorijoje. Svarbiausia, vienareikšmiškai nesakyti, ar šūdas yra gerai, ar blogai. Taip išlaikomas ryšys su skaitytoju (klausytoju). Kas juokingiausia, kad normalaus IQ skaitytojas irgi žino, kad viskas aplink yra šūdas, ir taip pajaučia ryšį su autoriumi. Skirstomės patenkinti? Esu įsitikinęs, kad pačiam Beigbederiui ir Višinskiui bloga nuo jų nuosavos rašliavos, jie tą net nelabai slepia, bloga ir skaitytojams. Juk kas pasikeis tavo gyvenime nuo to, kad tu skambiu stiliumi parašysi, kaip prisiniuchinęs kokaino atsivilkai į valdybos posėdį ir pasakei "vsem sosat'!" arba kaip juokingai klube atrodo D&G berniukai ir baltabatės mergaitės. Ups, taigi nieko nereikia keisti. Reikia tiesiog išmokti talentingo 3,14zdavojimosi meno, nes pasaulis mums nebepaliko kitų variantų, mes gimėme per vėlai.

Žmonės išaugo šitą planetą, mes ant jos už tai pykstame, iškertame 5000 ha tropinio miško, kad pagamintumėm naują "Cosmopolitaną", kuriame išmoksime kaip prabangiau išsiskėsti, o po to turėsime kuo nusivalyti subinę. Planeta irgi pyksta ir suformuluoja ochujienną taifūną kuris paskandina 400 japonų, skaičiusių tą patį "Cosmopolitan" numerį. Išeiname į balkoną ir dar labiau pagerinam patį geriausią LT statistinį rodiklį. Dabar sustokime. Čia buvo tai, ką jūs ir taip senai žinojote. Vienas iš tų daugelio kasdienių déjà vu. Toliau apie tai, ko jūs nežinote.

I had me a vision without any television. Mėnulyje guli plokštė su SSSR herbu ir stovi neplėvesuojanti US vėliava. Po Marsą tingiai ropoja du robotukai. Zondas Cassini tuoj su trenksmu nusivers į Saturno palydovą. Pirma komercinė raketa sėkmingai atliko skrydį už Žemės atmosferos ribų. Planuojama tokių skrydžių kaina – 100 000 dol. Todėl pamirškite kreditus už kol kas šviežiai kvepiančias irštvas ir pradėkite ruoštis naujam gyvenimui. Mūsų laukia kosmosas. Mes sėdame į raketą ir pakylame.

Iškart pradedame gyventi kitaip – įgyjame nesvarumo būklę, ir buvęs suvokimas apie pasaulį išnyksta. Visai kitoks judėjimas ir santykiai tarp objektų, visai kiti vaizdai pro iliuminatorių, šalin įgrisusį horizontą ir perspektyvas, mes dabar 3D. Paliekame visus atsibodusius žmones ir vakarėlius, radijo, TV ir interneto eterius, naftos kainas ir politikos pokyčius Artimuosiuose Rytuose bei sveikatos apsaugos reformas. Išlipame kitur. Prieš išlipdami pasivaikštome kosmose.

Šioje planetoje dar neparašyta nei viena knyga, nesudainuota nei viena daina, nenubraižytas joks žemėlapis. Palyginkite: "Virš rausvo kraterio lėtai kyla Žemė/guliu skafandre aš sušalęs" ir koks nors eilinis "liūdi berželis svyruonėlis/ budulis bernelis vėl prisigėrė". Vyksta meteoritų lietūs, dulkių audros, kitokie neįsivaizduojami nauji reiškiniai. Atkasame senovinį marsiečių miestą…

Dėl gravitacinių jėgų skirtumų muzika skamba visiškai kitaip. Pavyzdžiui, Mėnulyje, kur trauka 6 kartus mažesnė, pankroką būtų galima groti 6 kartus greičiau, Saturne pavarytumėm superlėtą doom'ą. O kaip skambėtų būgnai išretintoje atmosferoje? Tokios kūrybinės laisvės nebus patirta nuo Romos imperijos žlugimo laikų. Istorija prasidės iš naujo, idėjų vagystės išnyks, o terminu déjà vu tėvai gąsdins savo naujus marsietiškus vaikus. Ateis aukso amžius ir prasidės tikroji kultūrinė revoliucija. Mes abejingai stebėsime žydrą taškelį erdvėje ir akompanuodami naujomis kosminėmis gitaromis dainuosime naujas kosmines eiles. Maži ir švelnūs kosminiai šuniukai sėdės mums ant kelių ir meiliai, pritariamai žvelgs į akis. Tokia yra išeitis.

Nuo šiandien aš pradedu stebėti kainas ir įsigyju taupyklę. Drąsus ir naujas pasaulis laukia manęs.

2004 m. spalio m?n. 30 d.



Komentarai 




DNR 2008-04-12 18:39:52
prikonas minciu isdestymas. skaiciau ir bandziau isivaizduot ju autoriu, malonus ir draugiskas juokas uzpilde isivaizdavimo fona :)

atsipalaidaves zmogus iki kaulu ciulpu. kartais gal per astriai padaroma izvalga ar apibudinimas, bet bendrai paemus - tai FREEK ! geraja prasme..

kai kurie komentarai verte susimastyti, ar apskritai dar yra galimybe buti -NEvertinamu- aplinkiniu stereotipinio, pilno racionalumo, teisingumo, tvarkos ir noro patarti supratime?



povilas 2006-04-16 20:59:05
"pasaulis toks, koki tu matai", Tai nieko naujo, ane? toks jausmas buvo skaitant, kad autorius sedi mazam kambarelyje, kurio kiekviena siena jam pazistama, kiekvienas sienos ornamentas ir piesinelis jau turi savo nuvalkiota istorija.
Isivaizduoju, kad tokiam kambarely isgyvent ilgai tiesiog nerealu ir visai naturalus atrodo poreikis ishsiverzt i kazkokia didesne, neapibdrezta ir nepatirta erdve. Tik man klausimas kyla ar bandei ieskot duru tam kambarelyje? ar tiki, kad yra tokios durys? Jei tiki ir zinai kur jos, gal visgi bijai palikti tai, kas jau yra iki kraujo pazistama ir saugu?

kazkaip noris palinket isitraukt i kitos sito musu pasaulio puses, kitos saves paties puses pazinima. tai atveria daug didesnes erdves, kuriu ribas nubrezi tik pats, savo rankom. Tik pries tai, pries slenksti reiks palikt cinizma.



lialia 2005-03-27 00:33:05
taupyklę reikėjo įsigyti nuo penkerių, o pasualines problemas sėdėdami paprastai sprendžia paaugliai.



Sniegynas Kilimandzaras 2004-11-09 08:20:06
Laumei:
Pasauline krize sudaro asmeniniu kriziu suma.



laume 2004-11-06 21:15:22
asmenine ar pasauline krize?



Baisonėlis 2004-11-02 17:38:37
ale kažin koks tais kilimandžarp protestas prieš madą gavosi. viskas kas vienu metu pasirodo nauja, po kažkiek laiko pasensta ir tampa nuvalkiota.



AL 2004-11-02 07:53:02
jo, Višinskis vienas iš tų, kuriems lengva kritikuot, bet sunku pačiam ką nors sukurt/padaryt...
"lamat - ne strojit" kaip sako rusai... :)



Lokys su skafandru 2004-11-01 14:56:13
Nieko ismintingo nepasakysiu, tik tai, kad parasyta gerai ir idomiai, ir kad man labai patiko. Can you hear me, major Tom, can you hear me?..



marmaliadas 2004-10-31 22:18:34
ainu paziuret '01 kosmine odiseja ;-)



kicka 2004-10-31 00:44:48
Su malonumu perskaičiau !



kicka 2004-10-31 00:42:57
Su malonumu perskaičiau !



Meškiukas 2004-10-30 15:23:20
Jo-iš tikrūjų nieko naujo...:)


--- --- ---
naujausi komentarai
--- --- ---



Euro (melo)drama – mitai ir faktai (11)

--- --- ---

KĄ DARYTI? (12)

--- --- ---

Muilo burbulai ir seni krienai (33)

--- --- ---

Mėsos turgūs Europoje – Briuselis ir Londonas (17)

--- --- ---

Iššūkiai senbernių gyvenime. II dalis. (57)

--- --- ---

Patarimai dėl elgesio su gerule (44)

--- --- ---

Back on line– BLOC PARTY / TOM WAITS / ARCADE FIRE / ANDREW BIRD (10)

--- --- ---

KILLERS/ DECEMBERISTS/ ELECTRIC SIX/ BECK/ BADLY DRAWN BOY/ TV ON THE RADIO (16)

--- --- ---

SONIC YOUTH/RED HOT CHILLI PEPPERS/WOLFMOTHER ir kiti herojai. (5)

--- --- ---

Judėjimas, žmogiškoji prigimtis ir lašiniai (32)

--- --- ---

Karas prieš narkotikus (191)

--- --- ---

Maistas ir virškinimo problemos (14)

--- --- ---

"Oskarai" 2006 (16)

--- --- ---

Kung Fu klasika (2) (16)

--- --- ---

Praleistieji (Vol.5): Babusia (Lidia Bobrova, 2003) (15)

--- --- ---

Ar Mėnulis jau gyvenamas? (41)

--- --- ---

Už sovietinę penkiakampę - milijonas litų (38)

--- --- ---

Jie bijo… (13)

--- --- ---